fredag, november 10, 2006

Idol-fredag..

Idag har det varit jobb hela dagen, det var dölänge sedan jag var hemma för vård av barn eller nåt! Mja, lite ledig var jag när vi åkte till Maastrich, men inga sådana där sjukledigheter.. Hmmm.. borde jag nog inte ha skrivit, för då lär väl nån av ungarna bli sjuk bara för det.. Jag är rätt trött efter veckan, jag har varit någorlunda energisk och effektiv i a f, och det är jätteskönt efter vår lilla "omorganisation" på jobbet som gör att jag trivs kanonbra. Grabbarna o tjejerna är bara SÅ mysiga och härliga, även om det såklart finns jobbiga perioder också.. Cyklade hem och hämtade Wilma på vägen. Bara sonen hemma, de andra två häckar i varsitt stall ikväll..

Kattungarna är så söta nu! TjockBruce och hans mamma är åtskiljda när vi inte är hemma och eftersom Candy är en mycket cool dam så bryr hon sig inte nämnvärt. verkar tycka det är helt ok med liten egentid.. fniss.. Bruce Viggesson däremot håller på att vråla halsmandlarna ur sig varje natt för att han blir instängd.. Nåja, han vrålar faktiskt lika mycket när han INTE blir instängd och han har det bra ändå.. Hans älsklingspuff finns med och det ser VÄLDIGT komiskt ut när han ligger i den.. Typ magen får plats, inget annat, för resten av herrn får ligga utanför puffen.. Just nu ligger han här brevid mig o sover på husses datastol.. Mmmm.. så mysigt.. Fiser gör han också, är väl öljästen han får antar jag? Jaa, snart ska Candy iväg på blodprovstagning o sedan är det förhoppningsvis så att hon löper nån gång så att vi kan komma till hennes fästman.. Det ska bli så spännande att se vad den kombinationen ger! Candy är stor o tjock som ett hus och har en enorm benstomme... Så det blir väl heffaklumpar a la Bruce i vanlig ordning.. Hon får ju faktiskt grova ungar, så vi har blivit lite bortskämda med storlek på hennes barn. Dompan får käka piller ett bra tag till.. Skönt att bara ha två fertila honor att bekymra sig om, det är lagom i mitt storhushåll o med alla barn. Jag menar inte att jag inte bryr mig om de andra katterna, men det är ju sånt jädra pusslande med piller o löpningar o tester o parningar o kattungar o Gud vet allt.. Kastraterna är betydligt enklare, där är det bara att mata, gosa, kamma o kela, ingen av dem som ställs heller ju, så därför får de bara vara gosepluttar! Jag hinner inte med mer än två fertila honor härhemma, och Gud vet hur det ska gå i vår, för då ska jag ju ställa Bruce OCH ha kattungar hemma.. Nåja, Candy är ju lite av en ensamvarg när hon har ungar, så det ska nog gå utan problem. De blir ju ändå separerade på så vis.. Hon trivs bäst uppe i Linns rum med bolådan, bara Linn som gnäller över att det luktar kattbajs... Fniss.. Jag vill ju ställa Bruce lite som fertil och känner att en utställnig i månaden får han stå ut med, fast det gör han gärna. Ska ta med en stor, invand bajslåda nästa gång vi åker iväg också, för han gillar verkligen inte att bajsa i de små utställningslådorna.. han gör det, men helst inte.. Han har ju stentuff konkurrens i form av Ozzymonster o Mandelgryn, så jag räknar med en låååång väg till Championskapet! ;-) Men vad gör väl det? Kul kommer jag att ha på vägen och det är ju huvudsaken. Har suttit o lagt in alla utställningsavgifter o sånt på internetbanken så att jag inte ska missa de planerade utställningarna och dessutom ska jag skriva ut en bunt anmälningar o skicka till vår superduktiga utställningssekreterare Emma...

