lördag, augusti 25, 2007

Lördags-slapp...


Lördag. Äntligen. Inte för att man är "ledig" utan för att man slipper åka hemifrån.. Har bestämt mig för att inte gå utanför dörren idag! I går var det handling, skurning av kattlådor och diverse plock. Ibland undrar jag hur alla andra hinner med sina liv? Jag har längtat efter att skolan ska börja o allt återgå till det normala, men jag ångrar mig nu... ;o) Jag har tusen saker att komma ihåg, och så oorganiserad i allt kaos som jag ju är så gäller det att försöka planera utifrån den usla planeringsförmåga man besitter.. En resa tillsammans med Marie Bazooka står på schemat, det ska bli UNDERBART skönt, tack o lov planerar Marie det mesta runt den, hon är en riktig klippa den damen! Jag hyser den största respekt som finns för henne, en kanontjej med huvudet på skaft, tack för att du är så bäst! Kattungarna ska göras klara för avfärd, Shanta ska förhoppningsvis bli dräktig, ungarna ska ha nya innegympaskor och diverse prylar till skolan, tack o lov är de klippta o fräscha i håren nu i a f. Lägenheten ska kollas, ska vi köpa eller ej? Banken ska vi prata med och en massa annat praktiskt står på planering.. Puh, jag hatar sånt! Värsta jag vet... Demonius ska hitta ett hem, han har en familj som förhoppningsvis kommer på besök i veckan som kommer, han är en charmör. Han finns bara med på en bild idag, för han o Wilma har lekt tafatt halva dagen och han fastnar helt enkelt inte på bild då.. Sötgubben!

Idag har jag gjort mer frysmat, köttfärslimpor fyllda med soltorkade tomater blandat med fetaost och hackad rödlök. Mumsigt värre, det tyckte i a f jag o mannen, ungarna frynte på sina små näsor o käkade potatis o sås.. :o/ Jag har också gjort fyra olika fyllningar till smörgåstårta, för igår när vi var o handlade så blev vi fruktansvärt sugna på just smörgåstårta och jag erbjöd mig att göra om mannen köpte ingredienserna. Tårtorna (det blir två, en med kycklingröra o en med tonfiskröra eftersom de kräsna barnen inte gillar tonfisk nåt vidare..) ska läggas ihop i kväll o garneras o mumsas på imorgon! Smaskens! Ska försöka hinna baka rågfrallor, morotsbullarna har nämligen haft strykande åtgång. Om jag bakar frallorna själv kan jag smyga i lite nyttigare mjöl och använda honung som sötning istället för köpebrödens lite onyttigare innehåll. Dessutom blir det både billigare o godare!

Nu har jag inte tid att sitta här, nu kallar flätning av Linns hår och slappande i soffan i en halvtimme innan jag ska greja vidare. Tvättkorgen är som vanligt överfull och att jag dammsög i morse kan man inte ana.. Suck.. The neverending story..

Vill önska er alla en fortsatt trevlig helg! Kram o goodbajs!

torsdag, augusti 23, 2007

Några korta rader..


Fattar mig kort, dagen har varit full och är ännu inte slut! Kom på att jag visst hade glömt att äta ikväll också.. Suck!


