fredag, mars 05, 2010

Små konstigheter och "Farmhands" wanted !


Jag är fortfarande sjuk, snorig, huvudvärk o värk i hela kroppen inklusive huvudet. Jag hatar att vara sjuk, allra helst eftersom jag blir fruktansvärt rastlös. Men livet stannar inte för att mamman i huset är sjuk, oh nej, och saker finns hela tiden att göra, även om man egentligen mest borde softa o vila. Så jag tycker synd om mig själv och leker lite martyr. Tvätt som måste tvättas, fast man knappt orkar stå upp. Tvätt som måste vikas, fast man har ont i hela kroppen o knappt orkar lyfta en strumpa. Katter som måste ha omsorg, fast man helst vill krypa ihop som en liten boll under sitt täcke o bara sova. Ungar som måste jagas upp ur sängen o till skolan, disk som måste diskas, golv som måste torkas rena från senast uppspydda hårbollen, kattpäls som måste dammsugas bort och toaletter som måste torkas o skuras. Suck. Fan ska vara sjuk alltså.

Cobra Starship aka Skatan, som han numera får heta, har brölat redan sen klockan sex i morse. M a o kunde man fetglömma sin morgonsömn, bara att stiga upp. Coco Bängan ägnade sin morgon åt att krafsa ur hela papperskorgen på toan uppe, i jakt efter ett styck bullpapper som låg längst ner i papperskorgen. Sen var hon TVUNGEN att ställa sig mitt framför tv:n när lillsnigel i godan ro skulle titta på barntv o käka frukost. Snacka om att den katten har uppmärksamhetsproblem! Men hon är alldeles förfärligt rar o söt, så man kan inte låta bli att älska henne! För övrigt har katterna skött sig, och vår gäst bor numera i Äldstas rum. Äldsta har delat säng med raringen, och jag måste säga att vår gäst är en fantastisk gäst. Snäll, rar o go på alla sätt o vis, det kommer att bli lite tomt efter henne när hon åker hem!

Ushki har flyttat hem till en dam på prov. Förhoppningsvis trivs de ihop. Det känns väldigt sorgligt, men huvudsaken är att han lever o mår bra och har det gott. Hoppashoppashoppas att det kommer att funka!

I spelet Farmville på Facebook har man en bondgård/farm. Man kan ha djur, träd, byggnader, odla grödor, skörda osv o hela tiden stiger man i rang om man sköter sin gård. Man får också hjälp av sina vänner, som gödslar ens grödor, och givetvis försöker man göra detsamma. Gåvor utbyts och man samlar kollektioner som byts in mot värdefulla saker såsom bensin till sin traktor osv. En av de senaste nyheterna är att man kan få "Farmhands" från sina grannar o vänner! Farmhands gör att man med ett endaste litet klick på sin farmhands kan mjölka alla kor och skörda alla djur! Fantastiskt! Nu önskar jag att jag med ett endaste litet klick kan få farmhands här hemma. KLICK! Så är all tvätt vikt o inlagd i garderober, givetvis tvättad, torr o klar. KLICK! Så är all ren disk åter i sina skåp! KLICK! Så är alla katters bajslådor tömda, maten påfylld och vattnet fräscht! KLICK! Så är huset nystädat o fräscht och sjuka mamman kan med lättnad lägga sig i sängen och känna sig nöjd. Visst vore det fantastiskt med "farmhands" även IRL?!


Idag har jag slängt min sunkiga pyjamas i tvätten, efter att ha hasat runt i den mest hela gårdagen. Skulle byta till joggingbrallor och fick tag i mannens. Alla joggingbrallor jag köpt till mig har försvunnit. Puts väck. ALLA i familjen har joggingbrallor utom jag, för jag har lånat ut mina till "någon". "Någon" bor här i huset och är den som ALLTID tar sista mjölken utan att säga till, så att jag får dricka mitt kaffe svart. "Någon" ställer in tomma förpackningar i kyl, frys och skafferi istället för att slänga dem. Möjligen att det kan finnas fyra små flingor kvar i flingpaketet när "någon" ställer in dem i skåpet.. "Någon" äter upp mitt godis. "Någon" har ätit upp nästan alla mina läkerol som jag köpte när jag kände att jag förmodligen kommer att bli sjuk. PASSA DIG, "någon", JAG HAR DIG PÅ KORNET O NÄSTA GÅNG DU TAR MINA LÄKEROL SÅ BLIR DET SPÖSTRAFF!!!!

