måndag, juli 11, 2011

Calmare Kattklubbs utställning 2011


S*Vildhjärtas Cobra Starship

Ja jisses, vad ska man börja skriva efter en helg som denna?? Jag måste verkligen erkänna att jag är en riktig negativ jävel i grund o botten.. Eller kanske inte negativ, men jag har liksom noll förväntningar. Men förväntningarna är inte associerade med katterna! Mina katter ÄR bäst för mig. Alltid. Ständigt. Jämt! När jag valde min Cutie ur kullen så var jag fullt o bestämt säker på att DEN HÄR katten var ett rejält steg upp för mitt avelsarbete. MEN han hade inte ”det där lilla extra.. Men en jämn fin kille med det jag behövde i avelsarbetet. Å mitt hjärta stal han redan när han var bara ett dygn gammal! Han är stabil, med höga poäng all over hos mig, men jag ville ju så hjärtans gärna ha de där tofsarna på öronen… Eller lite andra superlativ i form av det ena eller det andra. Det fick jag inte. Men jag fick Cutie! Mannen i mitt liv (förlåt människomannen!).. Katten som jag drömt mardrömmar om att han ska dö och vaknat av att jag gråter, o sen sprungit runt i hela lägenheten för att kolla att han är ok. Katten som är MIN Cutie, MITT hjärta och MIN älskling! Katten som väljer matte framför alla, som sover i min säng varje natt, som tvättar mina öron, och som är verkligen MIN katt! På sina tre år har Cutie gett mig så mycket och han är fortfarande min bebis… Mitt hjärta och min vän!

Därför tar jag inte så hårt på om Cutie loosar cert, BIV eller NOM mot sina konkurrenter. Cutie är för mig en fantastisk katt poängmässigt o avelsmässigt, MEN (för att citera Tony Irving) i mina ögon saknar han ”det där lilla extra” som oftast gör en panelkatt.. Han skulle behövt tofsarna osv, men nu har han inte det. Skiter väl jag i! Han är o förblir bäst för mig ändå! MEN (här kom Tony Irving igen) jag tycker att han ändå är en bra representant för rasen. Inte minst tack vare sitt temperament och sina yttre egenskaper. Just därför är det så extremt roligt o underbart att domarna ser hans fina egenskaper trots att han är allt annat än extrem, och MIN älskade Cutie har fått BIS! Flera gånger! Jag blir faktiskt lika glad o rörd varje gång. När han får en röst lipar jag! Får han fler lipar jag än mer, och vinner han så bryter jag nästan ihop. Det är nästan kusligt, men Cutie betyder så mycket för mig. Kanske en del tror att jag löjlar mig, men ursäkta… Hur kul är det på en skala att vara rödgråten o eländig? Men mascaran hängande i tvättbjörnsögonen? Inte direkt vad jag eftersträvar, men likväl, gång efter annan, kan jag inte låta bli att grina. Min Cutie är verkligen MIN Cutie och när det går bra för honom så brister jag. Kärlek, kallar jag det. Kärlek på hög nivå! Så. Nu är jag färdig med min kärleksförklaring till min Cutie!

I lördags hade vi en kanonbra dag! Vaknade 10 minuter innan klockan ringde, packade ihop katter o Rosie, sen iväg o hämtade Sonja Silver hos fodervärden. En hel del jobb på utställningen varvat med preparering av katterna o god hjälp av allra bästaste Kattis! Tusen tack! Träffade massa goda vänner i kattvärlden, inte minst Jane, Bert, Johanna o Johan samt Cutie o Cobrans pappa Xeke! Fine pojken!
Cutie o Cobran fick sina cert, förlorade BIVar mot domarnas bättre katter, å Cutie gick mot grymt fina IC S*Magorias In Flames.. ”Flamman tog BIV o därmed var dagen över för Cutie i egen tävlan. Fina Flamman förtjänade det väl, så fina örontofsar o många andra kvalisorter, han har utvecklats jättefint!!!
Söta Sonja Silver (S*Fairyhearts Zoolookologie) fick ex 1, men förlorade mot kusinen S*Vildhjärtas Dazzle Shadowpriest i BIV!  Det var inget vi var ledsna över! ;o) Vår fina Moki, Monki, Apan, (kärt barn har många namn!) blev ex 2 (av 3). Helt ok. Moki är en bebis, behöver tiiiiiid! Och jag älskar hennes kvaliteter, men var helt överens med domarna. Sen var det ju då de andra Cutiesönerna på tur! S*Rotvältans Flash Gordon (Max) vann sin klass, trots hård konkurrens av Cobrasonen S*Silverflakes Colosseo. Sen blev Gordon NOM……. S*Rotvältans Jazz vann sin klass och blev NOM… Phui.. Nu blev det aningens svettigt.. KÄNDES instinktivt som att japp… Cutie fick bra avelspoäng.. Sen blev fine Dazzle också NOM! ;) Av 4 kattungar under 10 månader (o över 6 månader) i panelen var 3 st Cutiebarn!!!! Oh, My, God!!!! Tre avkommor med, alla tre NOM! Jätteroligt och jag är så tacksam mot Jennie, Rosie o Lisbet som gav oss möjlighet att tävla i avel med Cutie! Goda vänner fick också finfina katter nominerade och det var en riktigt rolig dag! I panelen för vuxna hanar i kategori II vann Cuties konkurrent Flamman, Grattis Iréne o Flamman! Sen väntade jag spänt på juniorpanelen, tre skogkatter o en ragdoll.. Jazz vann!!! Ett jättestort grattis till Rosie o Jazz! Så jätteroligt! Därmed vann Cutie avelsklassen på finfina poäng!  BIS avelshane satt väldigt gott!  Å jag lipade en skvätt såklart, men det är ju nästan obligatoriskt när det går bra för avkommorna…


Birgitta i panelen med en Sphynx!


