lördag, september 13, 2008

Flytt för fyra!


Å så har fyra flyttat! Jeffree Star har varit på annons, men ingen har hittills fastnat för denna coola kille! Han är ju en charmör! Nåväl, vi hoppas att även Jeffan får "sin" familj snart!


Först ut att flytta var Jimmy Eat World! Att se nye husses lycka när Jimmy äntligen skulle bli hans jagade bort alla känslor av ledsamhet hos oss. Det är kärlek!

Lycka till i ditt nya hem, Jimmy!


Paniken & Lillvit är sambos med Lillemor, och där var också lyckan högt i tak när hennes grabbar äntligen kom! Vi körde hem dem till Lillemor och jag är säker på att de tre kommer att trivas ypperligt tillsammans!
Lycka till Paniken & Lillvit!!


Och idag kom Kossan aka Relient K:s nya familj o hämtade honom. Jättemysig familj, vi tror att Kossan kommer att passa dem ypperligt och de kommer att passa Kossan perfekt! Han är en underbar kisse!

Lycka till, Kossan, i ditt nya hem!

Dagens bästa är kattungeköparnas glädje över sina nya familjemedlemmar!

Dagens sämsta är att man har gråt i halsen av saknad blandat med glädjen över att kattungarna fått så jättefina nya hem!

Ha det gott allesammans!

tisdag, september 09, 2008

Tisdagsfart!


Igår kväll när jag kollade på tv en stund innan sänggående så kom först Jeffree o lade sig tätt brevid mitt lår. Sedan kröp Jimmy upp o gosade o myste ordentligt i famnen, tätt följd av Relient K, som också ville kela. Vilka gosetroll!

Ikväll har jag varit på besök på nya jobbet, nattmöte. Verkar aningens oklart över min tjänstgöringsgrad, men det löser sig framöver. Känns som ett bra ställe med goa individer och avslappnad stämning, det är bra! Hoppas det intrycket är bestående..

Kvällen har varit hektisk, o dagen likaså. Upp i ottan o kokade fisk till kattungarna utifall att Cobris verkar lös i magen. Det gör han inte, han svullade majsvälling med fisk i mängder o inget löst i lådorna, PHUI! Håller tummarna att han bara fått i sig nåt skumt... Iväg till jobbet o full fart där hela dagen. Bakat o varit på ridning med arbetstagarna där. Hem efter jobbslut o snabb dammsugning av hall, kök o vardagsrum, plock av disk o på med diskmaskinen samt ett byte i torktumlare samt tvättmaskin. Sen kom mannen o Wilma hem o det bar iväg till simskolan. Tryckte i mig fantastiskt god pommes (säkerligen nyttigt för alltmer feta Svea aka min mage.. Har hört att när man namnger sina kroppsdelar så är det fara å färde för då förvandlas de till individer som lever sitt eget liv typ.. GAH! Kan det månde bli så att Sveas önskningar tar över mitt liv?) på simskolan och kollade när Wilma plaskade runt. In i duschen med ungen o tvätta hår o det kan man väl mest likna vid en vild dans. Wilma hoppar runt o jag jagar efter, precis som det ska vara i en överaktiv familj, eller? Hotade att fånga en snigel o lägga i hennes säng om hon inte stod stilla. Det hjälpte inte. Misstänker av de märkliga blickar jag fick från omgivande föräldrar att min metod säkert inte är så vanlig, men vad fasen.. Kul har vi i a f..

Efter simskolan ilade vi hem en kortis för att vi hade på vägen stannat till vid Maxi för att handla mjölk, fil o bröd som såklart tagit slut, och detta skulle in i kylskåpet. Hann plocka i kylskåpet, sedan in i bilen igen för att gå på föräldramöte på Wilmas skola. Trivsamt, gillar fröknar o personal skarpt! Har haft en av dem tidigare till de äldre ungarna o hon är kanon, så jag tror Wilma kommer att ha en bra skoltid med henne o hennes nya arbetskamrater. Avslutade mötet klockan 19.35, och hann precis sticka innan det var dags för val av klassföräldrar, phui! Har lyckats vara det ett par gånger o det slutar alltid i katastrof eftersom jag glömmer de där trista insamlingar till blommor för fröknarna o s v.. Så jag avböjde, tack gode gud. Satte oss i bilen igen och lyssnade på Wilma som tränade på att sjunga "Hallelulejah" i oerhört hög och gäll tonart. Vet inte vad hon har fått det ifrån, för det är inte The Arks Hallelujah-sång hon sjunger på, snarare Bob Dylans... Hmmm... Nåja, den har rullat ngn gång här hemma så det är inte otänkbart att den fastnat. Bra låt! Åkte till nya jobbet där nattmöte i en timme väntade, o allt verkar helt ok. Nu blir det snart sängen o imorgon ska Wilma till tandläkaren o dra ut en tand! GAAAHHH! Döläskigt!


