lördag, oktober 16, 2010

Lördagsmorgon med vinter i luften!


S*Drakborgens Coco la Coccinelle

Det är kallt i luften, och det känns verkligen som att vintern är på väg. Både Cobran o Cutie har börjat få vinterpäls, och det känns skönt att vi har ett par helger lediga utan kattutställning.. Eller lediga o lediga, vi har bokat in en massa andra saker istället. Nästa helg är det Loppis på söndagen, och då ska vi förhoppningsvis bli av med lite kläder o annat.. Det vi inte blir av med ska inte hem igen i alla fall, isåfall slänger vi det! Känns skönt, men samtidigt är det ett sabla sorterande o pysslande innan, och Beirut är fullt med kartonger o klädkassar mest överallt.. Nåja, lite hinner vi med idag..

Nu har jag äntligen hittat alternativ till Coco om hon inte blir på smällen med Cutie.. Det känns skönt! Men jag hoppas såklart att hon redan är dräktig, dock vågar jag inte ens tro på det..

Nu ska jag ta tag i lite röj, ha en trevlig helg och ta hand om er!

torsdag, oktober 14, 2010

Snigelkassa och tjocka magar...


Nej, det är inte jag på bilden ovan, jag svär o lovar dyrt o heligt. Men om jag inte passar mig så kommer jag snart att se sådan ut..

Idag har jag cyklat till jobbet i ilfart, sen.. Sen har jag jobbat hela dagen, vilket avrundades av fika med en av arbetstagarnas föräldrar. Jättemysigt. Och givetvis mulade man i sig av BÅDE den goda hallontårtan och citron-limepajen med grädde. Suck. Jag försöker ju hålla igen. Men det är inte så lätt. Cyklade hem eftersom mannen lovat sluta tidigare så att vi ska hinna röja i alla klädsäckar mm inför loppisen. Kom hem, drack en kopp kaffe o öppnade posten. Döm om min förvåning när jag får YTTELIGARE ett brev från Snigelkassan (Försäkringskassan) där det står att jag har angett en inkomst, och min arbetsgivare har angett en inkomst som är 6700kr lägre än den jag har angett. Därför ska jag nu lämna in synpunkter innan den 27 oktober så ska Snigelkassan efter detta ta beslut om vilken inkomst som räknas. Suck. VARFÖR är jag så korkad att jag ens ändrar inkomst? Jag har samma strul varje gång, förmodligen finns en liten symbol vid mitt namn som skriker "jävlas med den här människan, tack!". Alltså kommer det att dröja till den 27 oktober innan de tar tag i alla mina vård av barndagar (jag tror jag är uppe i tio-tolv stycken nu, och givetvis har arbetsgivaren dragit pengar från lönen, men från försäkringskassan får man inte ett öre...). Det är bara det att nästan exakt likadant brev anlände i mitten på september, och då sa man att jag var tvungen att ändra innan den 6 oktober, annars skulle de besluta utifrån den årsinkomst arbetsgivaren angett. Då försökte jag ringa, men efter tre dagars försök ("Vi beräknar en väntetid på 53 minuter innan du får tala med någon", "Vi beräknar en väntetid på 47 minuter innan du får tala med någon" samt "Vi beräknar en väntetid på 34 minuter") så kände jag att jag verkligen inte har tid att sitta i telefon o vänta i över en halvtimme, eller upp till en timme. Så jag sket i det och räknade kallt med att Snigelkassan skulle bestämma årsinkomst den 7 oktober o sen kanske det skulle dröja ett par veckor innan pengarna kommer. Icke. Då får jag ÄNNU ett brev. Men idag fick jag nog. Ringde och fick då för första gången alternativet att lämna mitt telefonnr och de skulle i s f ringa upp. La på och laddade upp mig ordentligt för att skrika på generaldårarna som måtte jobba där.. Men det var en mycket trevlig kvinna som ringde upp mig en stund senare och då fick jag lite dåligt samvete.. Det är ju egentligen inte hennes fel att systemet är uråldrigt och helt sjukt.. Men lite bitchig var jag i a f, och frågade lite surt om jag skulle vänta ytterligare x antal månader innan jag får nästa brev och om jag möjligen skulle kunna tänkas få pengarna innan jul?!

Städade av köksregionerna en aning, sen var jag tvungen att surfa lite för att slippa ta tag i resten av sorterandet. Mannen lyste med sin frånvaro, och när jag ringde så var han tvungen att jobba en stund till. Jag cyklade därför till Fritids o hämtade Lillsnigeln, samt köpte äppelmos till Sonen, eftersom TT var gullig o gjorde pannkakor till sig, honom och Lillsnigeln. Nåväl, jag bestämde mig istället för att trycka i mig en Naturdiet smoothie istället för kvällsmat, och att gå en vända i motionsspåret med mina "pinnar" aka gåstavarna. Smoothien slank ner, men med en något syntetisk smak av persika. Ikväll blir det bara vatten o en frukt lite senare.

