fredag, december 12, 2008

En natt kvar och äntligen fredag..Jag bara kunde inte låta bli.. Så här ser man ut när matte har tvingat på en dumstrut som kallas tomteluva på huvudet.. Och ändå har denna lille herre vid ett tillfälle förlorat kampen om nominering för att han hade sämre look... Själv tycker jag att han har en alldeles utmärkt grym look.. Så nästa gång det blir nominering får väl dumstruten åka på.. ;o) OM det blir någon nästa gång vill säga, ty ibland är domarnas vägar outgrundliga.. Känns i o f sig som det kvittar, Cobran är en riktig snygging för mig och det är huvudsaken..

Som vanligt full fart i Beirut, ikväll har vi tjejkväll för Linn med två övernattande tjejkompisar, så det är allmänt fnissigt och skojsigt på hennes rum på bottenvåningen.. Sacke fick gå hem från skolan i onsdags och har fått vara hemma med huvudvärk o ont i kropp, och vi var helt övertygade om att han var nästintill döende när han i förrgår kröp i säng klockan 22.10... Då vet man att han är sjuk, för vardagsscenariot är att han sällan kommer isäng före 23.30.. Han är verkligen en nattuggla, så när sänggåendet är tidigt är det fara å färde. Idag är han bättre, som väl är! Maja är i stallet, som vanligt, och ska tillbringa hela helgen där. Imorgon blir hon visst hämtad vid 6.45 på morgonen. Herreminje, hur orkar barnet? Hon bor nästan i stallet! Men läxorna blir aningens lidande, så nästa år får hon läxläsning på skolschemat på onsdagseftermiddagarna, vare sig hon vill det eller ej... Wilma åkte hem från fritids med grannbarnet och är där för att leka. Mannen är fortfarande på jobbet, och själv har jag sovit hela långa dagen efter två nattpass, och ikväll väntar det tredje. Innan dess ska vi åka till Delfinia/Kitty och kolla om det möjligen kan vara så att hon är dräktig. Ushki går här hemma o hoppas att hans tjejer INTE är dräktiga, för han vill hemskt gärna ha en återdate.. Eller flera.. ;o) Han är fortsatt snäll som fertil hane, hur gosig och mysig som helst och inga som helst hormonstinna beteenden. Duktig pojke!Det var fler som fick prova dumstruten som kallas luva, och inte heller Cutie var särskilt nöjd.. ;o) Sötpuppisarna!

Annars inget nytt från Beirut. Jobb och vardagssysslor har avlöst varandra i veckan, och nästa vecka är det julfest med mitt gamla jobb samt diverse pyssel. Wilma och Maja firade lucia på sin skola igår, jättemysigt! Och jag har som vanligt varit korkad.. Jag har ju rensat en hel del i förråden (även om jag är långt i från klar..), eftersom mina yngre bröder har ungar som kan ärva diverse. Och eftersom Wilma är en synnerligen tjejtjejig tjej så beslutade jag att även skicka med Sackes alla urvuxna tomtedressar, för min fasta övertygelse var att Wilma definitivt kommer att aspirera på att vara lucia o tärna som hon har varit hittills. I förrgår kväll kläcker Wilma idén att hon faktiskt vill vara tomte.. Suck och dubbelsuck.. Eftersom vi är en oerhört organiserad familj som alltid är förberedda (NOT!!!) så bar det således av till affären Citygross igår, innan det var dags att samlas på kvällen. Tomteklänning samt lykta inhandlades och även ett lucianattlinne till Linn, eftersom hon skulle åka runt med skolan o lussa idag. När vi kom hem så visade det sig att vi hade köpt ett herrlinne.. Sååå typiskt. Nåväl, Wilma o Maja svidades om till tomte respektive tärna och sedan bar det av till skolan med luciafirande. Barnen var jätteduktiga! Sedan körde vi Maja till stallet, och därefter lämnade vi av Wilma o Sacke hemma samtidigt som vi hämtade upp Linn o hennes kompis som också skulle till stallet. Efter stallet tillbaka till Citygross för att lämna tillbaka herrlinnet och se om de hade damlinnen. Det hade de såklart inte. Typiskt, men helt förståeligt eftersom vi i vanlig ordning är ute i sista sekund. I det här fallet så var det dock ingen info från Linn innan, så vi visste ju faktiskt inte om att hon ens skulle ha ett lusselinne.. Vidare till Coop och där fanns linnen. Phui! Givetvis kostade de dubbelt så mycket som på Citygross.. Nåja, lusselinnet var i a f till belåtenhet, så slutet gott, allting gott!

Ikväll ska jag jobba igen, och jag har lovat att baka lussebullar till herrskapet! I morse bakade jag synnerligen äckliga frukostbullar med lingon i, och de små raringarna åt o tuggade i sig o sa artigt att de smakade bra. Själv tyckte jag de smakade som en blandning av sur lingonsylt och sågspån.. Nåja, raringarna var nöjda i a f. I natt är det tack o lov bra tvprogram, i nätterna två nu har jag varit förvisad till det fantastiskt dåliga programmet "Hope & Faith".. Inget kul alls.. Resten har varit än mindre sevärt, så det har blivit mkt läsning istället mellan städpassen o larmen.

Ha det gott allesammans och trevlig helg!

onsdag, december 10, 2008

Fortsatt ilska över dumma lagen!

Jag kommer att fortsätta tråka ut mina läsare med fler litanior om den dumma lagen IPRED som ska träda i kraft runt april nästa år...