Cobran o Fall Out Boy ÄLSKAR att kolla på tv! Lillviten ligger ofta på tv:n med tassen hängande ner över skärmen, tänk, det hade han ju inte kunnat göra om vi haft platt-tv, så vilken tur att vi inte har det.. ;o) Cobris föredrar att sitta framför o kika med huvudet alltsom oftast på sned.


Jimmy har blivit största kelgrisen av alla, t o m keligare än Paniken just nu! Helst ligger han framför husses dataskärm o kollar in musen..


En liten snurr för att visa sig från bästa sidan kan det också bli...


Söt-Jimmy!

Han är en charmör, och av hans hälta lever bara minnet kvar hos oss, han är pigg som ett troll!Dagens bästa: "Det är inte hur du har det utan hur du tar det" FANTASTISKT ordspråk! För visst stämmer det? Det är upp till alla att antingen se bara glädje eller sorg eller blandat i livet, de flesta tillhör nog den sista gruppen. Men jag har kommit på att jag är en synnerligen flexibel människa som avskyr att gå omkring o gnälla, jag föredrar handling. Förmodligen lider jag av extremt manlig hjärna eller nåt.. Ju mer man har, desto räddare är man att förlora det, ibland har jag lust att åka till ngn sk "lägre" kultur där man lever för dagen och leva som dem. Frågan är bara om de har en "lägre" kultur eller helt enkelt bara är mycket smartare?

Dagens sämsta: Att mitt nattschema fortfarande inte är klart och för att jag oroar mig för Candy, Bruces och Ushkis HCM-test på måndag. Det är alltid så obehagligt innan man väl är där. Salamander ska också in på test bara för att kolla, han har haft misstänkt astma, och då bör man ju kolla hjärtat också "just in case".. Måtte det inte vara nåt bara, men å andra sidan så är det något så tar vi en sak i taget o löser det så bra vi kan. Se ovanstående ordspråk.. Eller.. Jag skriver det en gång till:

"Det är inte hur du har det utan hur du tar det"

Godnatt!

måndag, september 08, 2008

Måndagar alltså..Idag har jag jobbat på mitt "vanliga" dagjobb, så nej, än har jag inte börjat på nya jobbet.. Hårda förhandlingar har varit om när jag ska börja, nya jobbet vill ha mig på plats på måndag i nästa vecka redan, och gamla jobbet har äntligen godkänt det.. Phui! Känns liksom som att energin o orken på gamla jobbet inte finns alls just för tillfället, men så har jag ju haft det ett tag. Missförstå mig inte dock, mitt gamla jobb är helt underbart! Jättegoa arbetskamrater o underbara arbetstagare och schyssta chefer har vi också haft hela tiden. Jag menar heltid dag dessutom, det är ju inte något som växer på träd inom omsorgsförvaltningarna precis. Så ett guldjobb! Men just nu i mitt eget liv, med två tonåringar och en "soon-to-be" tonåring plus en trotsig femåring som snart fyller sex år o börjat lekis så är det MYCKET på hemmafronten. Å när man jobbar 8 timmar med hyperaktiva killar o tjejer som kräver massor av energi och sysselsättning plus otroligt mycket pedagogik så är man rätt slut som människa vid hemkomst. Raster existerar inte, vi äter med våra arbetstagare, fikar ihop o går man på toa så har man stundom någon som knackar på o undrar var man är. Har man tur får man ostört gå ut o ta en cigg med jämna mellanrum, men bara ibland.. Ofta är det någon som vill följa med o kolla vad man gör och prata en stund.. Jätteunderbara arbetstagare, men INTENSIVA! Å som sagt, med mitt hemmaklimat med tonåringar o läxor o full fart med ungar, kompisar o katter i omlopp o aktiviteter o matlagning så blir svampen som kallas hjärna överfull! Någonstans måste den tömmas, o frågan är när, var o hur, när man aldrig är ensam!? Alltid någon som vill ha uppmärksamhet, alltid någon som ställer frågor, alltid någon som vill ha något av en, hur goa o underbara både ungar o omsorgstagare än är så är det påfrestande. Jag är helt slut efter flera år på samma ställe! Så nu vill jag ha ett jobb där jag får vara ifred! Jag vill ha tystnad o sinnesro! Liksom gå o pula med mitt o de uppgifter jag har i lugn o ro utan sällskap.. Så ett vaken-nattjobb verkar för stunden vara det ultimata. Jag hoppas det i alla fall. Jag vill inte bli en bitter omsorgskärring som gnäller på allt o alla och som inte törs byta inriktning, och jag vill ha ett jobb som passar min livssituation. Och jag hoppas innerligen att mitt nya jobb blir utmärkt! Så imorgon blir det en hektisk dag, först jobb, sen simskola med Wilma, därefter föräldramöte med Wilmas skola o så avslutar jag med ett nattmöte på nya jobbet.. Phui! Tur man är ung o rask.. Eller nåt.. ;o)

