torsdag, augusti 14, 2008

Fortsatt huvudvärk och kinkighet...


Jag vet inte riktigt hur det står till med mig, men helt klart är att något inte stämmer. Jag har spänningshuvudvärk i huvud och känner mig överkörd av en lastbil i kroppen.. Eller nåt... Men samtidigt går livet vidare.. Än så länge.. ;o)
Fotodag idag och vi fick proffshjälp av ragdolltjejen Linda, som var här på besök får att låna doft av Ushki och som dessutom lämnade hemmagjord BARF till Dompan och kattbarna. Det smakade smaskens tyckte de allihopa, och nu har jag fått lära mig hur man ska göra det, så nu blir det lite extra krydda på köttbitarna för de katter som gillar det. Mannen höll på att trilla avigt när jag berättade för honom att Linda skulle komma hit o hämta lite kattkiss i klumpar.. Han såg ut som ett levande frågetecken, och jag hade inte tid att förklara för honom just då.. Men till slut kom förklaringen. Lindas ragdolltjej vill inte riktigt löpa, och trots vetegroddsolja så har det inte hänt något. Så Linda ville gosa o klämma på en fertil hane som kunde utsöndra lite handoft så att hennes hona om möjligen kunde gå igång på det.. Ja, jag tycker också att vi kattfolk är knäppa ibland, men det är ju värt att prova, eller hur? Linda hjälpte oss vid fotosessionen, och det var snällt! Idag blev det utebilder, och roligast såg nog LillVit ut när han nästan fräste åt det blåsiga vädret.. Cobran tyckte blåsten var hiskeligt skräckinjagande, så han var stört omöjlig att sträcka, och jag ville inte bråka med honom, så han finns endast på en bild idag.Jimmy har fått flera beundrare hos sällskapsköpare, och flera har ringt o velat köpa honom.. Men han är ju redan bokad till Simon! :o) Söta, fina LillVit har fortfarande inte hittat "sin" ägare, men det finns ju tid till det också. Inte heller stilige Jeffree har hittat hem, men två obokade av sju känns ändå acceptabelt vid den här åldern.Paniken är en riktig posör! Han är dessutom en kelig knäkatt, och alldeles underbar i sina smokekontraster med spökmarkeringar. Han är såååå vacker!

Men nu blir det sänggång, och jag vet redan att jag säkert glömt lika många miljoner saker jag egentligen skulle ha gjort idag. Det är dagens sämsta, mitt minne och min oförmåga att komma ihåg saker som jag egentligen MÅSTE komma ihåg.. Å så huvudvärken och krämporna.. Suck..

Dagens bästa är att Linda kom hit o berättade lite mer om BARF samt lämnade BARF-portioner som räcker till Dompan och hennes kötthungriga barn både idag o imorgon och dessutom hjälpte oss att hålla kattungarna under fotosessionen, tusen tack, Linda!

Nattinatti och kramar!

Ps Jag kan inte låta bli att lägga in en bild på puttinuttig Cutie, som leker stor tuff hankatt i vindarnas sus... Det var också en "dagens bästa"...Ds

onsdag, augusti 13, 2008

Trötthetssyndrom, typ...


Ikväll har Jeffan svidat om och tagit på sig sin favviströja.. Ser inte så dum ut i den, eller hur?


Han är en charmknutte, Jeffan!


Å här är ytterligare en charmknutte, Cobra Starship! En charmör!


Ushki har ägnat kvällarna åt att träna på parningar... Han sköter sig hyfsat bra tycker Bruce, som är tränare...


Annars är här fullt upp, trots att jag har haft en ledig dag så har jag haft apmycket att göra, helt sanslöst! Så går det när man tar på sig en massa annat också.. Men det är ju kul, så jag ska inte klaga...

Dagens bästa sak som hänt: Att brorsan hjälper oss att bygga till vårt förråd under trappan och att bygga igen en onödig dörröppning.. Eller som han uttryckte det; "Gör INGENTING förrän jag varit där o kollat, tack!" Ingen större tillit till mitt o mannens hobbysnickrande m a o.. Fniss... Jag litar på honom, så tassarna hålls i styr..

Dagens sämsta: att jag har varit på otroligt irriterat humör och jag tror ärligt talat att det är lite hjärnstress.. Orkar inte med tjat o massa ljud, vill ha största möjliga tyssssssssstnad.. Å hur lätt är det på en skala i det här hushållet? Svar: helt omöjligt!

Ha det gott allesammans!

måndag, augusti 11, 2008

Nu har hösten börjat och allt hopar sig i vanlig ordning...


Ok, bilderna i dagens blogg är inte de allra bästa, jag har inte läst på kameran än, och oftast blir det ögonblicksbilder, så kombinationen av detta gör att bildkvalisorten är sisådär..
Ang Cobran & Cutie så hänger de verkligen ihop. De sover ihop och de busar ihop. På bilden ovan ägnar de sig åt favvissysselsättningen, nämligen att försöka fånga fläkten i taket, därav de klotrunda ögonen.. :o)


Helgen har varit lugn, Wilma och jag har såsat hemma, men också fått vissa saker gjorda. I fredags hittade Jimmy sin husse, och det var nog kärlek vid första ögonkastet tror jag! Härligt, jag tror de två kommer att bli ett radarpar!
En tysk familj skulle kommit på besök i söndags, men för första gången så dök ingen familj upp och ringde heller inte återbud.. Nåja, vi skulle ändå inte någonstans, men ändå..


Vid matdags är det många skålar som ska fram och eftersom jag inte är en bläckfisk med många armar så måste en del vänta tills allt är serverat. Gentlemännen Bruce & Ushki väntar tålmodigt på sina turer medans tjocko-Candy, Blossa o Dompan kastar sig över första bästa skålar. Sharin är mittemellan och Loppan väntar tills en skål står lite avsides, eftersom hon inte vill beblanda sig med de andra dräggen.. ;o) Kattungarna är matglada allihopa, praise the lord! ;o)


I vintras målade vi om, och då var det nån som inte tyckte att vi skulle lägga klösmöbeln ner när vi flyttade den (läs jag...) och givetvis kom Dompan och Candy o välte hela eländet så att topplattan gick sönder.. Nåja, klösmöbeln gick utmärkt att skruva fast i väggen, så fast sitter den.. Å nu kan kattungarna leka herre på täppan på vådligt hög höjd.. Fast hittills har bara Paniken provat detta vågstycke..


Cutie, Lillvit & Kossan vid matskålarna.. Nu är det inte mycket i storlek som skiljer grabbarna åt, men längdmässigt leder Cutie.. Han ser ut som en mask i jämförelse..


Lillvit förnekar sig inte, goskillen! Han älskar att sova i soffan, och om han hamnar i Wilmas famn sover han lika gott i alla fall. Pluttis!! Han är en riktig kelgris!