torsdag, augusti 21, 2008

Killarna 11 veckor..


Jag börjar bli sjuk, huvudet gör ont och kroppen värker. Inget skoj, tror jag har stressat lite väl mycket ett tag nu, eftersom minnet dessutom sviker ordentligt och jag är seg o trög.. Har varit ledig idag, tvätt, städ och katter för hela slanten. Lådor som ska skuras eftersom vi har föreläsningar i helgen, och det ska bli kul. Bara man nu inte blir sjuk..Mannen är också hängig.. Så typiskt!

Fall Out Boy, borde vi kalla LillVit för nu, han utvecklas bra och även om han blåser upp morrhårskuddarna, för all blåst ute som gör att saker rör sig mycket, så artar han sig riktigt bra. Tänk att man matade honom med liten nappflaska när han var en liten kulting!! Å nu har han blivit så stor! Puss på Fall Out Boy!


Kossans familj har varit här o hälsat på honom, de är jättetrevliga och jag tror nog att Kossan kommer att trivas. Han charmade sin familj igen, precis som han kände på sig att de är "hans". Men jag måste sluta kalla honom Kossan!! Det är inte snällt mot en stilig kattpojke som han!


Cutie har en dålig vecka utseendemässigt.. Han ser mest märklig ut, men vad gör väl det? Han har kanonkropp och jag gillar hans egenskaper, plus att han är en raring!


Cobris är fortsatt vettskrämd för blåsigt uteväder, men vacker är han. Ser lite märklig ut med allt vitt, jag gillar ju egentligen inte så mycket vitt.. Men han o Fall Out Boy funkar! Kärlek!!


Jeffree har lekt uggla under dagens fotosession, han har haft sååå stora ögon för allt som har hänt. Men vaddå, skogisar SKA ju ha ett alert utseende... ;o)


Jimmy kändes lite kleggig i ögat efter veterinärbesöket o första vaccinationen.. Få se hur han ser ut imorgon, jag tvättade honom med ögonvatten.. Nåväl, pigg som ett troll verkade han..


Paniken är min raket denna vecka! Tillsammans med Fall Out Boy.. Men Falle kommer nog mer nästa vecka.. Så Paniken blir raketen. Han är vacker! Och en riktig stjärna som bara visar upp sig.

Idag har vi vaccinerat småttingarna för första gången, gick bra. Jimmy gillar inte att bli fasthållen, så han rev husse lite, men nu vet vi det. Cutie gillar heller inte att bli fasthållen. De andra bryr sig inte om det. Så brukar det vara ibland, en del katter klarar bara inte av att man håller i, man ska hålla så lätt, så lätt att de nästan svävar..

Nu ska jag isäng och måtte jag inte få feber.. :o(

Kramar o gonatt!

måndag, augusti 18, 2008

Viktkväll..


De tyngsta killarna i gruppen kattunge respektive vuxen får illustrera kvällens sena blogg.. I vanlig ordning kommer jag inte i säng, och efter 23 är jag som allra piggast, tyvärr.. Dessvärre lär jag vara halvdöd som en sill imorgon bitti när det klockan ringer... :(((

