lördag, juni 16, 2007

Lördagsslö!


Idag har jag varit så slö att jag inte har gjort många knop... Mannen har jobbat mest hela dagen och jag har... läst... Andra gången jag läser "Lyckans land" av Frank Mc Court, fortsättningen på "Ängeln på sjunde trappsteget". De där böckerna är bra för mig, får mig att reflektera över livet, universum o allt.. Man inser inte hur bra man har det egentligen.. Tänk om man hade levat på Irland under svälttiden.. O här gnäller man för att man inte har platt-tv och ny cykel.. Man ska vara tacksam för det man har och det är jag. Man ska ta tillvara på livet också, det består inte bara av att städa och plocka, utan man ska leva också..

Under min eftertänksamhet kom jag på att Blossa blir 6 år i vinter! Oj, så fort de åren har gått! Vår kära, kära Blossa och vår älskade Loppa får inte alltid så mycket omnämnande i bloggen, men de är guld värda i familjen! Två helt underbara katter som förgyller våra liv något alldeles oerhört! Loppan hade ju en downperiod ett tag när vi var oroliga för att hon inte trivdes med de andra, mycket bråk mellan henne och Dompan, men nu har allt lagt sig och Loppan funkar alldeles utmärkt i kattgruppen. Loppan blir 4 år i vinter.. Tänk så fort tiden går!


Delfinia är en rask och pigg liten dam som verkligen tar för sig numera. Hon sprattlar allt som oftast på rygg och knuffar lätt bort brorsorna från den tutten hon vill ha.. "Girl Power"! ;o) Jag skulle nog inte bli ledsen om det skulle visa sig att hon blir osåld.. Ser fortsatt lite misstänkt silvrig ut i pälsen, men agouti o blått lurar gärna ett silversökande öga.. Så vi får avvakta och se..

Demonius är och förblir en charmör! Han är så oerhört vaken och pigg och en livlig liten herre som lätt lurar av Gandalf tutten.. De två fajtas ofta om samma tutte, men inte så sällan är det Demonius, som trots att han är mycket mindre än Gandalf går segrande ur den striden. Demonius går sina vändor i bolådan varje dag och är en liten pratsam kille. Jag tror ärligt talat att han är smoke.. Härligt!!

Gandalf är Gandalf.. En tjock o vällustig herre som inte bryr sig nämnvärt om annat än mat. Inte ett knyst när man lyfter upp honom ur bolådan, han finner sig i det mesta. Mycket godmodig kille som är så stor o tjock att han redan vid 2 veckor har sprängt 400 gramsgränsen med råge... Var ska denna lille tjockis sluta viktmässigt tro?

Salamander är den vackre.. Han är en estetisk fröjd för ögat med fina linjer och en bedårande herremans uppsyn. Salamander är kraftig och ser på världen med ett milt överseende. En riktig snygging!


Ikväll kom mamsen med man förbi för att titta på kattungarna och för att träffa oss alla. Jättemysigt! Vi fikade lite och givetvis charmade Blossa dem som vanligt! Stefan har lagt ut nya bilder på kattungarna och nu blir det sängdax. Jag har fått hem den andra dvd:n med "Kalla fötter" och den drar i mig.. får nog bli ett avsnitt i kväll innan John Blund infinner sig..
Ha det gott allesammans och kram! En alldeles särskilt stor kram till Lotta Långäng, som fått "Volvo-allergi" i sina händer och jag hoppas hon snart kryar på sig!

fredag, juni 15, 2007

Smoke, silver eller mittemellan??


Här kommer bilderna på de två misstänkta silverbarna.. Delfina och Demonius.. Silver & smoke? Tveksamt på Delfinia, men klart på Demonius enligt mina ögon... Marie Bazooka kommer alldeles strax o ger mig sin uppfattning om det hela, så jag återkommer.. Salmander var f ö inte på fotohumör idag, så han är bara med på en bild..torsdag, juni 14, 2007