Jobbat, på hemvägen cyklade jag förbi frisörskolan (bara en omväg på ca 4 km) för att fixa Linns tid i morgon (misslyckad färgning som de skulle åtgärda imorgon..), hämtade Wilmisen, kom hem. Pratade med Linn om dagen hos frisörskolan, hon ska kanske bli deras modell, pratade med sonen om hans första dag i skolan (7:an minsann och ny skola!) vilket hade varit bra, pratade med Maja (som bytt klassföreståndare) och hon hade också haft det bra. Fyllde i alla åttatusen blanketter från de olika klasserna, försökte väcka Wilma, som somnat i soffan, lagade soppa o värmde frallor (pulversoppa, nudel till barnen och spenat till Stefan). Hejade på mannen som kom hem för att äta o byta om till fotbollsdress. Pratade med brorsan ang. styvfars 60-årspresent, fan vad tiden går fort! Presenten blir nog lyckad, får bara inte glömma att ringa o beställa den imorgon. Skrattade åt stackars pilske Bruce, som stod på en svart monstermystoffla och juckade! Slängde i mig en kopp kaffe o en cigg sen kollade jag mailen. Mannen hojtade att han var tvungen att åka till jobbet efter fotbollen och sen stack han, jag hann kolla två sidor i tidningen innan jag satte mig på cykeln och cyklade till Sackes nya skola för föräldramöte kl. 18.30. Trevligt möte, försökte efteråt prata med lärarna om dubletter på hans skolböcker eftersom han alltid glömmer, det verkade funka enligt dem och de skulle söka rätt på böcker. Fick tre med mig hem. Fyllde i ännu fler lappar. Pratade lite till med lärarna som tyckte (liksom de flesta andra människor) att barnen nu var så stora att de kunde ta mer ansvar, tjena liksom.. Förklarade att sonen under årens lopp slarvat bort klockor, böcker, skivor, ja allt som inte sitter fast inklusive en trombon och att han får ångest om de skäller, bättre att inte ge en massa lösblad utan maila till mig.. De skulle försöka. Antar att man nu är klassificerad som hysterisk mamma, men jag börjar vänja mig.. Hem, Wilma vaken, och morsan hade ringt. Ringde morsan, fan, släktkalas just den enda helgen som jag har uppbokad i höst.. Nåja, bara att avboka kattutställningen, det var enligt mamsen inget giltigt skäl att utebli när min moster ska vinkas av för flytt till Thailand. Ok, jag köper det! Ringde Marie o berättade om inställda planerna samt skickade mail till berörda att jag ej kan gå assistent. Wilma sur, vill lägga sig, och jag skithungrig. Tryckte i mig en biff, supergod, den enda som fanns kvar, sen piggnade Wilma till. Kom på att grabbarna grus ska badas, i med Salamander i diskhon, det gick bra. Sen Gandalf, det gick också bra. Torkning av små missarna, Maja fotade. Satte mig två sekunder vid datorn för att ladda in bilderna, samtidigt som Wilma skriker från toan nere att hon är klar. Katt som gallskriker, Loppan instängd i Majas rum. Ut med henne, logga in på bloggen, ladda upp bilderna och skriva en text. Andas. Andas. Andas.. Snart är denna dagen slut!

Natti natti allesammans, nu ska jag trycka i mig en macka o sen sova!


tisdag, augusti 21, 2007

GRATTIS, Depp-kullen, 1 år idag!


Jag visste det! Jag tänkte på det tidigare idag, men minnet är kort som vanligt! STORT GRATTIS till Donnie Brasco, Edward Scissorhands, Corpse Bride och Shantaram som fyller 1 år idag! Tänk så fort tiden går och tänk så hopplös jag är som aldrig kommer ihåg nåt.. Tur att man har kattungeköpare som påminner en... ;o)



S*Vildhjärtas Corpse Bride, 1 år idag, grattis! Så här såg hon ut som liten nyfödd bebis..

S*Vildhjärtas Edward Scissorhands, 1 år idag, grattis!!!

S*Vildhjärtas Donnie Brasco, 1 år idag, stort grattis!

Å sist o minst.. S*Vildhjärtas Shantaram, 1 år idag, grattis!!

Tusen tack till kattungeköpare o medägare för ett fantastiskt år av framgång, hälsa och god vänskap för och tack vare denna underbara kull. Må de leva lyckligt i många många många år framöver!

Höstkänslor..


