torsdag, juli 01, 2010

Kattbebisar och semester..

Wilma hälsar på Cobrans bebisar, här S*Djurbolaget Borago, en riktig blivande stjärna!
HÄR finns nya bilder på S*Djurbolagets bebisar, med vår Cobra Starship som stolt fader!


Wilma har en alldeles egen stil, det kan man inte förneka... Ovanstående bild är tagen igår innan hon skulle susa till sin kompis för lek.. Kan inte påstå att varken jag, mannen eller någon annan höjer på ögonbrynen längre oavsett vad hon klär på sig.. Själv tycker hon att hon är kalassnygg, men jag vet inte jag.. ;o)

Dagarna fylls av plock o styr och emellanåt går vi ner till vår båtbrygga o badar. Det är så nedrans varmt ute att man knappt uthärdar om man inte badar. Övervåningen på huset är sanslöst varm, så pass att jag vissa nätter går ner o lägger mig på soffan i vardagsrummet.. Men man ska inte klaga, sommaren är äntligen här, och med besked!

I helgen väntar utställning i Kalmar och vi förbereder för fullt. Glass ska hämtas, för det kommer att bli varmt i helgen, katterna ska kammas o prepareras. Förmodligen har Cutie enorm konkurrens som vanligt, men jag vet ju ändå att oavsett utställningsresultat är min pojk finast i världen! Så typiskt bara att han går i full päls till sommaren.. I vinter lär han väl vara naken totalt.. ;o) Mannen är lite bekymrad, för Cutie väger numera ett halvkilo MER än Cobran! Själv tror jag att det beror på att Cutie blev könsmogen ett bra tag innan Cobran, och har stabiliserat sin hormonnivå o därmed är lugn o trygg i sin hanighet. Cobran däremot ger uttrycket "tonårsslyngel" en äkta innebörd, men jag är ändå så stolt över våra fina pojkar.

Cobran gillar att knöla in sig på databordet, bland all bråte som ständigt samlas där. Sötkillen!


Bängan fick stående ovationer av gäster som kom för att kika på våra katter eftersom de funderar på att skaffa skogkatt till hösten. Vi hoppas att få till en fin kombination mellan Cobran o Coco, men ibland funderar jag på om det inte vore bättre med Cutie?! Nåja, vi får se, än finns tid att tänka på det..

Candy har mått prima sedan kastreringen, och bibehåller makten som alfahona än så länge. Älskade tanten, hon fyllde åtta år för ett litet tag sedan!


Å så gammeltanten som fyller nio år i vinter! Blossa, the one and only! Världens snällaste och raraste katta, även om jag nog inte tycker att hon ser särskilt skogkattlik ut.. Vad gör väl det, hon är ändå den allra bästa vän en människa kan önska sig!

Nu ska jag ta tag i mitt liv o börja plocka o göra i ordning så att jag blir klar med alla förberedelser inför morgondagen, då vi ska tillbringa dagen med att bygga o fixa inför utställningen. På kvällen väntar träff här hemma med goda vänner, så trevligt!

Ha det gott allesammans och ta hand om er!

söndag, juni 27, 2010

Midsommarmys..


S*Djurbolaget Melissa och Linn gosar!

Å så har semestern startat och midsommar är över för i år! Vi har haft en härlig midsommar nere hos släkten i Kristianopel, god mat, trevligt sällskap och mys på hög nivå. Så vi var nöjda med vår midsommarafton när vi susade hem till Kalmar igen framåt ettiden på natten.. Midsommardagen var också väldigt trivsam, en god vän kom förbi med sina döttrar och vi käkade sill o potatis på dagen, badade och på kvällen blev det grillmys. Härligt! Datorn har nästan varit helt avstängd, men tv:n och fotbolls-VM har rullat en del. I eftermiddag är det så dags för mitt favvislag England att spela, och jag börjar redan bli nervös. Nåja, det blir som det blir, men hoppas på avancemang kan man ju alltid göra!


Melissa, 7 veckor!

Semestern startar med förberedelser inför nästa helgs stora utställning i Kalmar. Vi ska dessutom på barndop på söndagen, då lillbrorsans söta Anton ska döpas.

Vi kommer inte att åka någonstans, det blir svårt med huset fullt av katter och Sonen som sommarjobbar i två veckor till.. Men vi ska ha en mysig semester ändå, även om det blir massor av hemmapyssel såväl ute som inne.

S*Djurbolaget Thymus, 7 veckor. Den profilen är inte fy skam, eller hur?!


Thymus igen.

Candy mår prima efter kastreringen och snart väntar hennes bantningskur. Jag har sagt att den får dröja lite till eftersom vi har semester ;o), men om ett par veckor kör vi!

S*Djurbolaget Satureja, 7 veckor.

Katter o ungar mår bra, sonen jobbar för fullt på sitt sommarjobb och Äldsta har några veckors ledigt innan hennes sommarjobb startar. TT ägnar mestadels av sin tid i stallet hos ponnyn. Men det är en hel del arbete även för henne.


S*Djurbolaget Hyssopus, 7 veckor.
Nästa helg blir väldigt intensiv, vi har massor av katter som ska ställas och vi ska dessutom försöka hinna umgås lite med såväl släkt som vänner. Därför kommer veckan som kommer mest att gå åt att förbereda och fixa så att vi kan lägga allt fokus på utställningen nästa helg.

Min favvis, S*Djurbolaget Borago, 7 veckor!
En tur till Djurbolaget för att kika lite på kattungarna som pryder dagens blogg blir det också! Ungarna är jättemysiga och väl fostrade av matte o husse, och jag är jättenöjd med såväl temperament som utseende hos kullen.


Borago igen.

Men nu väntar plock o pyssel här hemma, sen får det nog bli en tur ner till havet för ett dopp.. ;o) Kanske.. beror ju lite på hur varmt det är i vattnet..

Ha det gott allesammans och kramar!