tisdag, augusti 15, 2006

Tissssssssssssssdag..


I går kväll fick jag nästan hjärtsnörp! Dompan, som alltid är en social katt, främst på kvällarna när det är sovdags, och dessutom ett kolossalt matvrak var igår kväll helt "off" och ville inte äta. När hon sedan gick på kattoan och klämde o klämde utan att det kom något så blev jag riktigt orolig!!! I magen kvillrade det av bebisrörelser och Dompelina var allmänt seg o trött, men ville inte ligga stilla på samma plats överhuvudtaget.. När hon sedan gick på toa och var lös i magen så trodde jag att vi definitivt skulle få en kattförlossning under natten! Men efter vak till klockan 2 så insåg jag att det förmodligen bara är trångt i magen och att hon nog inte skulle föda under natten, så jag fick äntligen gå o lägga mig. Vaknade ett par gånger och gick upp o kollade efter Dompis, som sov sött och lugnt, innan väckarklockan vrålade igång klockan halv sju.. Hrpmf.. Jag som precis hade somnat...Upp o iväg till filialen. Allt lugnt på jobbet idag, och ungarna har haft stenkoll på Dompan hela dagen. Jag har fått ledigt på fredag för att följa med Linn på stan o fixa det sista inför första skoldagen i högstadiet (jisses vad åren går!!!!) samt vara moraliskt stöd när hon klipper sig.. Kort.. Spännande! Maja är kattvakt då, så Dompan är inte själv hemma alls, det är ju skönt att kunna ha det så utan att ta ledigt!

För er som undrar så kan jag berätta att Bruce Viggesson äter James Wellbeloved vuxenfoder och vitaminer. Han får också lite lite babycat (ungefär en tesked, mer behöver han inte...) och en gång om dagen serveras han o de andra ca ett par matskedar tonfisk eller annat mjukfoder.. Jag försöker inte skryta med hur tung han är eller så, men jag är ju helt förbluffad över hur tung han faktiskt är! Visst, både mor o far har fina storlekar o bra med massa och så, men jag kan inte fatta att han är en sådan koloss! Bara att hoppas att resten hänger med också.. ;-))) Men tofsarna lyser med sin frånvaro.. :-(

När jag kom hem från jobbet idag så kollade jag mailen, o surfade runt i några minuter. Sedan laddade jag tvättmaskin o torktumlare, dammsög, diskade (vakna diskmaskinen, jag tror jag älskar dig, fasen vad jobbigt det är att diska för hand!!!) och plockade undan allt bråte som hade samlats i kök, vardagsrum o hall under dagen. En tömning av kattlådorna, ingen lös i magen o allt såg normalt ut om nån undrar. Kelade en stund med Dompis o kände de små rumla runt därinne. Ja, de får gärna stanna inne tills åtminstone på fredag kväll... Upp till datorn o tjatade samtidigt på sonen att han skulle plocka in sina rentvättade kläder i sin garderob, att döttrarna skulle städa sina rum och att sonen skulle fixa ihop sina träningskläder till kvällens fotbollsträning. Sedan ska jag kamma Loppan o Blossa och välja ut en ny bok att läsa. Marian Keyes bok plus en till är redan utlästa och jag har en liten hög med nya böcker som väntar på att bli lästa.. Myyyyys! Ska nog ringa Marie Bazooka o tjata lite också, det är nästan en daglig vana.. Fniss..

Ha det så gott allihopa, vi höres o synes! ;-)

Åh förresten, nu glömde jag ju skriva att vi hälsade på barnbarnen (Bazookas) i söndags, och bilderna i dagens blogg kommer från det besöket. Jag som aldrig gillat perser fick ett enormt sug att plocka med mig en liten 6veckors blåtabby eller kolsvart perserbebbe hem!!! HELT otroligt söta o fina! JAg bara älskade dem! Skogisbarna var ju såklart jättefina också, som ni kan se på bilderna! Om ni undrar var dessa söta perserbebisar finns för beskådande så är det på http://hem.passagen.se/simzonites/
Tack till Lotta o Johan för att vi fick komma o kika på sötlökarna!!!

2 kommentarer:

Zealous sa...

Ooo, Dompan, hon är nog trött på den stora magen nu. Hon kanske behöver ett foglossningsbälte (eller vad de kan heta)?
Så spännande det är!!!

Förresten, kan inte igelkottarna sköta disken?

Anonym sa...

Tänka sig Malin att våra små perserbebbar kunde "omvända" dig ;o) va glad jag blir! Jättesöta bilder på dem och skogis"ungdomarna", de är ju inga bebbar längre...=)
Hoppas allt går bra med Dompan och nedkomsten, hör av dig när de kommit.
Kram