lördag, juli 14, 2007

Borgholm & kottarna invaderar..


Ja, nu är de tillbaka, kottarna.. Vet inte hur många vi utfodrar, men söta är de och väldigt välkomna.. Så länge de låter bli att bajsa på plattorna.. Herr Battikå har fått sällskap av ung-kottar, och en av dem blev helt förskräckt i går kväll när jag skulle ut på altanen o röka. Istället för att rulla ihop sig till en boll slängde han sig platt på sidan och drog in huvudet och jag trodde först att stackarn svimmat av chocken... Men sen såg jag att maten var slut, så det var bara att gå in o fylla på och sedan ställa sig på första parkett i altanfönstret (stackarn låg platt på sidan i minst fem minuter efter att jag hade satt ut påfyllningen..) och sedan kom där ytterligare en ungkotte på middag och då som först vågade plattis resa sig upp o börja käka. Igelkottar är fantastiskt bra, för de äter ormar.. Lovar att skicka upp en kotte eller två till Lilly på Miss Mikkus, som har problem med ormar.. Idag har vi varit i Borgholm o hämtat Linn, för hon var på besök tillsammans med en kompis hos dennas mormor. När vi hade hämtat Linn gick vi in en stund i Borgholm o strosade runt samt käkade smarrig italiensk glass.. Mmmmmm...

Vi har grillat och därefter var det fotosession för de nyblivna 6-veckorsbarna. Märklig kull det här, men ALLDELES UNDERBAR!!! Gandalf ser ut som... en Maine Coon... Demonius ser ut som.... en Ragdoll... och lyckligtvis ser Salamander o Delfinia ut som skogisar, så 50 % som är rastypiska i den här åldern är väl bra?! ;o) Skämt åsido så är de "under utveckling" och ser lite halvskojjiga ut nu.. Men jag har gott hopp om skönhet på alla fyra, dock kommer de nog inte att se ut som syskon i slutändan.. Som om nån bryr sig.. ;o) Jag är så glad att de är pigga, rara, friska och alldeles underbart söta, men visst är de ojämna.. Åtminstone just nu.

Delfinia är matte o husses lilla pärla. Hon är ljuvlig, helt enkelt! Charmigare katt får man leta efter och hon är så docksöt att man nästan smälter oavsett vilka bus hon hittar på. Delfinia väger 682 gram och är en busig och påhittig liten dam som gärna busar vilt med brorsorna och även de stora katterna. Hon räds inget! Still Girl Power!! ;o)

Demonius ser ut som en smutsgris trots att han nog är mest idog med sin tvätt. Åh, så han putsar o fejjar på sig själv, men som ni ser så är han ALLTID smutsig ändå.. Vi skyller på att han nästan ständigt lägger näsan i blöt... ;o) Han ser rätt skojjig ut nu, är ganska lik Edward Scissorhands fortfarande. Demonius är mer vild än tam och studsar som en studsboll mest hela sin vakna tid, och när han sover gör han det gärna i flock med Dompan, Bruce och sina syskon. Demonius väger 743 g.

Gandalf är ju vår lille Maine Coon.. Han ser ut som Bruce fast lite högre satta öron o bättre form än Brucen, annars är de fortfarande kopior. Gandalf är en spjuver, livrädd för höjder och full av rackartyg. Han busar gärna med brorsan Salamander, och det är ju bra, för Salamander och Gandalf ska flytta härifrån tillsammans.. Gandalf väger 842g.

Salamander är ju en försiktig herre, tar gärna för sig i lekar, men är lite mer oroad av könstiga saker som vippor o leksaker som låter! Till en början.. Sen vänjer han sig och då leker han o busar som de andra. Han är en riktig gosekille, men han kunde gärna låta bli att ständigt riva ut alla tidningar ur tidningskorgen o sprida ut dem över hela köket. Demolition Salamander... ;o) Han väger 768g.


Nu blir det lite läsning, sen ska jag sova. Wilmisen väckte mig tiiiiiiidigt i morse.. Suck..