Hela veckan kommer att gå i raketfart, några av kattungarna ska ju flytta till sina nya hem o veterinärbesiktigas, chippas o allt annat som hör till. SORGLIGT att de ska flytta, återigen en helt underbar kull, men den här är onekligen speciell med allt som varit runtomkring med Dompans kastrering o att det blev just sju killar osv. Alla killarna är SÅ mysiga! Helt ljuvligt underbara, och att de sedan dessutom ser bra ut är en extra bonus! Min egen superfavorit är o förblir Cutie, det är en skogisunge som jag bara avgudar det mesta på. Sällan som jag kommer med superlativ, jag brukar mest hänga upp mig på de negativa detaljerna, men Cutie har EN sak som jag saknar. Tofsar på öronen. Annars är han helt perfekt, för mig kan tilläggas. Jag hoppas han utvecklas som jag tror, och gör han inte det så är han ändå min darling! Skönheten ligger i betraktarens öga och först nu, efter ett antal besök på kattutställningar o jobb som assistent till domarna, ivrigt surfande på alla skogishemsidor och en massa kurser o läsande o lärande av goda mentorer (ingen nämnd o ingen klämd) o frågeställande i drygt 6 år så har jag hittat det som JAG gillar och vill att en norsk skogkatt ska ha. Äntligen! Det finns massor av vinnare på utställningar som jag inte alls gillar, och det finns massor av förlorare som jag gillar o vice versa, men på nåt sätt så känner jag att jag kanske kanske kanske vet exakt vad jag vill ha idag.. Sen hur man ska få fram det är en annan femma, den biten är fortfarande mycket av kvalificerade gissningar för min del.. Man siar om mycket, men det blir som det blir i slutändan ändå..

Vad jag har kommit fram till är att jag fortsätter utvärdera Dompan som avelshona, i form av att fortsätta följa hennes avkommor. Dompan har i mitt tycke givit en god del till skogkattens fortsatta utveckling både vad gäller temperament, storlek och ofta även mycket god typ. Visst kan man låta moppsig och dryg när man skriver som jag just har gjort, men samtidigt så är jag väl medveten om de mindre bra delarna. Men någon gång måste även en kritiker som jag vara positiv och nöjd, eller hur? Gör jag ett överslag så kan man konstatera att alla Dompans kattungars köpare verkar mycket nöjda med barna, hanarna vi har haft förmånen att använda har gett sitt allra bästa tillsammans med henne och det har varit tre ljuvliga kullar! Foderkullen var massiva, stora och enormt tillgivna o goa katter! Kullen med Maximus blev två halvtossiga rejält stora killar som ser till att deras familj hela tiden har saker att göra.. ;o) Och helt underbart vackra! Tjejerna fick kanske inte riktigt den högbenthet jag hade förväntat mig o önskat, men oh vilka härliga flickor! Helt underbara! Och nu som pricken över i en helt fantastisk brödraskara på sju med ljuvliga temperament och utseenden hittills! Jag kan ärligt säga att jag är imponerad av Dompan o hennes killars kattungar! Helt fantastiska! Så, nu har jag skrutit nog om min älskade Dompa! Jag hoppas att alla hennes barn får långa lyckliga liv tillsammans med sina ägare. Innerligen. Och det är med en liten bitter sten i hjärtat jag med denna kull ser ett avslut av hennes avelskarriär, för Dompanbarn är speciella... Alla våra katter är underbara, men det där lilla extra med bus o charmighet har ärligen kommit från våra Dompan-barn.. Candy har haft mer gosekatter, lite "Kalle Bakom"-individer, helt underbart det också och ett gott komplement till Dompans trollungar. Vilken tur att vi faktiskt behåller två killar själva, eller hur?! ;o)