Mannen kom hem strax innan 19. Så går det till i mannens värld när man ska sluta tidigt, då dyker allsköns problem upp och han måste jobba tills det är i stort sett löst. Då hade Lillsnigel o jag gjort läxorna, och hon låg i badet för allmän skrubbning, eftersom hon är en synnerligen aktiv unge och blir extremt smutsig i stort sett varje dag. Mannen fick tvätta håret på henne. Nu väntar inköp av födelsedagspresenter, eftersom Snigeln ska på kalas i dagarna två. Alltid är det nåt. Sen ska jag vika åtta miljoner plagg med tvätt, dricka mitt vatten och tycka synd om mig själv för att jag måste ägna helgen åt att städa. Skittråkigt. Men sånt är livet!

Bruce har varit keligast av de keliga och tryckt hela nyllet i min mule. FULLT med katthår i hela munnen.. Cutie har ropat på flickor, och Candy (som också går på diet) jagar ivrigt alla smulor som finns. Dompan har fortfarande tratt och går på penicillin, men snart så.. Allt läker fint och ser bra ut! Cobran o CocoBäng slöar i sängen. Sharin börjar bli aningens rund om magen, jag är sååå nyfiken på vad som finns därinne! Blossa har varit överkelig i flera dagar, vet inte om hon förstår att det är kattbebisar på g, då brukar hon nämligen bli extra klängig..

Nu ska mannen o jag åka o handla födelsedagspresent till ungen som har kalas imorgon, för Wilma är ditbjuden. Ha en trevlig kväll allesammans o ta hand om er! Kramar!

onsdag, oktober 13, 2010

Bebisar i huset..

Gnistra Gyllenstrå, från Sharin o Cuties förra kull

Ja, det spelar nog ingen roll hur länge man försöker låtsas att Sharins tuttar inte är röda o svullna och det spelar ingen roll att man förbannar sig själv för att man glömde låsa dörren in till tjejerna. (En dörr som öppnas utåt. Tjejerna kan INTE öppna dörrar, men vi vet ju en herreman vid namn Cutie som GÄRNA träffar löpflickor och som GÄRNA står till tjänst o leker gentleman genom att öppna dörrar vid behov.) Kattskrällen! Sharin är dräktig. Hon och Cutie träffades mellan kl. 9 (då jag åkte till jobbet, superstressad) och klockan 14 (när TT kom hem o genast ringde o berättade att alla katterna var ute tillsammans och att alla sov o var lugna.. Jag känner min pojk, han är lite lömsk just när det gäller honkatter. Han låtsas som att han inte gör nåt, och visar inga parningar eller liknande, men dräktiga blir dom, honorna. OM det nu inte handlar om jungfrufödslar (jag har tänkt i de banorna faktiskt, flera gånger..), men å andra sidan så händer väl knappast jungfrufödslar två gånger på raden? Eller det kanske dom gör. Tror dock inte att han kan svära sig fri från DNA-testerna som vi gjorde, och som alla visade på att han o ingen annan var far till förra kullen. Få se vad de visar nu? Cobran är inte misstänkt, p g a att han är mindre begåvad med damer, även om också han har lyckats få till det ett par gånger. Tur för Mannen att jag inte tror på "Sådan katt-sådan husse"... ;o) O tur för mannen att jag inte är som Cutie, för då hade jag varit en riktig snärta.. ;o))))

Så för att göra saker o ting lite krångligare så är katteriets status enligt följande:
Planen var att Cutie skulle ha date med CocoBängan o Sharin med Cuties son. Istället vägrar CocoBängan att ö h t släppa till för snuskerier, och Sharin är på smällen med Cutie. Ibland lönar det sig inte att göra upp planer, åtminstone inte när man har katter..
Om man istället ska se saker positivt så har Sharin o Cutie fått en finfin kull (som kom till när Cutie var runt 7,5-8 månader ung) med 6 ljuvliga små bebisar som nu växt upp till ståtliga katter. Så det får bli en "favorit i repris".. Dock inte någon som vi planerat, men varför ska vi ens bry oss om att planera, katterna sköter sina planer alldeles utmärkt själva... ;o)

Filiokus Fjant, med Cutie som far o Sharin som mor..