Jaha, å så var det höst.. Åtminstone känns det så, energin har kommit åter och jag har återfått lust att baka o fixa. Vilket i sin tur innebär att jag tillbringar mindre tid vid datorn.. Kattbebbarna är ljuvliga, idag har Gandalf myst o spunnit som en liten maskin, och Salamander tätt i hasorna på honom. De två håller ihop en hel del. Delfinia har fått en lätt ögoninflammation, typiskt rötmånad, så vi behandlar med salva som veterinären har ordinerat. Hon är dock pigg o fräsch för övrigt, busar mest hela tiden.. Å så charmören nr 1, Demonius.. Han har ägnat eftermiddagen åt att trampa i jäsbrödet, äta lasagne från husses tallrik och varit allmänt charmig. Närmare 2 kg nu, 1995g väger mannen och leder viktligan med sin supertjocka mage. Veterinären tyckte att alla fyra var synnerligen stora och retade Salamander för hans långa näsa.. ;o) Fina och välmående kattungar tyckte hon, det kändes gott att höra!

Har jobbat hela dagen, cyklat o varit på ridning, sen till dagis för att hämta Wilma, som istället följde med kompis hem. Sonen kom hem från stan, nyklippt i modefrillan som styr för dagen när man drömmer om piercing o tatueringar, men han såg riktigt snygg ut. Hade lite mardrömmar när jag såg förlagan, inte riktigt "my cup of tea" men det passade faktiskt och slutresultatet var betydligt bättre än väntat. Skönt! Mojsade ihop färs som inköpts billigt till biffsmet, samt en panna med köttfärssås och gjorde två lasagne. En för frysen o en för magarna! ;o) Sen gjorde jag deg till morotsbröd, och så var det dags att cykla o hämta Wilmisen.

Morotsbrödet var supergott, helt i min smak! Solrosfrön prydde de små bullarna som lätt slank ner i Svea.. Faktiskt ganska nyttiga bullar med honung som sötningsmedel och rapsolja, fiberhavregryn och mjöl som tillsammans med rårivna morötter utgjorde basen. Har annars varit sorgligt dålig på att baka bröd, tänk att jag bakade allt bröd när de tre äldsta var små.. Nu är jag nöjd om jag bakar bröd ett par ggr per år.. Men tiden räcker helt enkelt inte till.. Har sökt nytt jobb, nattjänst. Hoppas att jag får det! Skulle vara SÅ skönt att få jobba vaken natt och få mer ledig tid samtidigt som man tjänar nästan samma som man gör idag. Jag trivs ju dessutom med natt, enda kruxet är väl helgerna... Fast det är rätt skönt om man hinner med lite mer hemma, att jobba heltid med fyra ungar hemma är inte direkt något att rekommendera, men vad gör man? Om ungarna ska rida o ha sina intressen så måste det in pengar. Och då får man jobba heltid, that's it! Nåja, återkommer om det såsmåningom, sista ansökningsdag var den 27:e så man lär väl få veta om man har gått vidare eller ej relativt snart.

Näe, nu ska jag surfa runt lite och sen blir det ner o städa av bottenvåningen innan sängen kallar.

Vill också skicka en extra stor puss o kram till pappa Vale från småttingarna och oss, vi älskar dig!

natti natti o kramar!

söndag, augusti 19, 2007

Söndagstrött..


Hur lätt är det att fota kattungar på en skala? Inte lätt alls enligt mig, och jag har haft eländigt mkt på schemat i helgen, så när jag äntligen fick lite tid över för att fota så ser bilderna katastrofalt dåliga ut.. Suck.. Nåja, det är uppdaterat med bilder i a f..

I torsdags möte i telefon några timmar, i fredags grillmat o hämtning av Hagamannen Bruce hos Marie o David (håller tummarna att han har lyckats få till det med Shanta), i lördags mikrotriathlon för barnen samt loppis och brännbollsturnering med efterföljande familjefest (som vi skippade eftersom wilma somnade här hemma..), i dag simhallen... Puh, hektisk helg.. Däremellan all matlagning, tvätt, städ o pyssel med katterna. Lilla Delfinia hade lyckats välta schampooflaskan i duschen nere o badat i schampoo. Ett bad ikväll och det tog hon fint, lilla prinsessan! Candys kullar är alltid härligt samarbetsvilliga o snälla att ha o göra med, Dompans har mer humör o spring i bena men är snälla o goa de också.. Fast humör.. mot andra katter... ;o)

Nu måste jag ner o kolla på film! kramisar till er alla!