Sötkillarna Edward o Donnie ska ju fortsätta att bo ihop, och det känns jättekul! Dessutom bor de nära, så då kan man lätt susa dit o klämma o känna på dem. Förhoppnignsvis kommer båda att få bevista någon utställning också.. Kanske i sommar på CK:s utställning...? Hoppas det... Känns så skönt att Edward mår bra igen och att de växer o inte mår dåligt! Myskillar är de! Corpse Bride ville INTE vara med o fotas i dag, hon kröp längst in i lektunneln o kurade ihop sig som en liten boll o sussade så sött att jag inte ville väcka henne för att hon också skulle få vara med på bild.. Hon är så go, den katten! En riktig mini-Dompa, full av samma upptågsanda och matlust som sin mor! Henne kommer jag ju också att följa nära, eftersom hon är såld till min jobbarkompis Lotta! Känns superbra, hon får kompisar i form av skogisen Kiara och hunden Elvis och en matte som jag träffar nästan varje dag.. Det känns jättekul och jag ska nog snyta med mig både Corpse Bride och Lotta på utställningar i vår.. fniss.. Enda trista är ju att Shanta o hon kommer att gå mot varandra, men det är ju sånt man får ta ibland. Man kan ju lätt säga att konkurrensen i grupp 8 lär vara stenhård, så det kommer att bli tufft för småtjejerna. Corpse Bride artar sig väldigt bra, jag är mycket förtjust i henne, kanske särskilt för att hon är en bättre variant av sin mor?!
Shantaram. Jaa, vad ska man säga om henne... Hon är ju bara så vacker att det gör ont i mig! Jag är SÅ glad att hon ska stanna i fodervärdsskap och jag är så glad att hon är så go o mysig! En riktig liten primadonna! Jag hoppas att mina planer för hennes del förverkligas och jag hoppas så att hon fortsätter utvecklas lika fint som hittills.. Hon är en riktig drömkatt! Tur att jag hade bestämt mig redan innan kullen föddes att jag inte skulle behålla någon härhemma, annars hade jag haft problem med att släppa dem alla.. Tur också att Edward blev bokad, för även om jag älskar honom så är det praktiskt omöjligt för oss att samla på oss fler hanar... Och jag har ju inte så mycket att para honom med heller, så det var bäst som det blev.. Jag måste bestämma mig innan varje kull o krasst titta på stamtavlor mm, annars skulle nog alla kattungar få stanna... Så där får hjärnan arbeta med att övertyga hjärtat och hittills har det gått superbra..

Idol ikväll då, vem åker ut? Jag tror det blir Cissi.. JAg har ju Johan som favvis, men han har inte gjort NÅGOT bra nästan. Han fortsätter välja totalt hel fel låtar och då är det inte lätt att komma till sin rätt.. Markus däremot, han äger... ;-)
Nähä, nu måste jag ner o plocka o diska o laga mat.. Ikväll blir det wok med kyckling o grönsaker o till kvällen vitlöksdipp med morotsstavar.. Vill vara lite nyttig sisådär en gång i kvartalet o den nyttiga dagen är idag... Tack o hej för mej!

onsdag, november 08, 2006

Onsdag på riktigt... fniss...

hehehe..det VAR visst INTE onsdag igår.. fniss.. Men IDAG är det onsdag.. Dagarna går ju så fort nuförtiden och det är väl min senilitet som slår till i förtid antar jag.. Igår när jag satt uppe vid datorn hörde jag nåt prasslande.. Å så prasslade det ännu mera.. O ÄNNU MERA! Då gick jag ner o fann innerpåsen till cornflakesen utanför kartongen.. Skulle stoppa i den igen, men si det gick inte.. för därinne låg liten Donnie.. Så för alla er som tror att Bonzai-kittens är en myt så kan vi berätta att det är det.. Men vi har "cornflakes-kittens, dvs vi formar dem efter cornflakespaket i det här katteriet.. fniss..
Edward hade gått upp 120 gram igår.. På ett dygn.. å ändå var han inte uttorkad.. Han o de andra tre var skogstokiga hela kvällen igår, mannen brukar ju ägna sin sista vakna timme per kväll åt att busa o leka med kattungarna o de vuxna, för att om möjligt få dem att sova en liten stund o ge honom lite nattsömn. Det brukar dock inte fungera. Han leker o leker med dem så att de till slut bara ligger o flåsar, men precis som riktigt små barn går de över i ett hyperaktivitetsstadie och blir ÄNNU busigare lagom till vi lägger oss.. Bruce Viggesson har tillbringat natten inne på toaletten, med Feliway, i hopp om att han inte ska bröla som den älgkalv han innerst inne är.. Det har heller inte hjälpt, för brölen har stört nattsömnen hela natten. Vågar inte ens tänka på våra stackars grannars lidande.. De hatar nog oss... eller åtminstone våra katter som har nattklubb hela nätterna..
Idag har hag haft en mysig dag på jobbet o nu ska jag ner o diska, o sedan laga käk.. Det blir potatisplättar med bacon o rivna morötter.. Sedan ska jag göra en kladdkaka med nougat på.. Mums... den ska jag o resten av ligan smaska i oss under "Bonde söker fru" och mannen får ingenting, för han ska spela bandy.. fniss.. Jag har ett ton tvätt också, från den självpåfyllande tvättkorgen.. Fast ärligt talat så blir jag mer oroad de få gånger den INTE fyller på sig själv.. Då vågar jag inte titta under sängar o dylikt, för jag vet PRECIS vad som döljer sig därunder då...

