torsdag, juli 26, 2007

Mest bilder - packar o härjar inför Stockholmsresan...


Idag är det packning som hägrar... Städning och packning inför helgens tripp till Stockholm... Bruce grejor är nästan packade, var tvungen att skura transportburen en extra gång eftersom senast den användes var det Dompan som åkte.. Dvs både bajs o spyor, och även om jag torkade ur den då så ville jag skura lite extra så den känns fräsch för Hagamannen Bruce.. Han gör sina försök med damerna härhemma, allra helst Blossa o mamma Candy är utsatta för hans idoga flirter.. Den mannen alltså. Men han är snäll, han tvättar dem och när han försöker sätta på får han en snyting och går moloken därifrån under vissa små protestrop..

Passade på att gå en sväng i lägenheten o fota de små eftersom de nya bilderna dröjer till mitten av nästa vecka.. Helgerna framöver är fullspäckade, så nya uppdateringsdagarna blir onsdagar. Gandalf Gladiolus ligger gärna i klöspelaren från Macca, det är hans favvisställe..

Loppan häckar på strykbrädan, i full päls och hon är en riktig skönhet, vår Loppa! Helt underbart vacker och god! En drömkatt!!

Blossa har fått tänderna borstade i morse, det finner hon sig i och jag tycker hennes andedräkt har blivit bättre.. Måste kolla hennes tänder i höst, hon är ju snart 6 år! Herre gud så fort tiden går!! Pigg o frisk är hon, och en mer vänskaplig och social katt får man leta efter...

Delfina Daggkåpa, hon är ju bara en sån liten primadonna med hela huvudet fullt av bus.. Ska bli så skoj att följa hennes fortsatta utveckling...

Delfinia spärrar gärna upp ögonen eftersom hon är intresserad av ALLT i sin omgivning och det är full fart när hon är igång..

Tjock-Demonius äter o äter o gosar o busar däremellan. En kille som jag älskar utvecklingen på, han blir bara bättre o bättre.. Något som dock stör är hans färg.. Nu börjar han bli vit i botten igen och spökmarkeringarna finns kvar.. Nu ser han misstänkt smoke ut igen.. Suck.. Den kattens färg blir jag nog aldrig klok på.. Även Delfinia har ju klarare botten och mer vitt i botten är Gandalf, så hon ser också fortsatt silvermisstänkt ut, men jag tror ändå att hon inte är det.. Jag tror hon är kallt blå bara, men Demonius... Ja, det blir lite funderande igen runt hans färg..

Salamander är en sötnos, så mild och god och härlig. Låg i blivande mattes famn i går kväll o bara mös... En riktigt gosig kille, som är mycket mycket intressant att följa även han...
Vilken kull det blev mellan Vale o Candy! Till en början fasade jag lite (men bara lite...) för deras ojämnhet samtidigt som jag hoppades att utfallet skulle bli hyfsat. Just nu kan jag inget annat säga än att jag är supernöjd med kattungarna, och t o m lite positivt förvånad och överraskad.. De börjar jämna till sig, även om de har en del olikheter så håller de i mina ögon en fin kvalitet som jag nästan bara hoppades på, men inte vågade tro på... Pappa Vale har verkligen gett bra, och jag måste säga att Candy har gett bättre o bättre bebisar.. Låter jag skrytig? Det är jag inte, bara djupt tacksam över att ha fått förmånen att följa denna fantastiska kull, som precis som de tidigare kullarna vi har haft har varit ljuvlig och bedårande! Tack pappa Vale o mamma Candy, ni är super!!

Nu blir det packning för hela slanten och kanske jag återkommer någon gång under helgen, annars får ni ha det så gott allesammans o håll tummarna för Herr Viggesson i helgen...

see you later..

onsdag, juli 25, 2007

Onsdag - full fart!


Idag har vi en hektisk dag framför oss, kattbad, fixa träningskort (hjälp!), köpa kattmat o sand, o så det vanliga pysslet med matlagning o städning. Dammsugaren är ett av världens underverk! Det är KUL att dammsuga nu! Helt fantastisk apparat, tur att man kan glädjas åt även det lilla i livet! ;o) Diskmaskinen sparar enormt mycket tid också, även det en glädjespridare!

Igår fick vi ett glädjande besked! Vi hade besök av Delfinias tilltänkta foderfamilj och de gillade henne och idén om fodervärdsskap! Tusen tack!!! Vi är så glada att ha hittat ett perfekt hem till henne och förmånen att få följa en kull efter henne, härligt! Jag blir så glad o tacksam att jag nästan blir tårögd! Delfinia Daggkåpa kommer därför att flytta hem till sina släktingar Donnie o Edward till hösten! Jättekul! Så nu är det bara vår lille fete smutsgris kvar till salu...