Snurriga barn och silverkatter..Ojojojoj, vad dagen har snurrat fort.. Behandlingsbad på jobbet o därefter fika med tårta o kaffe och hela dagen har gått i raketfart.. Hem och en snabb dammsugning innan kattungarna fick besök. Jodå, de små föreföll till belåtenhet tror jag, frågan är bara vilka två herrar som ska bli de lyckliga..? Gott om tid finns att bestämma sig, så att nya ägarna är väl tillfreds med sitt beslut, och vi har ingen brådska.. Herreminje, de ska ju levereras först i höst, så de framtida ägarna fick åka hem med huvudet proppat med information och återkomma när de små har växt till sig lite, och det tror jag uppskattas. Jag tror att de kattungar som blir valda att bo hos detta par inte på något vis kommer att fattas något, så jag är glad och tacksam över ett sånt hem till två små vildhjärtan! När vi satt som bäst o tittade på de små så upptäckte jag att det såg lite märkligt ut bakom öronen på lill-Vale alias Lill-Draken aka Demonius.. Han är.. vit.. bakom öronen? Och hårstråna på huvudet skiftar i vitt? SILVER????? Vad i hela fridens namn är detta?? Blir man trött eller blir man trött? I två kullar innan med Candy har jag inte önskat nåt annat än silver, i denna kullen önskade jag definitivt inte silver.. Å då är väl lagen om alltings jävvlighet att det säkert lär bli silver.. SUCK! Kikade senare på kvällen på Delfinia efter tips från Draken.. Jodå, även hon ser vit ut bakom öronen till skillnad från Salamande och Gandalf, som INTE är silver i a f.. Nåja, vi har gott om tid på att utröna även detta, huruvida Demonius och Delfinia är silver eller ej.. Fortsättning följer..

Sonen hoppade upp tidigt idag, tillsammans med sin övernattande kompis, för de skulle åka till Getterö, fritidsgårdens sommarnöje för ungdomarna. De packade väska och gav sig av mot bussen som tar dem dit (går från fritidsgårdarna här i stan & fritidspersonal jobbar på Getterö.). I eftermiddags gick det så inte att få tag i lymlarna, mobilen som Sackes kompis hade med sig hade troligtvis ingen mottagning.. Försökte flera ggr och efter kattungebesöket lyckades jag komma fram.. Det visade sig att sonen och kompis hade hoppat av i Rockneby och gått hem till en annan kompis.. Som bor ca 7 km från Rockneby... Där dök de upp som en liten "överraskning" för familjen.. Stefan, den stackaren, jobbade sent ikväll, och när han kom hem vid 21 så var det bara att köra ut till Södra Böle och hämta ungen o hans kompis.. Vilka idéer liksom.. Inte ens mening att skälla på dem, för de är så impulsiva och ändå så snälla att man liksom inte näns..Nåja, hem kom de i alla fall och imorgon blir det inget Getterö.. ;o)


Tog foton på Maja och Sacke igår när de hade slutat 4:an respektive 6:an.. Observera hur FANTASTISKT KUL det ser ut att ha sommarlov.... *fniss* och kolla in linslusen Wilmas miner.. kontra de buttra skolavslutarna.. *fniss*


Nu är det sängen som kallar! Nattinatti & ha det gott!

tisdag, juni 12, 2007

Linn slutar 7:an!Idag har Linn slutat 7:an! Herre Gud, så fort tiden går!
Dagen har jag tillbringat på jobbet, cyklat en långtur på tandemcykel med en av grabbarna och det var VARMT o svettigt vill jag lova! På eftermiddagen var vi ute på en ridklubb och jag trodde ärligt talat att jag skulle smälta bort! Annars har allt varit lugnt på jobbet idag. Kom hem, och trots att jag i går talade om att här ser värre ut än vanligt (tror jag det med ett snitt på 10 ungar i skytteltrafik mellan klockan 14 till 21 ungefär.. Suck!) och att denna kvällen skulle ägnas åt Linns skolavslutning o därmed inte ville ha huset fullt av ungar, så kanske ni kan gissa exakt vad som mötte mig utanför? Jo, Maja hade en kompis och sonen 4... Suck.. "Vi är inte inne, mina kompisar väntar utanför"... Eller hur..? De åkte hem till en annan kompis och där skulle vi hämta upp sonen plus två av Linns skolkamrater eftersom de skulle åka med oss in till Domkyrkan. Klockan 16.50 ringer jag till sonen o meddelar att han måste bli klar, och efter diverse små förseningar så kom vi så iväg vid 17.10.. Tror ni sonen var klar? Nope, han låg i poolen hos kompisen o simmade runt i godan ro när vi kom för att hämta upp dem.. Den ungen kan driva mig till vanvett tror jag! Nåvöl, iväg kom vi och en minut innan klockan blev halv sex så kunde dottern gå in i Domkyrkan för avslutningen.. Vi hastade in efter att ha parkerat bilen, så några minuter sena var vi. Skolavslutningar är aningens vemodiga, tycker jag, så jag lyssnade på sångerna och kände lite svårmod, sen var den avslutningen över. Imorgon är jag ledig hela dagen för att gå på sonen och Majas avslutning. Har ju lovat att baka en tårta, så det står på schemat just nu.. Beirut får vänta till imorgon. Mannen är o kollar på Kalmar FFs match, Linn kollar på tv, Wilma kollar på kattungar och jag ska nog snyta mig till en kattungemysstund innan jag bakar.. Det är för varmt för att baka egentligen.. Men nöden har ingen lag, och det har fan inte varit svalare dagarna innan heller, så det spelar inte så stor roll.. Sonen dyker (förhoppningsvis!) upp om en sisådär 40 minuter, de skulle bada i poolen och han har utedispens för att det är avslutning i morgon. Maja är nere o badar med en kompis. Får inte glömma att stryka deras avslutningskläder ikväll heller!


