fredag, december 15, 2006

Fledag igen, attans vad veckolna gål folt...

Idag har varit en ganska bra dag på jobbet efter två pestdagar.. Har inte ens orkat blogga.. Vi förbereder för fullt för vårt lilla julbord på måndag, grabbarna är fullt engagerade med att handla mat o fixa o dona.. Jättekul och jag längtar till maten.. Efter vissa påstötningar insåg jag att jag nog skulle trappa ner med ciggen denna veckan och inte sluta tvärt, risken fanns väl att jag skulle få däng pga mitt humör annars.. Fniss.. Det går bra. Inte superbra, men jag röker svagare o mindre.. Mycket mindre.. Så jag kör på med mitt nedtrappningsrace.. En riktigt rolig sak som hände när jag kom hem från jobbet var att jag hade fått paketpost. Eftersom jag har beställt filmer till en av ungarna på Tradera till julafton så var jag övertygad om att det skulle vara paketens innehåll.. JAg rev upp och hittar en julklapp.. Hmmm.. Först blev jag SKITARG, sablars, jag har blivit lurad av Traderaförsäljaren, men sedan hittar jag kortet.. Ilsk sprättar jag upp kuvertet med tron att det ska stå "Haha, jag har lurat dig!" eller nåt, men ack vad jag hade fel! Det var söta Malin, på S*Mindfields som hade skickat en uppmuntran till mig för att jag försöker sluta röka!! Jag blev alldeles tårögd!! SÅ söt och SÅ gulligt gjort! Tusen tack, Malin, vilken pärla du är!!! ;-)
Annars inget nytt på fronten mer än att jag är sååååååå trött! Så det blir tidig sänggång ikväll.. Wilmisen o jag har spelat "Bolibompa" på datorn, och efter att ha gjort o ätit pannkakor tillsammans så somnade Wilmisen på pappsens arm till barnprogrammen. Hon lär nog sova hela natten.. Maja är i stallet o Linn o Sacke ska kolla på film med kompisar här hemma, men övernattningar.. Hehe, och här som ser ut som Beirut... Nåja, jag ska upp tidigt i morgon o städa.. Pust.. Har gjort fynd idag, tre speglar på IKEA för 19kr styck.. Skitbilligt, de brukar kosta 98 kr styck annars, jihaaaa! Vilket klipp! Katterna mår bra, Candy råmar lite då o då och hoppas att hon kan få komma till sin pojkvän som planerat.. Måste ringa om det i helgen.. Pust.. Har mest lust att gå o lägga mig o sova hela helgen, men det går ju knappast.. Ha en trevlig helg och kramisar till alla, o alldeles särskilt till Malin!!

tisdag, december 12, 2006

Sur tisdag..

Idag är jag sur, massor av tråkiga saker verkar hända nu och angående ciggslutet så är jag uppe i 5 cigg idag.. Men det är färre än tidigare i a f.. Jag ska fortsätta trappa ner hela veckan och max 5 per dag.. Jag orkar just nu inte ta det definitivt, bättre att dra ut på plågan...

Ikväll har vi varit på lussefirande på Wilmisens dagis, jättemysigt! De små barna sjöng för kung o fosterland och jag tycker att det är så härligt att se dem så engagerade! Wilma blev kissnödig mitt i allt och fick lämna lussetåget för att gå på toa, men det gick ju bra det också. sedan bjöds vi på gröt o macka, och jag är så tacksam för detta fina dagis som vi har förmånen att få ha vårt barn på. De tre stora har ju också gått där och jag tycker att det alltid är sådan harmoni och oerhört engagemang hos dagisfröknarna, så jag blir alltid så glad när man kommer dit! Jättehärligt, önskar att alla dagis var lika bra o trevliga.

Candy började löpa igår. Rejält! Så här löpig har hon aldrig varit, men jag vågar inte andas ut riktigt än.. Hon formligen BRÖLAR! Kanske ett positivt tecken på att hon inte är på smällen? Men jag vågar inte andas ut riktigt än... Kanske hon löper extra mycket för att vi nu har en fertil hane? Hon brukar ju vara lite mer timid i sina löp, man brukar knappt märka att det är nåt, men det verkar som om hon är riktigt på g nu... Hmmm.. Undras just om man får sova i natt.. Alla är supernoga med dörrarna o att hålla Bruce o henne åtskiljda, tack gode gud för det..

Annars no news on the front.. Är trött, så nu blir det sängen. Imorgon väntar lussefirande på Maja & Sackes skola.. Ska bli kul att se dem sjunga o vara lussemänniskor.. Ooops, glömde kolla om Majas lussenattlinne.. så nu får jag innan sängdags gå ner o rota i lådorna.. Pust.. att det aldrig tar slut... Nattinatti!

måndag, december 11, 2006

Slö helg och rökslutet är nära...

Jag har haft en slö helg, inte mycket gjort. Varit en sväng hos lilla mamsen o ätit lutfisk och så har jag haft besök av en kompis, så vi tittade på film o drack Irish coffee.. Varit en sväng hos svärföräldrarna också. Jättemysigt!

Lite deprimerande att Mandelgrynet inte knep någon BIS i helgen, jag höll tummarna så att jag hade värk efteråt.. Häxan uppdaterade mig på lördagen med jämna mellanrum, tack Häxis! Annars har det mest blivit lite röj i Beirut och så mat o så påbörjade jag mitt rökslutande igår.. Herreminje, så beroende man är av nikotin! Och dyrt är det också! Igår rökte jag 3 cigg och idag har jag rökt 3 cigg.. Imorgon blir det 2-3 igen och till helgen blir det inga... Pust... Inte så skoj, och trött blir jag som in i baljans.. Å lite lätt irriterad.. Å hungrig.. Nåja, det gick förra gången, så jag måste ta ett krafttag o försöka sluta på allvar nu. Sist höll jag uppe i över ett år.. Å det måste jag ju slå.. Jag gick till sängs kl 21.30 igår o sov hela natten, men likförbannat har jag varit supertrött hela dagen..
Katterna mår prima, liksom ungarna. Ikväll bakar vi lussebullar. Jag älskar lussebullar! Mitt absoluta favvisfika! På jobbet idag har vi svullat god mat, vi lagade fläskfilé africana (med banan, curry, vitlök och paprika samt persilja... Å så couscous till.. Mmmmmm...). Så det har varit en gourmetdag, jag behöver fokusera på god mat och motion nu när rökslutet är så nära.. Fniss.. Undras just hur mycket jag kommer att gå upp..?
Nu ska jag ner o baka ut lussekatter.. Tack o hej för mej!