torsdag, oktober 25, 2007

Febrig unge..


Phui, det är mycket nu! Massa möten och skräp på jobbet, en del med Skogkattslingan och kattklubben, plus alla evinnerliga aktiviteter för barnen o utvecklingssamtal.. Så tiden rinner just nu ohyggligt fort.. Men visst, det är roligt också!
I veckan har vi blivit av med Bruce flickvän, och fick Annette Stjärnskog på besök i ett par dagar! Jättetrevligt att träffas igen! Vi åkte på sightseeing till tre av Maximus barn, Edward, Donnie och Shanta! Jätteroligt! Donnie o Edward är två stadiga grabbar, lite olika i utveckling eftersom Edward har varit väldigt snabbväxande, men Donnie kommer, sakta men säkert! Två vackra grabbar, och vi är så glada för att de har fått en så underbar familj som älskar dem och tar väl hand om dem!

Lilla Delfinia bor hos sina släktingar Donnie och Edward och har precis fått lite problem med tandömsning, men pigg ändå.. En liten primadonna, och jätterar! Jag kunde konstatera att jag är en pisspotta på att bedöma mönster i a f.. Jag reggade Gandalf som spotted, och han är solklar tigré, och sen reggade jag Salamander och Delfinia som tigré och Delfinia är definitivt spotted i mina ögon.. Troligtvis Salamander också.. Så det jag tror är m a o fel, och därmed bör man kanske byta strategi.. Tur att Shantas kull växer upp hos Marie, för hon är bra på mönster!

Donnie, som tidigare varit aningens blyg har blivit en riktig tuffing, busade för fullt med Wilma och var inte ett dugg sugen på att gömma sig. Donnie är nämligen en synnerligen intelligent katt, han tittar o iakttar, sen bestämmer han sitt nästa drag. Men nu är det en mer framåt kille på alla plan, jag måste säga att både hans utseende och framåtanda är i positiv utveckling!


Edward är en riktig Drake i mina ögon! Han påminner mig en hel del om Kattis tidigare kattungar och han är en tjockis.. Fniss... Så Drakblodet förnekar sig inte. Vacker som en dag är han också, och han gillar att visa upp sig! En snygg kille!
P g a Edward måste familjen alltid låsa ytterdörren, annars öppnar han för att ta sig en promenad.. Donnie däremot påminner mest om Matrix, han springer lika mycket på väggarna som på golvet.. ;o) Delfinia är deras lilla pärla, hon är ivrigt påpassad och uppvaktad av herrarna, främst Donnie.

Johnny Deppkullen är en kull som jag bara älskar utvecklingen på! Om några veckor träffar jag även det fjärde syskonet, Corpse Bride, och det ska bli jättekul!

En tur ner till Shanta och familjen Fairyhearts blev det också, för att kika på de små! Åh, så söta de är med sina små pepparkornsögon! Jag förstår inte hur jag har kunnat tro att det ska vara lätt att välja! Men å andra sidan så trodde jag väl att det skulle bli max 2 att välja på.. Å nu blev det 5.. Suck.. Inget lätt val, hjärnan slåss med ögonen som slåss med hjärtat som slåss med förnuftet och instinkten.. O alla har de olika sinnena valt olika.. :O

Nåja, det ger sig nog, har jag otur/tur får jag väl behålla alla fem... ;o)
Är hemma med febrig Wilmis idag. Igår ringde de från dagis o berättade att hon hade fått feber.. Många febersvängar den här hösten! Alla andra mår väl och katterna likaså. "Raoul" är fortsatt som ett troll, men ack så go också! Han är överallt, men stannar upp ibland för att bara kela o gosa. Det är mysigt! Loppan har bestämt sig för att sätta honom på plats ordentligt, och det gör hon med jämna mellanrum.. :/ Lyckligtvis verkar han ta det hela med ro och ger gärna tillbaka.. De andra katterna är rara mot honom som väl är!

Nu ska Wilma o jag städa av bottenvåningen, sen ska vi läsa saga och rita! Ha en trevlig dag o kväll!

söndag, oktober 21, 2007

Sexan...
En söt liten docka, eller är det ett marsvin?? Blå (silver) mönstrad..

Femman...
Blåsilver o vit tuff flicka!

Fyran..
Svartsilvermönstrad liten docka med massor av päls i ansiktet!

Trean...

Svartsilvertigré o vit flicka som redan roar med skojjiga sovstilar och humor!

Tvåan..

Svartsilvertigré kille, mest lik en Mullvad... ;o)

Ettan..

Blåsilvertigré liten tjej med mammas haka!

Kattbebisarna 6 dagar!


Jag kunde såklart inte hålla mig ända tills imorgon kväll med att åka ner till Marie o kika på bebbar.. Jag var bara tvungen att åka dit idag, alldeles särskilt eftersom Marie berättade att ett par av de små redan hade ögon.. Shanta uppskattade inte mitt besök eftersom jag alltid envisas med att hålla hennes ögonstenar, och dessutom fota dem.. Hon blir djupt bekymrad, eftersom hon är en mycket omhändertagande mamma.. Söt-Shanta!!

Jaaa, hur ska man nu välja.. Jag har inte en susning om vilken av de fem som ska flytta hit, men tiden får väl utvisa antar jag.. Alla fem tjejerna har sina fina egenskaper och svagheter hittills, och jag som egentligen hade hoppats att det bara skulle säga klick! o sen var det bestämt.. Aningens svårt dels för att alla har mina favvisfärger, dvs blått o svart med mönster o silver.. Eller kanske inte alla.. En av de blå (nr 6) är den som ser mörkast ut, de andra två blå är jag nästan säker på är silver.. Men 6:an får vi se.. Nåja, ingen brådska, men jag vill ju ändå veta snart.. Som Carro skrev i sin blogg, att vara uppfödare innebär en massa väntan.. Jotack... Sen måste jag ju tänka låååååångsiktigt.. Phui, antar att jag lär bli mer gråhårig än nånsin..

Men nu ska jag vila soffan lite, eftersom mannen är på fotboll o Wilma hos grannen. Mat har serverats och nu kan mamman vila.. ;o)

Ha det gott!