Ha det gott allesammans o nattinatti!

onsdag, juli 11, 2007

Final på idiotprogrammet PCD...


Jag behöver semester och jag behöver den nu! Känner hur min irritation växer och inte blir det bättre av att Wilma gnäller varje kväll o är trött (självklart, eftersom hon aldrig kommer i säng i tid om kvällarna!) plus att hon inte är supernöjd med att vara på "sommardagis" (ett annat dagis där hon ska vara i två veckor medan de sanerar hennes dagis..) o gnäller över det.. suck.. Menmen, snart är det ju ledigt, och då ska ju mannen o jag i gott sällskap färdas upp till Stockholm o vara på kattutställning o bo på hotell en helg.. Härligt!! DET ser jag fram emot! La Famiglia-träff står dessutom på schemat, så det är verkligen kul! Mindre kul är väl att herr Viggesson troligtvis hade behövt två månaders vistelse i frysen för att hans päls ska överge babymjukheten, men han får följa med hur som helst. Goaste killen i stan är han, men sova på toaletten om nätterna får han göra eftersom han ylar som besatt efter flickor och endast lugnar ner sig när han inser att han är mol allena i egen kuppe... Han utvecklas fint, vår herre, jag är riktigt nöjd med hans attribut även om jag är kräsen och skulle önska lite förfining på vissa detaljer. Nåja, har han konkurrens lär han inte ta cert, men skit samma! Det är kul att ha honom med i a f. Våra söta o rara blivande kattungeköpare ställer upp o tar hand om hemmavarande ligan under tiden som vi är borta, sååå gulligt!!! O mamsen med man tar barnligan och det är också tacknämligt! Tror att mannen o jag behöver en semesterweekend utan barn, de infaller ytterst sällan, senast var nog när vi var i Holland förra hösten. Men sånt är livet när man har ungar och jag ska inte klaga!

OK, nu har jag pausat och Asia vann The Pussycat Dolls, helt ok för mig.. fniss... även om jag höll på Chelsea...


Å nu bär det i säng.. Telefonen har ringt oavbrutet och jag har haft vissa funderingar, så det har rullat på..
Ikväll var bara Delfinia o Gandalf på fotohumör, därav inga andra på bild.. Mer än "avundssjukan" Dompan! ;o)


Natti, sleep well o ha det gott!

tisdag, juli 10, 2007

En och en halv vecka kvar till semester..

..å nu känner jag mig sliten.. Lite seg o trött på jobbet, och även hemma. Dammsugaren gick sönder i går.. suck... Har INTE råd att köpa ny, det blir till att rota fram den begagnade från förrådet.. Vi dammsuger hela nedervåningen en gång per dag, oftast när jag kommer hem från jobbet, men det ser ändå förskräckligt ut på golven... De där små ligisterna som härjar i köket stökar nämligen till något enormt och inte blir det bättre av att mamma Candy har drabbats av falsk bulimi (dvs hetsätning, dock utan spytendenser..) och med jämna mellanrum söker av diskbänkar och soptunna för att hitta allt ätbart som finns.. Hallå liksom, det står FEM skålar innehållande mumsigt torrfoder, men just nu är hon svulten på allt annat?! Märklig katt den där. Förvandlats till siames har hon också gjort, pratar o hojjar oavbrutet så att man håller på att bli tokig på henne. Småpratig är hon då o då i normala fall, men nu är hon inte tyst en sekund, och löper gör hon inte heller.. Jaja, pratet har hon haft med alla sina kullar, precis som hon ständigt går o ger de små förmaningar o lärdomar om livet, kanske är det så? Problemet är att hon sätter igång herr Viggesson, som i nuläget säkerligen skulle skaffa barn med vem som helst, så nu får gärna Shanta börja löpa snart... Lyckligtvis bryr sig inte mamma Candy om sonen Bruce brunstrop, duktig katta! Men hon kunde ge fan i att slicka på grillskivor, stjäla gammal slängd varmrökt lax ur soptunnan och skopa in majs (!) i mängder i sin ständigt utsvultna mule... Kokar lite kyckling till henne, för att hon ska äta en massa mjukfoder funkar inte för magen.. Candy serveras godsaker i form av kattungevälling (tillsammans med de fyra små och Blossa, som förvandlats till utsvulten kattunge o gärna trycker i sig både välling o smör o allt annat som småttingar bör äta.. Tur att inte HON har anlag för fetma i a f..), nötkött, kokt kyckling mm flera ggr per dag, men inte räcker det, nejdå, hon måste stjäla mat ur soporna ändå.. Suck... Så en sekund efter man har dammsugit och plockat av så ser det ut som rena helvetet igen..