Nu ska jag försöka vila en stund. Om jag kan. För risken finns väl att herr Skata Cobra Starship börjar yla så fort man närmar sig sängen. Kanske det finns en trigger som utlöses varje gång någon lägger sig i sängen? En trigger som gör honom gapig o skrikig? Jag vet inte, men han är ett synnerligen jobbigt exemplar av katt. I eftermiddag får han besök av sin tilltänkta fru. Måtte allt funka och han få till det så kanske det väntar några lugna dagar.. Håller tummarna för det i a f, för nu känns hans kulor väldigt i riskzonen för snippsnipp! Cutie, å andra sidan, sköter sig som vanligt! MIN katt! ;o)

Kramar o ha det gott, måtte ni slippa min influensa..

torsdag, mars 04, 2010

Sjuk...


Beatrix Kiddo, 8 veckor, se sån stil hon har...!


Igår kväll hostade o nös jag om vartannat, plus att jag var hes o lite hängig. I morse vaknade jag o kände mig förhållandevis ok, även om näsan var full av torkat snor. Klev upp och kände huvudvärken slå till som en hammare över ögonen, som kändes alldeles grusiga.. Hosta, nysningar, snor överallt och ont i hela kroppen. Jaha, fjärde dagen på nygamla jobbet blir alltså en sjukdag. Skit också. Har proppat i mig ipren och druckit honungste, snart väntar sängen för vila. Jag har ju inte tid att vara sjuk!! Men det är bara att finna sig i att jag trots allt ÄR sjuk.

Idag blir således en synnerligen stillsam dag med sängläge. Jag har satt igång diskmaskinen, tömt kattlådorna och utfodrat alla djur o människor, samt torkat strilhög i kökshörnet (!!!), så nu blir det sängen. Kan inte ens läsa, det gör ont i ögonen. Suck..

Kramar o ha det gott!

onsdag, mars 03, 2010

Förkylning...Känner mig aningens febrig o hängig, har fått nån form av förkylning/influensa.

Ikväll var vi på snabbvisit hos raringarna, som idag fyller 8 veckor! Sickna raringar! Vincent är den som är mest framåt o busig, Aldo är en sluggo, Lukas aka London Boy är en posör och Bea är inte särskilt förtjust i mig när jag dundrar in. Hon har redan bott in sig i familjen, och det blir ju bra... :o) Fin tjej, öronen har nemas problemas, ingen broskbildning, inga konstiga vinklingar, bara lite svängda i ytterlinjerna. Annars är hon fin som snus. London Boy är en stjärna. Måtte han utvecklas vidare som nu, för jisses vilken showkille! Och måtte hans familj tycka det är aaaaaaaaaaaaningens kul att åka på utställning enstaka gånger med honom, för han är riktigt tekniskt fin och dessutom har han divastatus alleredan. Fin som snus även han. Lille Aldo är numera betydligt tyngre, sedan han bestämt sig för att annan mat än mammas är ok! Gulligaste killen, coolast och absolutaste knäkillen säger familjen. Vi tror på dem utan reservation! Vincent är den mest busiga av dem alla och den mest personlige. Killen som liksom stolpar på och är alldeles ljuvligt rar inombords, fast det syns inte på ytan eftersom han har mindre päls o fluff just nu. Men herreminje så go han är! Raring nr 1!

