lördag, juni 05, 2010

Lördagsmys?!

Idag är jag ivrigt uppvaktad av mina två pojkar Bruce och Cutie. Mattes goa killar, som gärna kelar och buffas med huvudena, så ljuvlig kattpojkar! Igår fick vi besked om att Delfinia/Kittys njurvärden blivit rejält förbättrade och det var oerhört glädjande. Mindre glädjande var att veterinären uttalade sig om att vi kattuppfödare bara tänker på nya kullar och pengar och att vi inte bryr oss så mycket om katternas hälsa.. jo tjena... Eller kanske vi faktiskt tänker på katternas hälsa i första hand och försöker följa upp våra kullar innan vi tar nya? Vet inte riktigt om den veterinären är riktigt rätt navlad, om man säger så, men jag tänker inte ta åt mig, trots att jag blir förbannad. Jag vet att vi verkligen gör vårt allra bästa för att i första hand få fram friska och hälsosamma katter och om man tittar på hur sällan vi har kullar så inser man nog att vi knappast tjänar några pengar på vår lilla verksamhet. Tvärtom, det är en ständig källa till sinande pengar... Hälften av hushållets katter är dessutom kastrater, så att vi behåller dem är ju fullkomligt sinnessjukt om vi skulle se det ur ett krasst uppfödarperspektiv..

Att Delfinia/Kitty har njurproblem har kommit som en fullkomlig chock för oss alla, och jag måste erkänna att man verkligen har haft dåligt samvete att man inte kollat njurarna på sina katter så värst noga tidigare. Men anledningen är ju att vi faktiskt inte har haft några problem innan.. Ju längre man håller på som uppfödare, desto mer lär man sig, och mer o mer dyker upp. Vi har kvar mammakatt, brorsan och känner pappakatts familj väl, och mig veterligen finns inga kända njurproblem bakom dem. Nåja, ibland blir det så, och när dagen kommer och Kitty/Delfinia inte längre finns hos oss så ska vi noga kolla upp vad som orsakat hennes problem. Men just nu hoppas jag mest på att hennes värden ska bli ännu bättre och att hon får lång tid kvar i jordelivet!

Lillsnigel är djupt bekymrad, eftersom hennes "killbarbie" Lukas har tappat huvudet. Det är helt av och om man trycker på det så ser Lukas fullständigt halslös ut, och så kan man ju inte ha det, eller hur?! ;o) Idag ska vi därför masa oss in till stan och investera i en ny killbarbie, under förutsättning att de inte kostar skjortan! Vi ska också ta en titt på nya Ben & Jerrys glasscafé... Mannen är på "gubbträff" hela dagen, Äldsta på väg hem och TT i stallet. Alla tre storingarna sov borta i natt, så det har varit väldigt lugnt men tomt här hemma idag. Bara jag o lillsnigel hemma!! Vi kanske t o m lyxar till det och äter lunch på stan, hon och jag! :o) Men först blir det gos med kissarna, som just i skrivandes stund står på kö brevid mig och bara väntar på en kelstund.

Ha en trevlig helg allesammans och kramar!

torsdag, juni 03, 2010

Sommar?

Pappa Cutie tar livet med ro...

NU har somamrvärmen kommit! I förra veckan cyklade jag till jobbet o kände ett stort behov av att ha vantar på, men nu är det VARMT och soligt ute, tack o lov!

Jag har fortfarande extremt mycket att styra med på jobbet, tack o lov positiva saker nu, men det är väldigt mycket. Mycket planering, uppstrukturering, pedagogik mm. Phui. Nåja, så är det bara periodvis. Snart väntar sommarlunken på jobbet, en mycket trevlig tid!

Någon som inte får sommarlunk hela sommaren är Sonen, han har lyckats få en praktikplats för ungdomar på kommunen, och ska jobba på gata-park. :oD Arbetstider 07.00-11.00... :oD DET blir bra tror jag! :oD För er som inte vet så är Sonen en av de mest morgontrötta människor som jag vet.. ;o)
Allra sötaste lilla S*Aborgatos Brio!

För övrigt är det inte så mycket positiva tankar.. Mors dag har kommit o gått för i år. Mannen o jag åkte upp till mamsens grav o satte vackra rosor, och det kändes tungt. Lipade en skvätt, sen åkte vi hem till ena lillebror o hans sambo samt bebis. Dit kom också andra lillebroren med sambo o Lillungen. Vi grillade lite och serverades smaskig mat, tackar! Sen kelade jag lite med lille bebis och skojjade med Lillungen. Kvällen avslutades alltså positivt, men det är fortfarande väldigt tomt utan mamma.. :o(

En av våra avkommor (vår foderhona S*Vildhjärtas Delfinia Daggkåpa) har drabbats av njurproblem och är allvarligt sjuk. Vi hoppas innerligen på bättring trots de dåliga prognoserna. Vi vet inte vad som orsakat, det kan vara allt från medfött dåliga njurar till virus, dolda infektioner som gått vidare upp i njurarna mm. Vi vet inte, och har avstått biopsier på njurarna eftersom hon har så dåliga värden och vi vill inte utsätta henne för mer prövningar än nödvändigt. Vi kommer självklart att vidare undersöka vad som varit fel, men än så länge väntar vi bara och hoppas på bättring. Vi lider med Delfinia/Kittys familj och hoppas på mirakulöst tillfrisknande... Kitty/Delfinia är hemma hos sin familj och de gör sitt allra bästa för hennes välmående.

Stiliga S*Aborgatos Bonita

Annars händer mest det "gamla vanliga" här hemma. TT ägnar mycket tid i stallet, Äldsta har mycket skolarbete, Sonen häckar vid datorn. Lillsnigel har fullt upp med kompislek och bestyr, och mannen o jag gör vårt bästa att se till att mat kommer på bordet varje kväll, tvätt tvättas o viks, att skjutsar samordnas och att de sista läxorna för terminen läses.
Snygga S*Aborgatos Belizza! Mums!

Jag är aningens seg i huvudet just nu, förmodligen för att hjärnan går på helvarv varje dag på jobbet.. Igår kväll däckade jag o Äldsta framför en rätt rolig film på filmkanalen "Burn after reading" av bröderna Cohen. Ikväll lär jag också fastna framför tv:n, men har inte en aning om vad som går.. ;o)

Gulliga S*Aborgatos Bellina.

De vackra kattungarna som illustrerar bloggen idag är S*Aborgatos, och mamma är allra finaste S*Bustassens Bibbi o pappa är min älskade Cutie! :o)


Men nu väntar hushållssysslor och lite annat plock!

Ha det gott allesammans o ta hand om er!