För att inte tala om bajslådorna.. Dubbelsuck! De små bajsar i sin lilla babylåda med låg kant och jag har dessutom ställt in en stor låda i köket också, med lite högre kanter. Blossa envisas med att ALLTID använda den lilla babylådan för alla SINA behov... O eftersom hon äter som en elefant o inte lägger på sig ett uns fett så kan ni ju gissa hur många gånger per dag hon är på toan.. De små krafsar dessutom med en idoghet som kan fascinera, om det inte vore för att de krafsar ut all sand UTANFÖR lådan.. Trippelsuck... Så det känns som om vårt kök är ett grustag fullt med ligister o katter med ätstörningar.. Hallelujah, this life is wonderful. Yihaa att nästa kull blir en foderkull... ;o) Då får Marie o David ta hand om det och jag komma dit o bara njuta av de små!! Lovely!

Marie & David var förbi i kväll en sväng för att kika på de små. Marie skrattade gott, precis som vi brukar göra, åt Demonius kagge till mage. Lille plutten, han är hög o lång och smal i ansiktet med en rejäl kalaskula.. Han ser döskoj ut! Svea två!

Idag har jag återigen funderat på Sveas ökade omfång hos mig själv.. Beach 2007 är ju redan körd, men man kanske skulle satsa till 2008? För det facila priset av 299kr i månaden har jag som kommunanställd förmånen att tillsammans med hela min familj nyttja både gym, bad, "lektioner" (eller vad man nu kallar det? träningspass?) så ofta vi vill.. Tål att tänkas på.. Borde ändra min livsstil o sluta röka (för vilken gång i ordningen vet jag inte... fniss.. Jag är ett hopplöst fall!) o äta nyttigare samt träna, men fasen... Det är inte lätt.. Nåja, jag ska se om jag lyckas uppbåda mod, styrka o kraft att ta tag i det... Men en annan dag... HA, jag borde egentligen ha blivit rockstjärna, med mitt dekadenta leverne.. Då hade jag förhoppningsvis haft en egen personlig tränare som tog mig o Svea i hampan med jämna mellanrum o såg till att vi höll oss fräscha nog att visas upp på sen.. Hmm.. Undras just om det är för sent att bli rockstjärna nu?! Jag kan varken sjunga eller spela, men jag ÄR ju innerst inne en riktig stjärna.. HAHAHAHA!!!! Synd bara att ingen annan mer än jag har märkt det än..

Nu väntar sängen, har jobbat hela dagen med en överaktiv kille som oavbrutet pratar, stimmar o är allmänt energisk. Helt underbar, men herreminje, så trött man blir!

Natti natti o kramar!

söndag, juli 08, 2007

Söndag och fotodags!


Visst är det så att Gandalf är lik Bruce & Raggarbjörn? Jag har lagt in tre bilder på Gandalf, Bruce och Raggarbjörn och likheten är slående tycker jag! Inte så konstigt kanske, de är ju trots allt släkt, men väldigt kul att följa!

Alla kattbebisarna mår gott och Demonius äter o äter o äter o äter o äter o.... Han gör sitt allra bästa att bli tjock, så han ser mest ut som en gående liten fotboll...
Nu ska vi åka ner till mamsen för att käka, härligt! Maja ska bo hos mormor o morfar en vecka till, så jag måste packa ner lite till henne också dessförinnan! Ha det gott!