Vi har vägt katterna.. Inga större sensationer, och anledningen till vägningen började med att vi varit lite bekymrade över Brucen och hans färd till WW i Lissabon i höst.. Ska han hålla vikten så han kan åka i kabinen eller ej? Max 6,5 kg är måttet, så nu blir det svångrem för Brucan resten av hösten.. 6240g väger Bruce idag och vi kan väl ärligen säga att det inte är direkt några muskler (en loj man som han ligger mest framför tv:n och tittar, och avskyr det mesta som är av fysisk art..). Han är en rejäl kille, men får gärna stanna på denna vikt för mig.. ;o) Ushki väger 4600g, inte illa för en nybliven ettårig kille. Här är det MYCKET muskler, och inget fett. Sharin väger 3640g, helt ok för en 10 månader gammal pingla. Dompan börjar ta sig igen, hennes normalvikt är ca 5200g, men hon gick ner enormt efter kattungarna. Idag väger hon 4700 gram, helt ok, även om jag fortfarande känner att hon är mager. Blossa väger 3840g, lite småfet dam.. Loppan väger 3360 gram, lite förvånande, även om vi vet att hon har gått upp bra efter sin operation i januari. Härligt. Loppan har en yttepytte kalaskula, men är väldigt fin o harmonisk i kroppen, inget överflödigt fett i mina ögon alltså. Kattungarna vägs oftare och just idag ligger de mellan 1160gram (Lillvit) och 1380g (Cutie). Jag tippade att Cutie skulle vara tyngst, mannen höll på att Kossan var tyngst. Jag vann! ;o) Candy? Har vi glömt henne... *rodnar* Candy är ingen hög o lång hona, hennes normala vikt borde ligga på runt 4700g.. Hon väger idag 5640g. Jag är glad att jag har bestämt mig för att göra något åt hennes övervikt.. Mer om det finns förhoppningsvis att läsa i nästa nr av Skogisen.. ;o)))

Nu blir det sängdags, har kommit ihåg att göra ett par viktiga saker, men glömt en ENORMT viktig sak. Det ska jag ta tag i imorgon!

Dagens bästa är att JAG vann och Cutie är tyngst (Cutie är min, Cobran är mannens kattunge, fast... Cobran väger bara 40 gram mindre än Cutie..;o)) plus att vi nog kan ta med Brucen till WW i höst eftersom han nog inte är för tung för kabinen.. Kan göra ett tillägg att Bruce inte är med för att bli WW, han är med för att visa sitt fantastiska temperament, nedärvt i rakt nedstigande led från pappa Vigge o mamma Candy.. ;o) Han kommer att göra succé även om han får hårt att ta cert.. Nåväl, skiter väl jag i, jag är superstolt över Brucen oavsett om han vinner eller förlorar. Bruce Viggesson RULES!!! ;o))))

Dagens sämsta är att jag är enormt förvirrad fortfarande, teflonminnet är halt som såpvatten och jag är ohyggligt orolig mest hela tiden för att jag bara glömmer o glömmer. Inget skoj alls! Omega 3 hjälper dessvärre inte... Men jag kanske ska ta trippeldos, tro???

Ha det gott o gonatten!

söndag, augusti 17, 2008

Triathlon för barn...


Wilma har i helgen tävlat i mikro-Triathlon! En hård tävling med först uppvärmning, dopp i vattnet, cykeltävling och därefter löpning.


Wilma o kompisen tränar cykling innan start.


Uppvärmning är jobbigt, men kul!
Det var kallt att doppa sig, men skam den som ger sig!


Wilma doppade allt utom översta tofsen på håret..


Nervositet innan starten?


Å så iväg!


Killen med klart coolaste cykeln!


Att tävla handlar inte om att vinna, för Wilma.. Sen start, men full uppbackning av storasyster Maja och storebror Sacke..


Hejja Wilma!!


När cyklingen var avslutad blev det en kort drickapaus innan Wilma sprang sista sträckan.


Upploppet var låååångt tyckte Wilma!


Men hon kämpade på bra!


Å så äntligen närmade sig målsnöret. Hela området stod ute o klappade i händer o hejjade fram alla!Och efteråt var Wilma trött, men nöjd med sin insats. "Vann jag?" frågade hon.. Näe, det gjorde hon inte, men hon klarade utmaningen! Nästa år blir det tävling utan stödhjul, och då... ;o)En trivsam dag med en nöjd Wilma. Havsörnens dag har gått av stapeln och vi har haft loppis, brännbollsturnering (och för första gången vann våran gård, hurra!!!) och på kvällen gjorde vi kroppkakor med lingon o grädde. En härlig familjelördag!

Ha det gott allesammans!