tisdag, januari 15, 2008

Sjuk typiskt nog..


Ushki får pryda bloggen idag också! Han är så gosig o mysig, mer en hund än en katt tycker jag.. Apporterar strumpor, tigger vid bordet och är allmänt gosig o kelig. Dessutom springer han alltsomoftast runt med en boll i munnen.. Ushkis mönster börjar framträda ordentligt nu, han är fint tigré och jag har svårt att tänka mig att han är solid.. Tankar om tickning, soliditet och annat har svävat i tankarna, men nu är jag solklart övertygad om att lille mannen är tigré och inget annat och så solklar silver att man bara dånar av kontrasterna! Ljuvlig kille! I just love him!

Annars är det inte så solklart i familjen Vildhjärta.. Mannen var sjuk i helgen, men höll det schack med värktabletter, och i söndags natt trillade jag dit. Snorig, huvudvärk till max och hosta.. Wilma och Maja har följt mitt sjukdomsspår och ligger i soffan respektive sängen o snörvlar de också, så det är allmänt sjukdomstillstånd som råder..

Alla kattungarna är bokade och jag är jättenöjd med att jag & Marie har hittat fina hem till dem allihopa. Axl var först ut att flytta, han ska bo i Kalmar med huskatten Nellie som sällskap hos ett ungt och mycket trevligt par! Tack, Natalie & Andreas för att ni tar så väl hand om Axl!

Lilla hjärtegrynet Dita Von Moose hängde länge i valet o kvalet om hon skulle flytta hem hit eller kanske på foder till ngn vän? Det blev inte så. Maggan & Peter kom på besök för att titta på kattunge och så fort de steg innanför dörren så kändes allt så bra. När de frågade vilka av kattungarna som var till salu så sa jag "Minnie & Dolores, och Dita.." De bestämde sig för Dita och det kändes konstigt nog helt rätt samtidigt som jag hade djup sorg i hjärtat. Dita är och förblir en hjärtekatt, men Dita är också en lugn katta som kan peta lite i maten och som jag känner behöver massa omsorg och kärlek, frågan var bara om hon passade in i en bullrig 4-barnsfamilj.. Och petighet med mat och avelshonor är inte så lyckat i mina ögon, så för att inte äventyra något så kanske det är bäst för Dita att få vara den underbara katt hon är utan kattungar eller annat krav än bara få vara alldeles underbar och vacker och fin! Den möjligheten får hon via Maggan & Peter och jag är djupt tacksam över att min hjärtekatt i den här kullen får ett så fint och bra hem som jag tror att hon nu har fått. Dita har en blivande kompis i form av hunden Bruno och rapporterna hittills har förtäljt att hon är precis så underbar som jag hela tiden har tyckt att hon är.. Härligt!

Lycka till med Axl och Dita!


Minnie har haft besök flera ggr om, men inte fallit ngn i smaken. En tilltänkt matte som fallit för henne via bilderna kom på besök, men Minnie behagade inte ens att visa sig.. Dolores däremot charmade så till den milda grad att Dolores sov i besökarens knä och var allmänt gosig o kelig..! Dolores brukar annars hålla en synnerligen låg profil och inte ens visa sig mer än för en kort stund, så vi kan väl ärligt erkänna att det var hon som valde ny matte och inte vi.. Dolores bor kvar ett par veckor till, sen flyttar hon.

Å så fick Minnie ett nytt besök, och då var det hon som var framme, kelade och gosade och låg i famnen på nya hussen! Så var då äntligen de 6 ur vår & S*Fairyhearts foderkull bokade allihopa! Jag kan ärligt erkänna att jag har haft ångest inför kullens storlek och kallt räknat med att ett par av dem skulle bli kvar trots att alla har fina kvaliteter och förutsättningar.. Men tji fick jag, och också god hjälp av fodervärden S*Fairyhearts, för nu har jag som sagt hittat fina hem till alla och det känns underbart! Även om jag inte planerar en ny kull i brådrasket så känns det ändå som att det finns hopp om framtiden...

Nu har jag inte ork att sitta här längre, näsan rinner, huvudet dunkar och nacke o rygg värker.. Så det blir liggläge ett tag..

Ha det gott allesammans och håll tummarna att jag blir frisk till min Stockholmsresa (med flyg dessutom...) på torsdag..

//Malin