tisdag, november 07, 2006

Onsdag, och äntligen bajskorvar!!

Yiiiiiiiiihaaaaaa! Edward bajsar korvar! *gör vågen* Mjuka korvar visserligen, men korvar! Och han har fått ökad aptit! Nu känns det verkligen som om det är på bättringsvägen! Visserligen håller jag honom på dietfoder ett tag till för säkerhets skull, men jisses amalia så glad jag blev idag när de små bajskorvarna anlände!!

Annars är här en lugn kväll, ska bara dammsuga, diska, laga tacopaj och ta det lugnt.. Bilderna som vi tog på bebbarna igår måste läggas ut, men jag ska se om jag lyckas ta något bättre kort ikväll.. Å så klart kela med bebisarna.. Deras favvoleksak är dels den nya fina vippan som Bruce fick av Lilly & Per-Åke från Miss Mikkus' och dels laserpekaren som Bruce fick av domaren Annelie Persson på WW, de kan jaga vippan o "pricken" hur länge som helst! Bruce Viggesson, som ju är en mycket loj herre, nöjer sig med att småjogga efter laserpekaren och sedan typ bara sträcka på sig för att nå pricken.. Springa? Inte unge herr Viggesson inte... Dompan kan däremot vilda på sig och bli lite lätt tossig, liksom liten Loppa. Dompan blev för övrigt omkullbrottad av sin busiga dotter Corpse Bride i morse, och det var superkul att se dessa två, mor o dotter busa. Så OTROLIGT lika både i temperament och i utseende! Shanta är höjdhopparen i familjen, borde hetat Kajsa Bergkvist kanske? Hon hoppar som ett litet yrväder, högt, HÖGT upp och vänder i luften för att fånga vippan! Donnie är en liten myskille, går ofta runt o jamar efter sällskap och vill busa lite lätt o lagom! I går kväll hade dock alla fyra ungarna race i vardagsrummet med Wilmas napp! Hrmpf! Hade jag inte varit så glad över att Edward var pigg o med o lekte så hade jag nog fått krupp.. De har hållt på halva natten känns det som, och nattsömnen blir definitivt inte den bästa...
Nähä, nu blir det ner o diska efter kidsens mellanmål... Tack o hej från mej!

Ps. angående FIP så har jag en hysterisk nojja över att någon av mina älskade katter ska få det, eftersom det är en så FRUKTANSVÄRD sjukdom! Därför tror jag alltid så fort någon katt får minsta förändrat beteende så har de FIP... Löjligt, ja, kanske.. Men samtidigt är det en så laddad sjukdom att jag tycker att man ska prata mer öppet om den och inse att faktiskt vem som helst kan drabbas (även om man givetvis kan försöka hålla stressnivå och kattantal någorlunda nere liksom hålla god hygien för att minska riskerna..).. Och alla borde tänka att det är inte en fråga OM man drabbas av FIP när man håller på med kattuppfödning, det är snarare en fråga om när... Ds

måndag, november 06, 2006

känns ändå lite bättre...