Demonius artar sig mer o mer för varje dag som går. Han är hög o lång, men ser lite komisk ut eftersom han har en rejäl kagge.. Mat är hans passion, han är först vid mjukfoderskålarna och sist därifrån. Han leker o busar och är enormt tillgiven och kelig däremellan. Han är en toppenkille, helt enkelt, och snygg lär han också bli! Härlig! Förstår att Kattfarmarna inte vågar komma på visit, Demonius är en charmör! ;o)

Han busar fortfarande helst med Delfinia, brorsorna Gandalf o Salamander är ju aningens mer eftertänksamma och med Demonius är det på och av som gäller. Att han dessutom studsar som en studsboll med sin runda, goa mage gör ju honom klart sevärd vid lek.. ;o)

Idag var Gandalf sömnig.. Så trött att ögonen nästan föll ihop.. Gandalf älskar klöspelaren, han klättrar upp en bit och ligger där o myser i timmar! En rund liten fegis, som fortfarande lider av svindel.. Han har mest päls av alla kattungarna, är som en sträv liten ullboll, och sen är han ju härligt kraftig o massiv också, han kommer nog att få en kanonfin stomme o massa även som vuxen.. Heavy guy... ;o)

Salamander har legat i Wilmas famn o myst hela morgonen. Tittat på "Hej, hej sommar!" eller rättare sagt legat o sovit i Wilmas knä medans hon har tittat på tv.. Han har blivit ompysslad, pillad på och nerbäddad o insnodd i nattlinnet, nemas problemas för en cool Salamander. Han bara sover. En riktig knäkatt! Vacker är han också.. Hans blivande matte kommer hit ikväll för att få utfodringsinstruktioner inför helgens kattvaktande. Det kommer säkert att gå superbra, tusen tack Petra o Peter för att ni ställer upp!! Vi är djupt tacksamma för det!

Nu ska jag gå ner o plocka i ordning lite, ska också skriva packlista för helgen, för jag är så oorganiserad i normala fall att om jag inte skriver listor o prickar av så glömmer jag hälften.. I morgon blir det kanske simhallsbesök om inte vädret blir bättre. Idag ser man åtminstone solen, mellan molnen, och inget regn hittills.. Men jag ska inte klaga! Jag älskar ju hösten, och vädret har ju närmast påmint om höstväder, så det passar ju egentligen mig perfekt! Men det är synd om barnen, som vill bada o vara ute.. Wilmisen hade the time of her life i går kväll förresten. Hon travade ut i regnet iförd sin regncape, och det var tydligen fantastiskt roligt att vara ute o leka i regnet.... ;o)

Tack o hej, leverpastej!

måndag, juli 23, 2007

Tråkigt väder...


Vädret är allt annat än somrigt, storm och regn i massor.. Nåja, eftersom jag inte är en "badjävel" så gör det mig ingenting.. I lördags skedde det fantastiska, mannen investerade i en ny dammsugare OCH en ny diskmaskin, hallelujah moment! Vår nya dammsugare heter Philips och är mörkblå och alldeles, alldeles, ALLDELES UNDERBAR! Bara att man passar kattungarna noga när den är på för annars finns det risk att de sugs in med hull o hår med tanke på dammsugarens fenomenala sugkraft! Helt underbart med en ny dammsugare!!! ÄNTLIGEN är det KUL att dammsuga! Diskmaskinen är tyst och energisnål, diskar väl och är också en oerhörd tidssparare i hushållet! Vad är väl semesterresor när man kan investera i nya vitvaror?

Igår var vi en sväng på Öland och ungarna badade i kylan.. brrr... Nåja, är det sommar så är det! Idag har de också badat, och kvällen ska vi ägna åt bullbak o kakbak, gäller att passa på att fylla på frysen nu när det är pisseväder! Linn bakar Rimbobullar, jag o Sacke bakar hederliga kanelbullar och Wilma ska baka kolakakor o chokladbröd. Smaskens för barnen. Själv är det rena rama bantningen att baka för mig, för ju mindre sugen blir jag på kakor.. Kanske skulle komma ihåg det till hösten, att baka ger mindre sötsug hos Svea.. Great!

Mannen lyckades med en kullbild på huliganerna som nu huserar i hela bottenvåningen till sin ofattbara glädje! Salamander gosar gärna i famnen på Sacke, Demonius kidnappas av Wilma och Gandalf går mest runt o spinner som en ångmaskin i allas famnar. Delfinia, ja, hon har stulit husses hjärta så till den milda grad att det känns som att de är ett kärlekspar! Hon slickar honom i ansiktet o spinner så hon nästan håller på att lyfta! Härlig katta! OM allt går i lås ser det ut som att vi får en intressant höst och att vår kära Delfinia stannar kvar i vår ägo ett tag till.. Inte här, men förhoppningarna finns att hon kommer att hamna hos fodervärd och få en kull i vårt stamnamn såsmåningom... Å då kommer hon att bo nära hos en underbar familj dessutom.. Hoppas jag...

Uppdatering med bilder dröjer tills på onsdag, vi ska ägna kvällen åt bakning, o mannen ska montera upp en fläktlampa i vår hall uppe, för övervåningen är kolossalt varm.. Pust. Helt ofattbart varm o klibbig luft, oavsett om man har alla fönster på vid gavel.

Annars inget nytt, ska ner o kolla till ungarnas bakning nu, och sen blir det bullrullande med kanelsnäckorna...
Ha det gott allesammans och mys i det trista vädret! Det gör vi! Kram!