Rent konkret är jag MYCKET nöjd med denna kullen. De har fått mammas raka linjer, pappas haka, bägges snygga profil och bägges stomme o storlek. Kanhända att Bea har fått mammas tendens till dominanta ögon, men å andra sidan så har hon en mycket bra ögonform, så we will survive! ;)
London Boy är drömmen personifierad för en skogkattuppfödare. Han är den som fått allt bästa från mamma o allt bästa från pappa. Läskigt snygg o stilig, och lite divig.
Aldo är så snäll o go, rarast i stan och vilken look o utseende! Vojne vojne, den grabben är såååå fin! Finefin! Men det är de alla fyra, fast på olika sätt!

Nu måste jag krypa till kojs.

Gonatt o sov gott o ha det bra!

tisdag, mars 02, 2010

Det är en konst att planera sin tid.. när man inte har tillräckligt av den!


Imorgon fyller TT 14 år, och nu ska jag låta precis som gamla damer gör o säga "HarreGud så fort tiden går!"... På bilden ovan är TT 7 år, dvs halvtid från nu..

Idag har varit en Mycket Aktiv dag med herr Speedo på jobbet. Fullt ös, o själv hade jag flera näradöden-upllevelser under dagen pga utmattning och dålig kondition.. Det hela började redan med cykelturen till jobbet. Jisses, så jobbigt det är att röra på sig när fettet börjat stagnera på kroppen.. Phui. Jag cyklade dessutom i motvind, och det var tungt, vill jag lova! Innan dess hade jag ett bryt för att jag låste cykeln i går. Mannen blir annars sur o säger att det kommer in vatten i låset o det rostar sönder. Problemet är bara att om man låser cykeljä--ln och det är kallt så fryser låseländet fast. Stod med en tändare under lång tid i morse bara för att tina upp o kunna ge mig iväg. Stresstålig my ass.... ;o) Nåja, iväg kom jag. I motvind. Och med dålig kondis. Jag har ju som sagt insett att det inte är dåligt med luft i cykeln, det är snarare för mycket hull på undertecknad som gör cyklandet så trögt.. Suck.. Bara att bita ihop o cykla vidare alltså.. Kom fram till jobbet PRECIS klockan 8, och fick min tredje kopp kaffe för dagen. Sen började farten. Phui. Möte på morgonen, frukost, promenad runt köpcentrumet Giraffen (där jag hittade present till TT och köpte en kalasfin träningsjacka till mannen), sen hem för lunch. Kort paus, sen ridning, vilket innebar en lång promenad i skogen för mig. Pust. Det gick väl ok ända tills den fåniga ridläraren kom på att killen som red nog ville trava. Tjena. Hur kul tror ni att det är att jogga brevid en fullt travande häst? Inte så very nice precis. Åtminstone inte med min nuvarande kondis. När han skulle trava på hemvägen så trotsade jag och gick efter. Hann i kapp lagom till han hoppade av och det var fikadags. Tillbaka till jobbet o sen cykeltur på tandem. Jobbigt jobbigt. Sopade lite, plockade lite, och förberedde fikat för morgondagen. Sen cyklade jag hem. Var så trött att jag tyckte mig känna en liten smygande hjärtsnörp åxå, men förmodligen var det väl bara min dåliga kondition som gav sig tillkänna. Igen. Och igen.

Väl hemma insåg jag att mannen o jag måste handla fler presenter till TT, plus att Lillsnigeln behövde nya gympadojjor. Men först ett kort farmande på farmen i Fisboken. Cheezes, alla mina grannar kommer att hata mig o min farm bara för att jag inte har tid att gödsla eller skicka presenter.. :o/ Mannen kom hem med lillsnigel, som gjorde en riskakstrippel, dvs en riskaka av chilismak, smör, en riskaka av gräddfil o löksmak, smör och sist en riskaka med ostsmak. BLÄ!!! Men hon åt upp den, usch!