CocoBängan däremot verkar ha kyskhetsbälte! Hon vägrar släppa till och Cutie o Cobran har fått försöka i två omgångar var. Senast var det Cutie, men med lagen om alltings jävlighet så lär hon väl också vara dräktig o få en unge samtidigt som Sharin får nio.. Man slutar liksom att förundras över katternas tänk o planeringar.. Eller möjligen brist på sådana.. Inte för att det GÖR nåt om hennes ungar dröjer, jag misstänker att mannen o jag o kidsen får händerna fulla ändå med Sharins busfrön. Nu går jag bara o oroar mig för att nåt ska gå fel eller att Sharin ska må dåligt. Sist var hon en perfekt mamma på alla sätt o vis. Förlossningen gick bra och enda kruxet var att det kom fem ungar o de var välskapta o fina, men morgonen därpå var dom sex stycken.. Jag vet inte hur många gånger jag räknade dem innan jag fattade att hon klämt ut en till alldeles själv... ;o)
Irmelina Irrsvans, syster till Filiokus o Gnistra

Annars är det full fart i familjen. Tre helger i rad har det varit utställning med blandat resultat, dock mestadels jättebra resultat. Denna helgen är fullbokad med diverse kalas o grejor, nästa helg är det kroppkaksgörande, klubbmästerskap och Loppmarknad. Phui. Lär sova gott efter den helgen.. ;o) Helgen efter det är jag LEDIG och då ska Sharin ha bebisar. Det är fördelen med att vi vet att de bara varit ensamma ett litet antal timmar, och ni inser ju själva vilken effektiv herre Cutie är.. Du söte Göte... Å andra sidan har jag faktiskt vid ett tillfälle kallat Sharin för "slyna", med anledning, vill jag påstå. CocoBängan däremot, hon blir nog nunna i sitt nästa liv, suck.. :o) O tur är väl det, för jag glömde skriva upp när hon o Cutie hade date senast.. Men jag TROR att det finns sparat nånstans i min hjärna om jag tänker efter riktigt ordentligt. Fast vem orkar tänka..?
Krumelura Knuff, coolaste bruttan i stan, och den enda i Sharin/Cutie-kullen utan mönster!

På tisdagar är mannen o jag på kurs. Vi lär oss hur vi ska bli bra tonårsföräldrar och minska konflikter o s v. Själv vill jag hellre ha en kurs för tonåringar i hur man bäst servar o är snäll mot sina föräldrar, men såna finns det minsann inga?! Vi piper o gnäller en hel del innan vi kommer till kursen (den tar tid, det är fotboll, det är nåt annat viktigt att göra osv) men när vi väl är där så är den faktiskt mycket intressant o givande. Snart kommer vi alltid att stäcka fram våra högerhänder till nya bekantskaper o säga "Hej, jag heter XXX och jag är tonårsförälder!" O bekantskaperna säger "Hej XXX!".. ;o)

På onsdagar spelar mannen innebandy. Det gör inte jag. Så då får jag dåligt samvete o måste jaga fläsket runt vår motionsslinga, helst två varv. Sen kan jag glatt mula i mig mat samtidigt som mina nutrilettsmoothies står i kylskåpsdörren o skriker åt mig. Bara att inse att man måste ta tag snart. Men det finns ju så många ursäkter att INTE göra det, eller hur? Ikväll hann jag gå nästan två hela varv (jag fuskade lite och genade en gång!) innan jag kom hem, värmde köttgryta o ris, utfodrade familjen o sen var det dags för telefonmöte med Skogkattslingan, där jag ju sitter i styrelsen. (Kom precis på att jag är vice sekreterare. Gode Gud, gör så att sekreteraren alltid är närvarande, annars måste jag ju skriva protokoll!! Brrr!). Avhandlade massa bra saker, sen fick jag jobba lite med det en stund. Imorgon är det avplockning i Beirut, du söte tid så stökigt här är nu. Värsta någonsin tror jag. Loppispåsar o kartonger utspridda o en otäck liten Lillsnigel som gärna rotar runt i dem o därmed sprider kläder, gamla leksaker o annat ÖVERALLT.. Undrar vad som skulle hända om jag reste bort i två dagar i okänt ärende (läs på SPA eller nåt?!)? Skulle mannen o barnen städa då, så att jag slapp allt? Hmmm.. Tål att tänkas på..Murkla Mys, mamma Sharin-pappa Cutie

Har mycket på jobbet nu också. Alldeles för mycket. Jag har alltså inte tid att sitta här. Men herregud, man måste väl få skriva av sig, eller hur?! Å just nu ligger jag så mycket efter allt jag hade tänkt göra så en kvart mer eller mindre gör varken till eller från. O andra sidan blir en kvart hit o dit till slut många timmar, men jag är inget bra på att räkna, så jag låter nog bli det.