Nu ska jag snart gå till sängs, bara att ta ut "det bästa" o "det sämsta" med dagen..

Dagens bästa är att när jag steg upp i morse så låg Cutie, Cobran och LOPPAN!!! i Wilmas säng o Loppan tvättade Cutie så fint så fint o gosade med dem! För er som inte vet så har vi haft megaproblem till o från för att Loppan inte gillar våra nytillskott o gärna surar o matvägrar i några veckor, ibland månader, för att hon inte tycker om förändringar. Därför värmde bilden av de tre i morse mitt hjärta extra mycket!

Dagens sämsta är nog att jag är fortsatt stressad och eländigt fullmatat i svamphjärnan, jag läääääängtar till mitt nya jobb! NU! Plus att Cobran var lös i magen ikväll, måtte han inte bli magsjuk!!!

Ha det gott allesammans o sov gott!

söndag, september 07, 2008

Varför går alltid helgerna så fort?

Swwwwwwwwooooooooooooooooopppp! Så kan man säga om helger. De bara försvinner. Å ingenting har man gjort typ.. Eller, Beirut är lite mindre bombat och mer beboeligt. Film har jag också sett, "Underbar o älskad av alla". Sisådär, jag är nog inte ngt fan av Martina Haag. Har hittills inte läst en rad från hennes böcker och filmen gav ingen mersmak. Men visst, underhållning.. Eller nåt..

Idag har Panic At The Disco varit på utflykt. Han har besökt våra grannar.. Wilma steg i vanlig ordning upp tidigt imorse, medan hennes morgontrötta föräldrar sömnigt låg kvar i sängarna. Wilma ordnade frukost bestående av knäckebröd med ett tonvis smör på och ett glas mjölk. Efter frukost fick Wilma en oerhörd lust att gå ut med paraply i regnet. Hon hade dessutom klätt på sig en Lars Winnerbäck t-shirt, jeanskjol och vita korta tights samt blommiga gummistövlar. Wilma gick ut, och förmodligen, trots att ungen själv förnekar det, så lyckades hon låta Paniken slippa ut genom ytterdörren. Klockan 9.30 kommer Wilma upp till sovrummet och är alldeles uppstimmad. Då berättar hon att när hon var ute med paraplyet så kom grannfamiljen och frågade om hon saknade en kattunge. "Vet inte?" svarade Wilma. Hon fick då följa med grannen in till henne, och där fanns Paniken på upptäcksfärd. Wilma tog Paniken under armen o traskade in o berättade allt för sin då klarvakna mamma. Tyvärr ställde mamman alldeles för svåra frågor som liten Wilma ej kunde svara på, som typ hur Paniken ö h t kunde komma ut i det fria och hur han sedan hade hamnat hos grannen? Nåja, jag får väl ta ett besök hos grannen o fråga helt enkelt. Allt slutade tack o lov lyckligt i a f, och Paniken har varit glad o nöjd trots sitt lilla äventyr.

Sonen och vi har varit på konfirmationsträff ikväll, och Linn också, eftersom hon är en av konfirmandassistenterna. Två timmar av gudomlighet minsann. Lite synd bara att jag missade både Greek o One tree Hill, det grämer mig aningens. Måste försöka få råd till sån där inspelningsbar box i sinom tid.. Det skulle vara perfa..

Dagens bästa: Att Beirut är renare om än fortsatt stökigt samt att Paniken o co inte rymt för alltid.
Dagens sämsta: att helgen snart är slut..

Ha det gott allesammans!