lördag, januari 27, 2007

Dagens utflykt!

Idag har jag haft jätteskoj! Jag blev hastigt o lustigt inbjuden som gästdomare på IDP-klubben Smålandskattens Klubbmästerskap i Karlskrona idag, så jag hade en trevlig katt-dag! 19 katter hade jag på mitt bord, och jag tycker att det var skitskoj att "leka domare", men oj, så svårt!! Tur att jag hade min klippa o bisittare Marie med mig och min unge Maja, de hjälpte mig och var om inte annat moraliskt stöd till max! ;-) Fina, söta o goa katter hade jag på mitt bord och det var jättemysigt!

Idag har soffan Eketorp fått sin första dos kiss... Och tack gode gud för att det inte var herr viggesson som kissade... Det var Wilmisen som somnade o råkade kissa på sig.. Nåja, tur att allt är tvättbart..

Nu ska jag ner o softa, är helt slut!!

kramisar o natti!

fredag, januari 26, 2007

Fredag.. o idag försov vi oss...

Imorse vaknade jag av ett ryck och insåg att det började bli ljust ute!! Fan, klockan var strax innan 8.. Upp o ringde till jobb, dagis o skola, de tre stora är förkylda o fick vara hemma idag. Puh, hela morgonen blir som ett värre kaos än vanligt när man försover sig..

Veckan som har gått har varit händelserik, vi har haft bomöte om våra hus ev ska omvandlas till bostadsrätter.. Själv är jag aningens tveksam, men det är klart att det skulle vara skoj att äga sitt boende.. Men det är mycket pengar!! J-ligt mycket pengar.. Och läget är absolut värt det.. Nåja, vi får se, ska på ett bomöte till innan vi bestämmer oss! Mannen ska iväg på kalas ikväll, så jag o barna blir allena. Vi ska kolla på "Let's dance" och käka chips (Beach 2007, släng dig i väggen!)... Ikväll måste jag också fixa med lite stryktvätt eftersom jag ska iväg hela dagen imorgon, och på söndag har vi styrelsemöte här hemma, så då lär inte mkt annat bli gjort.. I morgon ska jag iväg på en liten utflykt med Marie Bazooka, det ska bli superskoj och lite spännande... Berättar mer imorgon eller på söndag.. Känns lite pirrigt, eller egentligen ganska mycket.. Jag tror nog att jag har en hel del att förtälja imorgon.. fniss.. Hemlo-klubben.... fniss..

Nåja, nu kallar soffan Eketorp, så det är väl bara att glida ner i den och läsa vidare i sin bok.. Barnen o jag har hjälpts åt med disk, tvätt o vikning av tvätt, så på den fronten är det lugnt o mannen är iväg o handlar godis, så kvällen är räddad o jag ska bara softa o ta det lugnt.. Fan, jag måste visst laga mat också... Nån som vet om det är dödsstraff på att servera sina ungar flingor o macka till kvällsmat?? ;-)
tack o hej o kram från mej!

måndag, januari 22, 2007

Måndag.. o Wilmisen sjuk igen!

Idag är jag hemma från jobbet, för liten Wilma var alldeles febrig o hostig igår.. Dock verkar hon vara på bättringsvägen redan, men jag vågade inte släpa iväg med henne till dagis, o tur var väl det, för en stund efter att hon hade stigit upp så fick hon lite feber igen.. Helgen har gått i ett rasande tempo, inte minst för allt som måste pysslas med i form av montering av garderober o soffa o gardiner som skulle fållas.. Jag älskar IKEA! Känner att det liksom inte är så jäkla dyrt med gardiner om de kostar 69kr paret.. Så nya gardiner blev det till vardagsrummet också!

Igår när vi skulle göra om soffan till säng så blev det lite kris.. Sängen ville inte hoppa upp.. Hmmm.. efter lite meck så funkade det dock, men det är lite pysslande att bo i vardagsrummet, det måste erkännas.. Men det uppvägs ändå av Wilmisens lycka över sitt första alldeles egna rum.. Hon pysslar o leker och är så stolt trots att vi ännu inte är helt klara med inredningen.. Lite tavlor behöver komma upp på väggarna och jag behöver sortera i hennes leksakslådor så att hon får lite bättre ordning.. Evighetsprojekt det där med barn och sorterande av leksaker...

Majas garderob monterades upp också, problemet är bara att för var sak som kommer in i det där rummet så blir det bara mer o mer fullproppat.. Om jag är en samlare så kan jag garantera att Maja är samlarnas samlare... Så i hennes pyttelilla rum står nu en dubbelgarderob (samma som på bilden, fast utan enkelgarderoben o lådorna brevid..), en bäddfåtölj, en säng, ett hörskrivbord och en byrå... Plus 48 000 småsaker av viktig sort i form av små papperslappar o diverse som jag väljer att kalla skräp, men som orsakar en störtflod av tårar o en massa aggression varje gång jag föreslår att det ska städas bort... Puh!
Maja köpte hiskeligt snygga dörrknoppar till sin garderob i form av röda o silverfärgade stjärnor.. Själv tyckte jag det var apfult, men hon gillade dem, och vid närmare granskning så passade de in i hennes rum, så det blev kanonfint!

