lördag, mars 29, 2008

Längesedan..


Som alltid när man känner sig lite låg drabbas man ju av bacellusker, och denna gång var det magen som pajade. Maja, jag och Wilma blev magsjuka och ägnade dagarna efter påsk att må illa och springa på toaletten mest hela tiden.. En bra sak med det hela var att matlusten försvann, så kanske man loosade några gram, hoppas kan man ju alltid göra.. I o med vintervädret kom min livslust åter någorlunda, efter att ha flammat på sparlåga nästan en månad.. Jag blir ju seg på våren, är ju mer en höst och vintermänniska då jag tillbringar mestadelen av dagarna utomhus på jobbet och gärna kurar ihop mig med en bok inomhus på ledig tid.. Våren medför en massa pysslande utomhus och man "ska" vara glad o nöjd med det fina vädret och solens återkomst, men inte jag då.. ;o) Kärringen mot strömmen, som man brukar säga.. Nåväl, lite har jag orkat göra i a f, trots att ork o lust legat på låg nivå...

Demonius Drakblomma har fått ett rejält bad, så tack till fam. Karlsson-Svensson som äger honom för fika och för att vi fick hälsa på! Demonius var cool och låg mest stilla i badbaljan under badet, svårast var inte att hålla i honom (trots att han är stor o urstark!) utan att få katten att resa sig.. Han låg gärna i badvattnet och njöt istället för att stå o bli tvättad... Rolig katt och härligt temperament! Han blev fönad efter konstens alla regler och päls har han i massor, blir nog en vända med trimkniven innan utställningen imorgon!

Demonius har växt och börjar arta sig väl för att vara en yngling på snart 10 månader. Kraftig och rejäl med fina kvalisorter, honom är jag nöjd med! Kan dra vissa paraleller mellan honom och släktingen Edward Scissorhands, de är aningens lika faktiskt! Kanske Drakborgsblodet som slår igenom hos de två?

Demonius har ett härligt hem i Oskarshamn och jag är jättetacksam för att hans familj älskar honom och tar så väl hand om honom! En fröjd att se och det värmer hjärtat att veta att vi haft sån tur med köparna av våra katter! Alla har varit helt underbara och tar så bra hand om Vildhjärtana, tusen tack till er alla!



Mitt i alla förberedelser inför utställningen på söndag så började Dompan löpa igår. Från att ha lekt mamma till Minnie och Sharin så blev hon ett trånande löpmonster! Ålande o kråmande över hela golvet och bedjande blickar på Bruce.. som inte fattade nåt.. Nu när han äntligen förstått att han är kastrat så börjar hon löpa och vill ha honom, lagen om alltings jävlighet! ;o) Ushki var däremot inte nödbedd, utan tog glatt nacktag och försökte para, så nu är det separering som gäller.. Jag tror i o f sig inte att han är fertil än, men för säkerhets skull! Å Dompan får åka med husse till Stockholm för att träffa sin katt-man! HÄRLIGT, jag håller tummarna att parningen med "den snygge" ska förlöpa väl! Sen ska vi bara hitta skjuts hem från Jönköping imorgon också.. För mannen drar ju vidare mot Stockholm med Dompis..



Minnie är kvar ett tag till innan hon flyttar sin nya ägare. Hon och Sharin tillsammans med Bruce och Ushki ser till att vår nattsömn rubbas med jämna mellanrum p g a sina lekar. Att springa o jaga varandra i trappan hör till favoritsysselsättningarna, undrar just vad grannarna tycker om det kl. 4 på morgonen...

Ha det gott allesammans och ta hand om er!