Nu till lite allvarligare ting som inte handlar om katter, men som jag bara måste skriva om ändå! För er som bara vill läsa positiva och glada eller typiska Malin Vildhjärta saker om katter, ungar o min familj kan sluta läsa nu.. Vinke vink!


Sommartid är det precis som jag får mina rödstrumpefasoner riktigt i gasen, förrförra och förra året höll jag under sommartiden på att få mina arbetskamrater i lynchstämning efter att ha diskuterat våldtäkt, och alldeles särskilt efter att ha läst Katarina Wennstams böcker om samhällets syn på våldtäkter. Fan tro det, men man fick en hel del tankeställare.. Är man en våldtäktsman om man är snygg? Eller om den man våldtar är lättklädd? Personligen är jag väl av åsikten att jag egentligen skulle kunna gå stupfull och spritt språngande naken hem om nätterna utan att det skulle vara min skuld om jag blev våldtagen, dock har jag en viss känsla av att OM jag skulle göra det så skulle det snarare avskräcka än attrahera en våldtäktsman... ;o) Om man nu får vara lite galghumoristisk i sådana här allvarliga diskussioner..? Det som i böckerna framgår med klar tydlighet är att man i våldtäktsmål går in på hur kvinnan som blivit våldtagen är klädd, om hon har varit sexuellt aktiv och i så fall om hon har haft sex med flera samtidigt o s v.. Gärningsmannen däremot bryr man sig inte ett skvatt om hur han var klädd, men helt klart hade han en enorm fördel i om han dels var av svensk härkomst och dels om han var snygg!! Hmmm..... Efter en viss erfarenhet av män, jag har ju trots allt haft några, så kan jag ärligt o villigt erkänna att jag har varit hemma mitt i natten hos dem och druckit te utan att bli våldtagen, och självklart ska man kunna göra det.. Istället för att ta bort dessa monster som utför sådana handlingar har vi lagt skulden och ansvaret hos oss kvinnor, dvs VI ska passa oss för hur fulla vi blir, VI ska ta ansvar för vår klädsel, så att vi inte blir våldtagna, för skulle vi bli det så får vi ju skylla oss själva eftersom vi var både fulla o lättklädda, eller??

Ett par saker som har gjort mig grymt upprörd idag är följande: http://www.aftonbladet.se/vss/uppsala/story/0,2789,1092410,00.html Jag fattar ärligt talat inte vad det är för fel på folk!!! Det är så sjukt att jag nästan spyr och fan vet hur samhället kan låta sådana gå lösa liksom.. USCH, USCH och FY! Dessvärre så är det ett samhälle där man sköter sig själv, men man tycker väl ändå att NÅGON borde ha gjort NÅGOT för den stackars ungen.. VIDRIGT!! Jag grinar nästan bara jag tänker på den lilla tjejen, vars helvete började när hon var lika gammal som min Wilma... Usch...
En annan sak som har upprört är att vi idag på jobbet (mina stackars arbetskamrater stryper mig snart... ;o)) diskuterade hallickar från östeuropa, som tar över unga tjejer och låser in dem i lägenheter o säljer dem som prostituerade.. Jo, hallickarna är ondskefulla, men fan vet, om det inte fanns någon marknad för prostitution så skulle ju detta självdö, eller hur?

En annan sak, som Liza Marklunds krönika fick mig att tänka efter lite på var just det här med kvinnovåld och mord.. Jag menar, visst, jag har varit deprimerad, och visst, jag har mått dåligt, men hittills har jag inte slagit ihjäl någon av mina män för det.. Vad är det som gör en del män (och självklart också kvinnor, men de är så få i jämförelse..) så sjuka och ondskefulla att de förgriper sig på barn, slår ihjäl sina fruar och utnyttjar unga kvinnor som prostituerade eller för den delen våldtar?? Jag fattar det ärligt talat inte och jag hoppas o ber om att jag någonsin slipper få närmare erfarenhet av dylika monster än via tidningsartiklar! Klart slut från en stundom Rödstrumpa! ;o)

måndag, juni 11, 2007

Små-Blommor 9 dagar!