Soffan är kanon, men jädrars vad den drar åt sig kattpäls.. Phui! Det gör dock inget, sittkomforten är så fantastisk att jag gärna överser med lite kattpäls.. Vår gamla soffa o fåtöljer fick åka till mamsen, där passade de ypperligt! Ett nytt soffbord av fyrkantig form måste också införskaffas såsmåningom, men det får bli senare... Fotpall i samma modell som soffan vill jag också ha, men det får också vänta.. Enda nackdelen är att jag har haft så mycket att göra hela helgen att jag inte kunnat sätta mig i soffan o kolla på någon bra film, det längtar jag efter!!
Ungarna är också jättenöjda, och nu återstår bara lite arbete med att omstrukturera i garderober o byråar, så att var sak har sin plats.. Ett gedigt arbete som lär ta sin lilla tid, för man kan ju knappast fixa med sånt ostörd.. Alltid nån unge som ska ha hjälp med något o mat som ska lagas, disk som ska diskas o tvätt som ska tvättas... Så allt tar lite extra lång tid i det här hushållet, men det passar ju min personlighet rätt bra.. fniss... Nähä, nu ska Wilmisen o jag kolla på "Coola bananer".... ha en bra dag, och vet ni? Vi har SNÖ i Kalmar!! Inte megamycket, men i a f snö som ligger! Härligt!
Tack o hej för mej!

söndag, januari 21, 2007

Söndagsmorgon...

Idag är en alldeles underbart trevlig söndag att vakna på! Wilmisen ska på kalas, Maja ska till stallet och Stefan, jag och Sacke ska montera ihop lite grejor och Linn ska förhoppningsvis hjälpa till.... Igår uträttade vi lite småärenden på fm, jag skulle köpa lite kattmat o frukt på Nilsson&Lindblom (frukt- och grönsakshandel som Stefans barndomskamrat äger. Det är viktigt att gynna små, bra butiker!) Under tiden som vi åkte ärenden lämnade vi Wilma och Maja ute, för de skulle grilla korv med våra grannar o deras lilla dotter (Wilmisens kompis). Vi åkte väl vid strax innan tolv och lämnade av Linn med kompis på ridskolan och sedan in till stan för
att uträtta alla ärenden. Köpte en present tillWilmisens kompis (som hon ska på kalas hos idag, eller rättare sagt på Mc Donald's), handlade kattmat, handlade frukt & grönt och sedan skulle vi bara in en snabbis på IKEA för att kolla de billiga plåttunnorna som de hade.. Gick in på varuhuset o tunnan var givetvis för liten för det jag hade tänkt använda den till, så två paket små batterier och glödlampor gled ner i varukorgen, sen fortsatte vi mot utgången.. Precis innan utgången så har IKEA en fyndhörna.. Givetvis måste ju snålvargen o fattiglappen Holgerssonskan in där o snoka runt lite.. Å där var den!!! Våra drömmars soffa!! Den vi har sneglat åt i flera år, men tyckt var lite dyr och det är ju så mkt annat som också behövs.. Men istället för 10 900kr kostade soffan "bara" 7000kr! DET var billigt.. Lite snåltänk och lite funderande, men sedan bestämde vi oss! Soffan skulle bli vår! Precis när vi gick i velartankar så kom en kompis till oss förbi, som vi inte har träffat på ett tag. "Behöver ni hjälp med soffan o sånt?" frågade han. Japp! Lite garderober o annat smått o blandat lades till, för om vi ändå skulle shoppa så kunde vi ju ta allt på en gång. Mannen ilade iväg för att hämta Linn o kompisen på ridskolan, o för att hyra ett släp, jag vaktade soffan! När mannen kom tillbaka fick vi hämta fler vagnar o sen in o rota bland "ta själv"-hyllorna efter alla delar till garderoberna mm.. Jisses, jag fick ont i armarna (men det får jag ju efter en kort stund eftersom jag inte bara är otränad utan även har lite problem med nacken) men tack o lov så har man en stark o rekorderlig man! ;-) Han o vår kompis stretade o jobbade och jag plockade in dynorna. Kom hem och soffan passade PERFEKT! Och eftersom soffan är en hörnbäddsoffa så har numera Wilmisen ett eget rum! Är det inte faaaaaaaaantastiskt!!!?? Så gårdagseftermiddagen o kvällen ägnades åt att skruva garderober och fixa med både det ena o det andra och det var så KUL! Jag har aldrig köpt en ny soffa i hela mitt liv tidigare! Visserligen drar väl soffan åt sig katthår, men men... Man kan inte få allt.. Den är helt ok att sova i också, och den är sååååååå skön att sitta i när vi kollar på tv! HELT underbart!



På IKEA träffade vi, förutom vår underbare o hjälpsamme kompis Janne, också Blossas uppfödare, Marina och Pär! Jättekul, vi har inte setts på länge! Jag träffade också min älskade jobbarkompis och vän Emma! Hon är helt underbar den människan, godare och snällare person finns nog inte i denna värld! O dessutom är hon hiskeligt rolig också!

Hela kvällen ägnades ju sedan åt detta skruvande o pillande... Sacke var en klippa, han skrivade och hamrade och monterade och var jätteduktig. Han fick ett jättebra snickarbälte med verktyg av Stefans mamma o pappa i julklapp och det var han mycket stolt över, för verktygen var kanonbra och han tyckte det var så kul att få hjälpa till! Men mycket arbete återstår.. Så dagen lär gå åt i ett rasande tempo! Kanske bästa man sätter igång då, och inte sitter här..

Bilderna är från Donnie & Edward, och det är jättekul att deras ägare skickar bilder o mail och berättar att grabbarna är underbara! Sååå härligt! Jag är så glad över att ha hittat så fina och goa ägare till alla våra avkommor, och det är jätteroligt att få bilder som visar deras utveckling. Ska försöka masa mig iväg o hälsa på framöver också, både Corpse Bride och grabbarna! Men tiden tycks aldrig räcka till.. Måste ner till mina hemtrakter där jag är uppvuxen också o hälsa på farmor o farfar och pappsen.. det är eeeeeeeeevigheter sedan.. :-(

Ha en bra dag! Kramar o hälsningar från Meckar-Malin