lördag, december 30, 2006

Lördag och dagen före nyårsafton..

Nu har jag inte bloggat sedan juldagen, har inte haft varken ork eller lust.. Tråkigt, men så är det.. Har mest hängt vid tv:n och läst och gjort så lite som möjligt. De tre stora har varit hos sin pappa i Malmö från tisdagskvällen tills i fredags då de var hemma igen klockan fem. Linn hade jätteont i huvudet o hög feber, verkar som influensan går runt, runt.. Hoppas den är lika kortvarig den här gången, för då kanske vi kan fira nyår enligt planerna. Vi ska hem till min jobbarkompis o äta gott o mysa och ta det lugnt tillsammans med barnen.

Sonen har investerat i en hel bunt raketer och har upprepade ggr den här veckan talat om för mig hur överbeskyddande jag är, för hans kompisar får minsann smälla raketer hur de vill... Jag har alltid varit så fruktansvärt tråkig att han inte har fått smälla själv, utan varje gång det har varit aktuellt så har jag eller Stefan varit med. För ett par timmar sedan ringde hans kompis och ville att de skulle smälla raketer tillsammans.. Jag tänkte igenom saken o efter ett långt tal om säkerhet o hur man får o inte får göra så fick han ta med raketer o tändare och åka hem till kompisen.. Som väl var hände inget allvarligt, mer än att sonen lyckades tutta eld på en liten gnistrande sak inomhus när han satt o lekte med tändaren, för tändaren hade jag ju i min enfald glömt att förmana om att den BARA fick användas utomhus.... Hmmm.. Är jag förvånad? Nej. Den ungstackarn är född under en olycklig stjärna, det är en sak som är säker... Nåja, de nya joggingbrallorna var rätt sönderbrända o tummen har en stor blåsa och på både ben o handflator har han brännmärken.. Arme unge.. Han kan liksom inte tänka innan han gör saker... Som väl var blev det inga större skador inomhus, men det finns en liten gosse som nog inte kommer att gnälla mera över att ha vuxna med som ansvarar.. Och jag kan inte smälta hur jävla korkad jag är som släpper iväg honom med tändaren dessutom.. Hur smart är jag själv på en skala.. Tack gode gud för att inget allvarligare hände..

Annars händer här inte mycket, har lite minipajer i ugnen inför morgondagen och ska göra chokladmousse.. I morgon blir det sallad, och sedan ska vi iväg.. OM nu barnen och vi lyckas hålla oss friska... Tveksamt.. Nåja, annars får vi väl fira hemma.. Förra året var vi hemma och det var en lång natt före nyårsaftonen, för då hade Candy värkar och på nyårsaftonens morgon föddes Bruce, Nemo, Anemenone och Doris! Helt underbart! Grattis i förskott, Hitta Nemokullen, och söte Nemo sitter nog där uppe i sin himmel och vinkar åt oss med tassen...

Gott Nytt År allihopa, själv hoppas jag på ett 2007 med hälsa och glädje och hoppas att alla våra planer slår in.. Kramar!

måndag, december 25, 2006

Juldag med sjukling...

Igår var det julafton och vi hade det riktigt mysigt o trevligt. De tre stora barnen kom hem o bytte om till finkläder och sedan åkte vi ner till mamma & hennes man på landet. Vi åt ett härligt julbord och sedan kom tomten.. Alla barnen var nöjda o glada med sina julklappar och jag också.. Fick bl a mp3-spelaren jag så hett har önskat mig, härliga morgontofflor med katter på, nya badlakan, fina ljuslyktor, päronkonjak (mmmmm.. så gott!) o en bra bok mm.. Satt kvar ett bra tag nere hos familjen o skjutsade hem lillbrorsan o hans jätteschäfer Aspen innan det bar hem till Kalmar igen. Maja kände sig hängig och var varm, annars var vi vid gott humör allesammans.

I morse vaknade jag av att Maja mådde dåligt, feber o jättehängig. Stackars liten! Besöket hos svärföräldrarna fick ställas in i all hast och Stefan åkte förbi o hämtade supergod sill (svärmors sill är något alldeles UNDERBART att äta!), mjuk pepparkaka, godis till oss o barnen och hemmagjorda vita kroppkakor samt en rejäl bit korv. Vilka underbara svärföräldrar man har! Sedan har jag känt mig lite halvhängig också, så jag har mest legat i badet eller i sängen med min nya helspännande bok ("En märklig affär" av Peter Robinson). Maja har legat i soffan o ömsom sovit o ömsom tittat på tv), Sacke har spelat sina dataspel han fick i julklapp o Linn har tittat på en av de Johnyy Depp-filmer hon fick. Wilmisen har lekt med sitt dockhus o alla nya saker hon fick till det o min sympatiske man har lagat mat och diskat o skött hushållet hela dagen.. En lugn o härlig dag m a o. Ikväll ska vi allesammans titta på "Landet Narnia - Häxan & Lejonet" som går på Disney Channel. En riktig mysdag!

Ha det gott allesammans & hoppas att ni haft lika mysigt o trevligt som vi!