tisdag, november 30, 2010

The kittens 4 weeks old!


Ashe är enda tjejen i syskonskaran, men ojojoj, vilken tjej! Jag älskar hennes huvudstruktur och hennes kvaliteter hittills, och tror att hon kommer att bli en riktigt läcker tjej. Vi har en intressent på Ashe..
Precis som de andra katterna älskar Ashe att gosa o leka med oss! Hon är tuff och rejäl och ser ut att bli kraftig. En riktigt go kattflicka!

Mangix är jättegosig! Han är lite mer försiktig än sina syskon, men å andra sidan så är syskonen nästan överdrivet kelsjuka mest hela tiden. O kelsjuk är faktiskt Mangix också! Han gosar o rullar o myser och är jättemysig! Han ser ut att arta sig riktigt fint utseendemässigt också, så vi följer hans utveckling med spänning, samtidigt som vi bara njuter av att få ha honom hos oss!

Dazzle är rejäl, med tassar som dasslock och läcker färg o teckning. En kille som förmodligen kommer att bli väldigt anslående och stilig som "färdigvuxen"! Mysig, kelig o gosig även han, och en av de värsta gaphalsarna för att bli upplyft i famnen! :o)


Rhasta, Rhasta, Rhasta! OM jag hade haft plats, och OM jag hade haft möjlighet att behålla en kattunge så hade det trots allt blivit han! Han är en kattunge HELT i min smak! Jag är nästan kär i honom, men jag har intalat mig själv att för alla katternas skull så ska vi inte plocka in en ny katt på ett tag och definitivt inte en hankatt till. Så Rhasta måste flytta, men jag erkänner att det skär i hjärtat! Han har en bredd och en power alleredan i sitt huvud o kropp, och jag tror att han kommer att bli väldigt kraftfull som vuxen. Rhasta har lite intressenter, men ingenting är ännu bestämt, vi vill vänta o se hur han utvecklas först!


Leoric är en stor favorit för resten av familjen! Och han är så supersöt med sin blanksvarta päls och vita haka! En riktig gullkille! Och jättekelig o gosig o mysig! Tycker mycket om att ligga i knäet på Wilma o bara mysa!

Sammantaget är den här kullen den absolut mest keliga o gosiga kull vi haft hittills. Alla tidigare kullar har varit goa o mysiga, men den här kullen är helt otroligt keliga redan från det att de bara var ett par dagar gamla! Helt otroligt!

Nya bilder finns på alla bebisarna på http://www.facebook.com/pages/Kalmar-Sweden/SVildhjartas/154738057894927#!/album.php?aid=31951&id=154738057894927

måndag, november 29, 2010

Finlandsresa!Äntligen är vi hemma efter en fantastiskt intensiv, men mycket rolig, helg i Finland! Vi åkte redan i torsdags, tog färjan över till Åbo i sällskap med en hel del av medlemmarna i vår "kattmaffia" La Familja! Saknades gjorde bl a Puzzlebiten, Draken o Hajfenan!!:o( Men vi försökte hålla fanan högt och ha så roligt vi bara kunde ändå! ;o)

Katterna tog resan mycket bra, skönt att ha så lugna pälskillar med sig. Lite mer hysteriska var den mänskliga parten av sällskap som inte hittade bilen på bildäcket på fredagsmorgonen. Orutinerade båtresare som vi är hade vi dessutom MEGAmycket packning med oss i hytten... Så det blev till att springa runt som idioter genom och upp o ner på hela båtskrället! Suck.. Nåja, precis innan vi skulle köra ombord i Åbo så hittade vi tack o lov bilen! :o)

Fredagen tillbringade vi i Åbo, och fönstershoppade en hel del och ett o annat slank ner i resväskorna också.. Sen blev det bastande för ungarna (Äldsta och Lillsnigel) som var med, samt mannen o Göran. Själv softade jag på rummet med mina pälskillar!

Det var mååååånga katter anmälda till utställningen, 808 st på lördagen och 809 st på söndagen.. Cutie hade en konkurrent bägge dagarna, Cobra hade två. Cuties domare föredrog hans konkurrent, så det blev en ex 2. Helt ok resultat, den andra katten var fin, men jag hade lite svårt att acceptera argumenten till varför han förlorade.. Han hade fel öronplacering och urusel päls, samt var väldigt dåligt presenterad..? Nåja, alla tycker o tänker vi olika. Konkurrenten blev sedan slagen av en annan katt som också blev NOM, men inte fick några röster i panelen.

Cobrans domare var mer förtjust i både prepareringen och i Cobran himself! :o) Han vann certet. Domaren ville bara ha lite bättre kvalitet på pälsen o lite större öron, precis vad vi själva tycker! :o) Cobran blev sedan BIV vuxen och såsmåningom även nominerad till panel. Dagen till ära fick han också titeln Grand Internationell Champion, samt DVM (Distinguised Variety Merit)! Mannen var själaglad! Cobran skötte sig ypperligt o visade upp sig fint!

copyright foto: Hanne Lankinen

Våra vänner i La Familja fick också kalasfina resultat på sina katter, grattis! Dem får de själva berätta om!

copyright foto: Hanne Lankinen

Cobrans vackre son Syrenbackens Mick Maddox var på plats, ojojoj, vilken fin kille! :o) Jätteroligt att träffa honom och hans ägare!

copyright foto: Hanne Lankinen

På söndagen var det en ny dag, och Cutie o Cobran fick nya domare. Cobran fick dock samma resultat som dagen innan, förutom att han tog ett högre cert, nämligen CACS, BIV o NOM! Grattis! Cutie hade samma konkurrens som dagen innan, men helt annat resultat. Han fick certet, och lyckades även bli BIV o NOM!!! Hallelujah Moment! :oD I panelen fick sen Cutie 6 röster av 10 och blev BIS!!!! JÄTTEROLIGT, gissa om tårarna flödade?! :o)


Cobran skötte sig också ypperligt i panelen, jag är så stolt över våra lugna, mysiga killar! Det är verkligen JÄTTEROLIGT att vinna, men även när vi förlorar så tycker vi att våra katter är bäst i hela världen för oss!Nu blir det snart fotosession för småbebisarna, oj, vad jag har saknat katterna o barnen hemma! Coco har tyvärr fått livmoderinflammation, så henne får vi ge medicin o hoppas på det bästa, men alla andra mådde prima!

Ha det gott o kramar! Tack också för alla grattis!