Iväg till Hansastan, bara mannen o jag utan snorig o gnällig snigel, som satt hemma i soffan o kollade på tv, helt slut efter en dag i ishallen i skolan. Hittade fler presenter. O ännu fler. Sen fick vi handla småsaker som skorpor, riskakor och rice krispies (ska ju göra tårta åxå...) på Citygross, eftersom TT varit lätt magsjuk o behövde riskakor o skorpor. Kom hem, ringde, lagade biffar, potatis o sås. Åt mat. Gott. Nu ska jag bada, sen väntar sängen. Trött som ett vårtsvin! Ett för tidigt hipp hurra för världens finaste TT som fyller 14 imorgon!

Ha det gott, ta hand om er o kramar!

PS FASEN Lilly, vad du är uppmärksam!

Ok, här kommer egendomlighet nr 6 om mig. Jag älskar att bada. I ungefär 3 minuter. Sen börjar jag skruva på mig o tycka att det är jobbigt att ligga stilla så länge. Det blir åxå antingen för varmt eller för kallt i badet. Å så har jag ofta fått torka upp en massa vatten eftersom jag ständigt glömmer att jag satt på badvatten. Numera vaktar mannen mig, så när jag säger att jag ska bada o sätter på badvatten så håller han tiden o är oftast den som stänger av kranen. Läsa i badet kan jag inte, eftersom jag har tappat ungefär 10 böcker som blivit dyngblöta. Sen kan jag ju inte låta bli att läsa eftersom jag är så inne i just den boken, med resultat att sängen blir dyblöt. Plus att det är jobbigt att läsa när boksidorna är plaskvåta. Så numera vågar jag inte ha böcker att läsa i badet. Därför går jag in i badrummet, badar och är uppe o påklädd igen efter max 10 minuter. Raketbad. Men jag gillar att bada. Korta stunder.

Ds

måndag, mars 01, 2010

Första dagen på "gamla" jobbet..

.. och jag är helt slut. Inte nog med att man varit på utställning i Nyköping hela helgen med diverse styrande o ställande o jobb, idag började jag jobba dagtid igen. Phui. Gissa om jag är trött?! Telefonen har gått varm och ändå har jag ikväll bara hunnit avverka hälften av det jag hade tänkt göra, maten skulle lagas och dessutom var det dessförinnan nödvändigt att fylla på förråden med just mat. Så idag har varit en mycket effektiv dag med massor av saker gjorda, dock återstår många.. Nåja, det ordnar sig väl.

JÄTTEMYSIGT att vara tillbaka på jobbet igen. Lite trist att jobba stadigt måndag till fredag varje dag, men å andra sidan är ju alla helger lediga, så jag överlever! ;o) Lite ringrostig med rutiner var jag också, men det är ju inte så konstigt, jag har ju inte jobbat där på 1½ år!

JAG HAR FÅTT EN UTMANING! Och innan jag glömmer den måste jag göra den, annars lägger jag den på min lilla "lista" o sen kan det ta lite tid innan jag fixar den! Jag utmanar
Malin Mindfields
Lotta
Malena
Nina
Lilly Miss Mikkus'
Susanne LingLing's

HÄR kommer utmaningen:

- varje "spelare" börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själva.

Underlig sak nr 1

Jag måste alltid ha något av hörnen (den där yttersta hörnkanten som är ihosydd o liksom är lite klumpig) på mitt påslakan mellan ena, eller helst mellan båda fötternas stortå och "pektå" annars kan jag inte somna. Sen ligger jag där o pillar med tossingarna på min lilla hörnklump och blir alldeles tillfreds o nöjd med att snart sova. Helt weirdo, jag vet! Sen föredrar jag styva, hårda lakan med gammaldags stuk (gärna manglade), som har finfina sydda kanter som jag helt enkelt måste pilla på med naglarna.. Ett lakanshörn under fingernageln och varsitt hörn mellan tårna på bägge fötterna är ultimat. Å så får man aldrig tvätta mina egna lakan med sköljmedel, då dör jag. Eller jag överlever, men hemma föredrar jag knastertorra, stela lakan! Det är gutt att pilla på med tår o naglar.