Vi jobbade på bra i CK och mannen åkte hem lite tidigare för att lämpa av våra katter, ta emot övernattande gäster och ungdomarna. Kattis väntade på mig, och när vi var nästan klara i hallen så susade Kattis o jag hem till Beirut, i gott sällskap av Flash Gordons familj Lisbet o Leif. Hemma väntade Birgitta o fina Gandalf, samt Rosie o Jazz. Våra andra eminenta gäster Steph o Mats åkte på domarmiddag. Vi hjälptes alla åt att fixa potatissallad o Leif blev grillansvarig. Vi åt o mumsade i oss, skrattade i massor och hade superroligt! En ny maträtt uppfanns också, ”Svartfilé”! Jättegod, men aningens vidbränd…. ;) Jag tror o hoppas att alla hade trevligt, jag hade det i a f! Så småningom kom en halvblind Steph och trött Mats hem från domarmiddagen. Lite prat en stund med dem också, och sen sent i säng… När man har så roligt är det svårt att gå o lägga sig!


Domareleven granskar Cobran, eller är det tvärtom?

Vaknade en kvart innan klockan ringde på söndagen, plockade i ordning lite och packade in katterna, hämtade Sonja och sen till utställningshallen. Jobbajobbajobba, o än en gång fick Kattis jobba hårt med prepareringen. Nya domare och nya resultat. Döm om min förvåning när Cutie tog både BIV o senare NOM!! Herrejisses, så gråtmild jag blev! Och GLAD! JÄTTEGLAD! Blev fint grattad av vackre konkurrenten Flammans ägare, samt många andra, tack! Cobran rasslade till o blev NOM! Roligt! Sonja Silver hade vaknat på fel sida idag, var allmänt morrig, fräsig och sur, så vi bestämde oss för att hon skulle tillbringa dagen i buren istället för att gå upp i bedömning. Sonja är en ung hona, på väg att bli fertil, och även om jag är säker på att hennes domare hade hyllat hennes kvaliteter så kändes det inte rätt mot henne eller alla andra att släpa upp henne på bedömning. Bättre då att sluta med flaggan i topp!  Sonja känner ju inte mig o mannen så väl heller, eftersom hon bor på foder, så hon hade en lugn dag i sin bur. Dazzle blev slagen av Annettes kille (Sonjas bror Chatterbox), så där blev det stopp direkt. Chatterbox är jättefin och det kändes roligt att Dazzle fått en 1:a o Chatterbox 1. Men såväl Jazz som Flash Gordon upprepade sina fina resultat från gårdagen, och blev NOM!  ROLIGT!!! Fina Murkla Mys var också på plats med sin goa halvägare Marie, och fick sitt cert i klass 9, grattis! Sen började jag tänka, och räkna! Om utifall att både Cutie o hans pappa Xeke hamnade på samma poäng, vad händer då? Jo, då blir far o son BIS avelshane på samma poäng! Skojjade med Jane o sa att jag inte skulle preparera vare sig Cobran eller Cutie inför panelen, men däremot Cuties söner Jazz o Gordon! ;) Nåja, hankatterna skulle först upp i sista panelen, och jag var spänd. Ville att min rara Birgitta skulle bära Cutie, men tyvärr så var det inte ok att byta assistent. Nåja, Anton är JÄTTEDUKTIG så det gjorde inget alls att han visade Cutie, men det är ju så att jag bär Gandalf åt Birgitta, o hon bär Cutie åt mig när vi har möjlighet. Men nu blev det inte så, nog om det. Anton gjorde sitt allra bästa för att visa upp Cutie från sin bästa sida, men jag hade redan bestämt att det var en supervacker Ragdoll som skulle bli BIS. Raggaren var ju SÅ fin o speciell! När domarna bestämt sig och skulle leverera sina röster så fick Cutie domarelevens röst. GLAD! Sen fick Ragdollen rösten från den domaren som valt Cutie som nr 2 hane i lördags. Bra! Konsekventa domare gillar jag! Sen var det resterande tre domare kvar.. O de röstade på Cutie! MIN CUTIE!!! Best In Show!!! Lycka, och tårar i massor! Inte så särskilt mysigt o fräscht att gå från panelen som en lipande snorgris, men vad ska man göra?! Jag kan helt enkelt inte hjälpa det!
Således fick pappa Xeke finfina poäng! Men sen var det dags för Cutiesönerna, och tror ni inte att Jazzen tog det på söndagen också!!! BIS junior bägge dagarna, GRATTIS!!! Gordon fick också röst, grattis till honom också! Men detta innebar ju också nåt helt otroligt fantastiskt… Xeke o Cutie hamnade på EXAKT samma poäng! TVÅ BIS avelshanar, far o son! Jätteroligt! Lycka! Men inte nog med det, för när vi stod sida vid sida med våra två hyperfertila killar så gav de varandra en puss på nosen! Inte ett väs, inte ett fräs, bara kärlek! Det var underbart att se!


Pappa Xeke o Cutie! Foto: Rose-Marie Larsson, S*Rotvältans

Sen var det slut för den dagen, och dags att ta adjö av våra vänner o gäster! Tusen tack för en jätterolig helg! O varmt välkomna åter, till våra gäster!S*Rotvältans Jazz, Cuties son!


Städningen o avplockningen gick som en dans! Trots att kroppen var sliten var själen så lycklig så att allt bara flöt på! Å jag är så jätteglad för att ha haft en så trevlig o underbar helg med allihopa! Nu hoppas jag på fler roliga sammankomster framöver, inte enbart i kattvärlden, utan i ”vanliga” världen också! Ha det gott o trevlig sommar på er!