måndag, juli 05, 2010

Årets utställning i Kalmar över..


Det är inte utan att man är gristrött nu.. I fredags var en heldag i utställningshallen för att förbereda helgen, mycket plock och styr, och hemma strax efter att gästerna anlänt.. Goa Jane o Bert, mysiga Johanna o Johan, allra bästaste Kattis o Malin samt trevliga Susanne o Magnus samlades hemma hos oss för en trivsam kväll! Vi käkade lite pastasallad som kidsen gjort och sen blev det glasscheesecake, mums! Mycket glada skratt i gott sällskap, helt ljuvligt!

På lördagen var det dags att ställa ut inte mindre än 10 katter! Mannen hade huvudansvaret för avkomman Shantaram, och själv skulle jag dels vara assistentansvarig med god hjälp av Birgitta o Marlén, dels hålla koll på alla katter som skulle upp. Cutie fick sitt cert utan problem, men blev slagen av Johannas Posse i BIVen, grattis Johanna! Cobran fick sitt cert och blev dagen till ära Internationell Champion, samt BIV! London Boy, Vincent Vega o Beatrix Kiddo tävlade mot varandra o andra och lyckades bli de tre bästa kattungarna i grupp 4, med Vincent som slutlig segrare o BIV samt nominerad till panel. Inga röster i panelen, men han skötte sig bra! Kullen blev BIS-kull och Cutie slamrade till o blev BIS avelshane, jätteroligt! :o)

Roligast var ändå att ställa Bruce igen, lika lugn o cool som vanligt, och han blev klassvinnare och fick sitt andra CAP samt BIV kastrat! Då flödade tårarna, för när just vår gamle Bruce vinner så är det känslosamt. Allra finaste killen som är goast i världen!

Coco Bängan fick spö av vår uppfödda Shirley Mc Moose, och man har väl aldrig varit så glad över att bli tvåa! ;o) Stort grattis till Malin o Shirlan! :o) Shirleys syster Sharin fick sitt cert utan konkurrens, men hon är inte någon showkatt.. Hon tycker det är ok med utställning men har inte de kvaliteter som krävs för att tävla utseendemässigt enligt mig.. Hon är go, vacker och en fantastisk avelshona, men det räcker gott!
Murkla Mys blev ex 3 av 4 eftersom hon just nu bara är ett litet huvud på en stor kropp, men när hon vuxit lite till blir hon kanon! :o)

London Boy, börjar arta sig fint. Hans första och enda utställning! Han klarade sig utmärkt och skötte sig mycket bra.

Fina fina Trixie som blev slagen av brorsan Vincent i BIV och NOM. Tusen tack till familjen Wolke som är helt fantastiska människor och som ställer upp så mycket på oss. Tusen tack också till London Boys matte Ingrid som alltid är gullig och rar och som lät oss få låna honom till utställningen, samt till supertrevliga ägarna till Vincent Vega, Kim och Cassandra!

Helgen var varm och het, men alla katter klarade sig ypperligt väl. Lite värre med en del ägare som blev kinkiga i värmen.. ;o) Men det får man kanske räkna med?

Söndagen flöt på bra, först åkte vi till barndop eftersom brorsans lille maffioso till son skulle döpas. Därefter i ilfart tillbaka till utställningen och jobba. På söndagen var det bara långhår o korthår, så inga katter från oss. Skönt! Det blir alltid lite stressigt när man både ställer ut och jobbar.

Nu ska jag snart ner till havet och slänga mig i böljorna de blå! Det är oerhört hett o soldisigt ute! Ikväll kommer Lillungen och Gurra på besök för att sova över ett par dagar, det ska bli jätteskoj!

Ha det gott allesammans och kramar till er alla!