Japp. Jag vet. Det är nåt konstigt med mig.

nr 2

Som hobby ägnar jag mig åt att läsa stamtavlor på Norska skogatter och se vilka katter som ligger bakom dem. Kanske inte underligt i min bekantskapskrets, men något som de flesta "normala" brukar höja på ögonbrynen o himla åt.. ;o)

nr 3

När jag har extremt mycket att göra egentligen ( t ex när mitt hem ser ut som ett slagfält!) kan jag få ett tillstånd av fullkomlig passivitet och mitt i all röra bara lägga mig ner i soffan o läsa ett par kapitel i min bok.. Jag tror att det är en försenad trotsperiod möjligtvis... ;o) Jag läser väl normalt sett ungefär tre till sju skönlitterära böcker i veckan beroende på hur mycket lästid jag har. Det är tydligen också egendomligt enligt folk som vet vad som är normalt.

nr 4

Jag spelar Farmville på Facebook. Jag spelar annars på min höjd Nintendo Wiispel med mannen eller kidsen då o då, eller alfapet på nätet, och är inte någon som brukar gilla dataspel/tvspel.. Men Farmville har blivit mitt andra hem! ;o) Knasigt till max!

nr 5

Jag kan inte klia mig i öronen utan att säga "KRRRRRRRRRRRRRRRRR" med riktigt skorrande R, och så råkar det bli väldigt högt o plötsligt varje gång det kliar i örat, just för att jag inte tänker på att det kanske låter suspekt i andras öron... Då slutar det i sinom tid att klia i mitt öra, men med effekten av att jag nästintill skrämmer ihjäl hela min omgivning. Mannen har nu vant sig, efter tio år, men nya bekantskaper brukar hoppa högt de första femton gångerna jag gör det. Till saken är att det ofta kliar i mina öron. ;o)

---------------------------------------------------------------------------------
Tack till Rosa Milton, som utmanade mig! :o)


Murklan smällde till o blev Ex 1 av 2 i lördags o Ex 2 av 3 i söndags. Jätteduktig, jättefin och allra bästa Murklan var så rar o go! Gjorde mig mycket stolt.

Hennes snuskiga pappa har snuskat sig rejält med sin tjej, men hon vill ha mer o mer o mer. Det vill inte han, så han har bett om att få uppskov ett par dagar. Det var ok.

Cobrans tjeja verkar inte så värst löpig längre, men vi får ge det några dagar. Cobran har erbjudit sig att ha date med Cuties tjej under tiden, men vi avböjde vänligt men bestämt och fortsatte att låsa dörrarna. Då pinkade Cobran i trappan. Skitkatt!

Annars är det lugnt i Beirut förutom den ständiga lätta touchen av hankattspink som råder här. Spelar ingen roll hur mycket man skurar eller torkar eller kollar, de sprayar väggarna i toalådorna o sen stinker det i två dagar trots att man rengör hela tiden.. :o( Imorgon ska jag köpa ultraviolett lampa, sen ska jag spåra pissnissarna rejält! Så det så! Sprayen i ena handen o lampan i andra.

För övrigt är jag tämligen trött, sliten och seg efter att ha haft en dag i hundranittio. Bara att inse att ALLA dagar hädanefter kommer att bli så.. Cheeeezes, varför måste jag alltid överdriva...? Fyra barn, tio katter och dessutom infernaliskt nog tro att man ska hinna ha intressen utöver detta...? Antingen är jag total knas, eller rätt stresstålig.. Så nu ska jag lägga mig på soffan, mitt i all röra o läsa min bok. Den är skitbra!

Tack o hej, leverpastej! Ta hand om er, o kramar!

Å sen vill jag passa på att dela ut dagens guldpeng till mannen som tömt alla kattlådor o dessutom diskmaskin o diskat o jobbat hårt även han! Tack mannen!