Idag var definitivt inte lilla Delfinia på fotohumör, hon är en liten tuff brud i lyxförpackning den damen! Intressant är att hon är matglad och mittemellan "kalle bakom" alias Salamander o Gandalf. De två sistnämnda tror jag inte skulle lämna tutten om så jorden rämnade.. Helt i sin egen lilla värld och klart klämvänliga med 10 poäng enligt Wilmaskalan.. Delfinia däremot är inte så förtjust i att förflyttas utan att stå på egna ben (eller kravla, snarare..) och ser på världen med söta små ögon numera... Alla grabbarna har en fanclub, Delfinias fanclub är än så länge vilande, men den kommer nog såsmåningom.. VI gillar Delfinia skarpt, fast än så länge är hon den mest anonyma, men med de brorsor som hon har kanske det inte är så märkligt?
Salamander! Vet inte hur många beundrarmail han får dagligen, men det är ett par stycken varje dag i a f.. Oftast från samma personer.. ;o) Men han ÄR vacker i sina linjer redan nu, ser så härlig ut och faktum är att hans färg är honom ursäktad... Jag är ju inget större fan av creme o rött, men jag börjar lära mig att se bortom det.. Han har nåt visst, Salamander, han är helt enkelt läcker! Coool kille som gärna går i par med Gandalf, utom när det gäller mat, för då vill de båda ha mest... ;o) Å då kan det hetta till ordentligt dem emellan.. Wilma gillar "den blonde" och han bryr sig inte om huruvida man bär honom eller om han ligger i bolådan, så länge han är mätt är allt i livet toppen!
Demonius Drakblomma ÄR verkligen en liten vessleliknande kattbebis.. Han ålar och åmar o kråmar och är en fullständig katastrof att försöka fånga på bild. Han är definitivt inte mönstrad, vet att jag i ett svagt ögonblick tyckte att han hade glasögon och att han var minsann lite tabby, men si det är han inte.. Han ÄR solid, hur gärna man än önskar att han är tabby! Fördelen med detta är ju att han inte går i samma färggrupp som brorsorna o syrran. Det är bra! Inte för att jag tror att de kommer att ställas flitigt, men önska kan man ju.. ;o) Wilma kallar Demonius för "sin" kattunge.. Hon tycker att han är så fin, så fin och hon sitter ofta o klappar honom på rygg o huvud. Vi har nogsamt förklarat för henne att ingen av kattungarna ska stanna, och det förstår hon, men så länge de bor här så är de hennes och det kan ju ingen ta i från henne! ;o)

Å så Gandalf.. Gandalf tjocksmock, vars syskon nu börjar ta in på honom.. Men det är klart, jämför man tjock-Gandalf med lill-Draken så blir det lite skillnad i fettmängd.. ;o) Därmed inte sagt att Gandalf blir den störste när de är klara, tvärtom kan det mycket väl bli! Nu tror jag väl i o för sig att ingen av dem lär bli liten, i ordets bemärkelse, för alla Candys barn hittills har alla haft en excellent benstomme och bra storlek. Pappa Vale är ju dessutom en av de maffigaste skogkattkillar jag någonsin sett, så liten tror jag inte någon av dem lär bli.. ;o) Gandalf har inga ben o ingen svans, han har bara ett stort huvud och feta små tentaklar som sticker ut, han är en riktigt härlig kattbebis!! Han kikar så förnuftigt på mig om kvällarna, och om sanningen ska fram så sitter han ofta i min famn när vi kollar på tv på kvällen.. Han ÄR special!! En idol!

Imorgon är det skolavslutning för Linn, i Domkyrkan på kvällen, och på onsdag är jag ledig för att gå på Maja & Sackes skolavslutning. Lovade Maja i ett svagt ögonblick att baka en tårta.. Suck.. Nåja, det blir inget avancerat, så det får väl gå.. På torsdag får våra kattbebisar besök och på fredag blir det nog lugnt. På lördag är det också lugnt, men på söndag får vi också besök. ;o) Tänk så poppis vi har blivit nu när vi har kattbebisar!!

Varmt är det och eländigt.. Ikväll ska Wilma o jag gå ner till badet, för hon vill ta ett kvällsdopp. Helt ok! Själv är och förblir jag en badkruka, men varje år när vi åker till Böda brukar jag bada.. Trots att det är iskallt.. Längtar till Böda, dit måste vi åka snart!

Ha det så gott! Nu ska jag dricka kaffe o sen blir det städ o sist stranden.. ;o)