Nu har jag vägt bebbarna och Edward hade gått upp ynka 2 gram sedan igår kväll... MEN han har ju varit på toan o varit lös i magen, så det känns ändå bra att han inte går ner... Han har lekt o busat med sina syskon precis som vanligt ikväll, så det känns som om han faktiskt ändå är piggare.. Ska se till att han får sin dietmat med jämna mellanrum under dagen imorgon också, så får vi hoppas att det har vänt.. Man blir ju så herrans ledsen när man kommer hem o det ligger en liten mager krake o mår pyton.. Marie Bazooka har varit här o piggat upp mig med en bukett blommor också, hon är ju för rar den människan! Jag är glad att hon finns, för hon är en verklig vän! Kram!

Nedstämd...

Idag är ingen bra dag... Fast jobbet var helt ok och vi hade det mysigt, men jag är lite orolig.. Mina bebbar har ju haft problem med kräkningar o lätt diarré, och alla har återhämtat sig efter ett par dagar, utom Edward.. Han blev sist sjuk o värst verkar det som.. Han äter, men han är smal, han andas normalt, han är inte "bukig", han ser bara lite trött o hängig ut, sover mycket och han står stilla i vikt... På kvällarna piggnar han till o busar o leker, men inte lika vildsint som syskonen.. Och även om jag vet att jag inte kan göra så mkt mer än jag gör och fast jag vet att Bruce var RIKTIGT mycket värre sjuk när han var liten så blir jag ändå orolig! Å ledsen! Men det är bara att fortsätta med dietmaten o vänta.. Penicillin har jag fått ordinerat till lillemannen och ikväll gav jag honom första dosen.. Hmmm... Alla ni som håller på med kattuppfödning vet väl vad jag är fullkomligt skräckslagen för... FIP... Knappt jag vågar säga ordet, men på nåt sätt känns det som min vanliga tur ifall det skulle vara så... Å nån gång ska väl i o för sig vara den första...Även om hans symptom hittills inte visar på det så nojjar jag ändå! Jag vet att Edward inte är sämre, men han har inte heller blivit bättre sedan i lördags, trots en liten viktuppgång till söndagen. Det står liksom stilla.. Och då börjar jag oroa mig! Detta är DEFINITIVT värsta biten med kattuppförning! När bebisarna blir sjuka eller hängiga! Nåja, som jag skrev innan så kan jag inte göra så mkt mer än att hålla kontakten med vet och göra det som ordineras.. Och hoppas... Känns lite som det är straffet för att jag blev så lycklig över Bruce framgångar i Holland... Jag som aldrig brukar vilja åka på kattutställningar när jag har kattbebisar hemma.. Nu har jag övergett den principen o se vad som hände... Inte för att jag tror att kattungarna blivit smittade av Bruce, för det tror jag inte. Däremot så fanns inte jag hemma hos de små den helgen och VARFÖR åkte jag överhuvudtaget när Donnie hade kräkts?!
Nåja, det är bara att hoppas att det vänder... Så snälla, hjälp mig hålla tummarna!!! De andra har återhämtat sig med råge, är mer vilda än tama och stimmar o stojar som små troll! Näe, nu får jag verkligen ta tag i mina ledsamma tankar o försöka bli POSITIV! Klart att allt vänder o klart att Edward kommer att pigga på sig! Han har ju en underbart trevlig familj som väntar på honom! Lille sötnosen!
Wilmisen somnade nästan direkt efter hemkomsten från dagis idag, trött som en gnu! Gnällig också, inget skoj alls att prata med henne. Tur att hon somnade, annars brukar hon gå över i sitt Damp-stadie, när hon i stort sett klättrar på väggarna med sin energi o övertrötthet.. Kattflickorna är de goaste kattflickorna vi har haft här hemma nån gång tror jag! Jättemysiga o sociala! Kolla bara på bilden nedan! Sötbullen Corpse Bride!
Nu ska jag gå ner o diska o sedan ska jag fixa kvällsmat. Marie Bazooka skulle titta förbi ikväll också.. Hejhej..