NU blir det sängen. GODNATT o sov gott, det kommer jag att göra!

söndag, oktober 10, 2010

Hässleholm och oj vilken konstig helg?!!


Jag brukar ofta tänka att kattutställningar är ett verkligt märkligt fenomen eftersom det är så olika resultat från gång till gång. Egentligen är det inte så märkligt, för ena utställningen så kan man möta de absolut bästa katterna redan i fighten om certet, o då blir man glad över att bli tvåa. Vinner man så är man väldigt glad. Tar man sen mot alla odds en BIV så är lyckan väldigt stor, men om man i en hård nominering vinner så är man jätteglad. Sen höjer man ribban o hoppas på i a f en röst, eller kanske fler. Att drömma om BIS är just.. en dröm.. Förra helgen var helt otrolig, när Cutie tog BIS (Best in show) bägge dagarna! HELT fucking otroligt roligt och en enorm skalp eller fjäder i hatten!

Denna helgen hoppades vi på cert för bägge killarna, eftersom vi tillsammans med birmakompisarna Pirkko o Amanda styrde kosan mot Föreningen Mästerkattens utställning i Hässleholm! Ny utställning, nya konkurrenter o nya förhoppningar.

Cobran fick en domare som dömt honom tidigare, och lyckades få sitt cert (men utan konkurrens). Sen blev han nominerad till panel, wow! Grattis mannen o Cobran.

Cutie hade två konkurrenter och blev nr 2 av 3. Domaren var inte alls förtjust i hans huvud.. Nåja, det kändes liiiite surt, eftersom han kunnat bli Grand Internationell Champion om han tagit certet, men jaja, sånt är livet! Grattis till konkurrenten med ägare! :o) Upp som en sol, o ner som en pannkaka för Cutie, m a o.

I panelen längre fram på dagen såg vi Q och en skitsnygg ragdollhane, samt Cuties konkurrent o Cobran plus ytterligare en hane, men det var spridda skurar av röster, dock fick inte Cobris någon. Till slut stod ragdollhanen som vinnare, Grattis Camilla!! Samtidigt fick vi enormt fina nyheter från Uppsala, där Cuties dotter Belizza, och Brucens dotter Shirley (OCH dotterdotter Andromeda) ställdes ut! Shirley o Andromeda cert, Belizza Ex 1, BIV och NOM, samt BEST IN SHOW!!!! GRATTIS!!! SÅ roligt!!!!!!! :oD Önskade just då att jag varit i Uppsala istället för i Hässleholm! ;o)

På söndagen var mina förhoppningar minus noll, men Cobran fick sitt cert! HÄRLIGT! Sen skulle Cutie upp till sin domare med samma konkurrenter.. Å Cutie fick cert.. Senare blev han även BIV.. Å skulle därmed upp för nominering. Dessvärre skulle två av hanarna som fått röster i panelen i gårdagen också upp för nom hos samma domare. PLUS ytterligare två eller tre stiliga hanar.. Nåja, skam den som ger sig! Cobran lyckades knipa NOM hos sin domare, sällan har jag blivit så förvånad!!! Trodde inte alls att hon gillade honom, men tydligen var det så, för nominerad blev han idag igen! :oD

Sen var det dags för Cutie med konkurrenter. Kände att det var nog den värsta NOM jag någonsin varit med om... Alla dessa fina hanar..!! ALLA förtjänade nästan en nominering.. Men en efter en blev de bortvalda och till slut var det bara Cutie o Q kvar.. Å CUTIE BLEV NOMINERAD!!!Jesus Maria o Josef liksom!!!! Lipade en skvätt och svimmade nästan när jag insåg att det var FYRA hankatter nominerade, och TVÅ av dem var våra.. Alltså 50 % chans att vinna.. Trivsamma odds, men men men.. Man vet aldrig! Någonsin!

I panelen bar My Cobran och Fifi bar Cutie. Pälskillarna visade upp sig fint hos sina assistenter, som var jätteduktiga! Tack! Sen skulle domareleven o de fem domarna rösta. ALLA röstade de på samma katt... CUTIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag tog Cobran o hängde honom över axeln o visade sen Cutie! Söte tid, så roligt!! Fantastiskt roligt! Helt underbart!Tack, Daniel på S*Theodortorps, för bilderna från Mästerkatten!

Nu väntar sängen o sovdags. Lång helg, helt annorlunda, men till slut ganska rolig också... ;o) Kramar o gonatt!