Filmen Mamma Mia har slagit försäljningsrekord. Märkligt. Rimligtvis borde alla sitta hemma o ladda ner den gratis, eller? Nej, det funkar inte riktigt så.. Många människor ser internet och nedladdning som en möjlighet till "provsmakning" innan man köper en produkt som kostar en del pengar. Mamma Mia har dessutom sålts till kampanjpriset 99 kr i olika kedjor, vilket jag tror bidrar till försäljningssuccen. Jag tycker absolut att artister, skådespelare, producenter och regissörer mfl ska ha en upphovsrätt, men upphovsrätten är lite krånglig.. Om jag köper en film och jag o mina vänner ska ha filmkväll, kan vi verkligen se en av mina köpta filmer då, eller måste vi ha varsitt exemplar?

Debatten är knappast ny, redan 1981 var det ett upprop av artister mot att man spelade av deras verk på kassettband..

"Upprop mot hemkopiering
Ur tidskriften Musikern, nr. 1/1981, s. 24

UPPROP MOT HEMKOPIERING – Till dej som lyssnar på musik från oss som gör musik

Hemkopiering av musik från skiva eller radio till kassett berövar alla artister, musiker, textförfattare, kompositörer, musikförläggare och skivproducenter, deras rättmätiga levebröd: royalties och försäljningsintäkter. Vi som undertecknat detta upprop hör till de stora grupper som blir lidande på grund av hemkopieringen. Vi ber dem som lånar skivor av varandra och kopierar, eller spelar in från radio, att sluta göra detta! Om inte blir följden: sämre utbud, färre artister, mindre pengar att göra musik för och försämrade möjligheter att ge nya artister en chans – ett fattigare Musik-Sverige. Var lojal mot oss! Låt bli att kopiera! Det är stöld av vår inkomst!
Egenhändigt undertecknat av bland andra: Fred Åkerström, Turid Lundqvist, Ted Gärdestad, Mikael Ramel, Arne Domnérus, Lill Lindfors, Claes af Geijerstam, Siw Malmkvist, Lars Lönndahl, Lars Roos, Magnus Härenstam, Jan Malmsjö, Lars Berghagen, Tomas Ledin, Eva Dahlgren, Kjell Lönnå, Bosse Parnevik, Ralph Lundsten, Pugh Rogefeldt, Magnus Uggla, Håkan Hagegård, Björn J:son Lindh, Per Gessle (Gyllene Tider), Mats Persson (Gyllene Tider), Anders Herrlin (Gyllene Tider), Ola Magnell, Anders Glenmark, Thore Skogman m.fl."

Jaa, redan 1981 skrek man över sin stulna inkomst p g a avspelningar på kassettband.. Det måste ju vara så att de stackars artister som var med i detta upprop numera sitter utfattiga och utarmade för att människor inte betalar för deras leverbröd, dvs musiken. Eva Dahlgren hade 2007 en inkomst på 1 197 500kr. Per Gessle tjänade samma år 5 674 600 kr. Joakim Berg (Kent) - 4 559 000kr. Magnus Uggla - 925 200kr. Tomas Ledin - 2 226 300kr. Niklas Strömstedt - 1 881 700kr (Den sistnämnde är f ö ett stort skämt, han illustrerade sin blogg med klipp från Youtube.. Utan att betala för dem... Samtidigt orerade han över hur synd det var om alla upphovsmän som inte fick betalt för sitt arbete.. Är det skillnad på folk o folk, Niklas Strömstedt?) Jag tycker att siffrorna talar för sig själva. TROTS piratkopiering och TROTS avspelning på kassettband är Per Gessle nu en mycket rik man. Men mycket vill som sagt ha mer.

Personligen skulle jag vilja påstå att det är sorgligt att människor i en bransch som artisternas och kreatörera är så sorgligt efter sin tid och så synnerligen okreativa när det gäller nytänkande och att hänga med i sin tid. Samtidigt kan jag inte för mitt liv förstå hur korkade de stora skivbolagen har varit eftersom de inte hängt med i utvecklingen.. Hade man lyssnat på människor och sett samhällstrenden redan när den startade så hade man kunnat utveckla musiknedladdning och filmladdning själva istället för att nu sitta o gnälla över vilket fruktansvärt samhälle vi lever i.. Tänk bara på stackarna som gjorde kassettband och lp-skivor förr, sitter de o lipar för att samhället har gått mot cd- och dvd-skivor? Förmodligen har de anpassat sig till världen och skaffat andra jobb eller hängt med i utvecklingen. Välkomna till världen!

Det den nya lagen gör rent praktiskt är att den tillåter företag att leka poliser. Man kan från skivbolags håll helt enkelt klampa in i familjen Svenssons liv och beslagta en dator och sedan göra en luddig uträkning om hur mkt man har förlorat på att Svenssons har laddat ner musik/filmer och därefter kräva ersättning för detta. Svenssons själva kommer inte att ha någonting att sätta emot, eftersom en rättegångsprocess är en mycket dyr historia om man skulle förlora. Och det kommer Svensson med största sannolikhet att göra, alldeles särskilt om man står mot ett stort företag med enorma resurser. Och varifrån kommer dessa resurser, eftersom man förlorar så extremt mycket som företag på alla nedladdningar? Rent rimligtvis så borde man som producent respektera sina lyssnare/läsare/tittare och se hur marknaden ser ut. Om människor väljer att ladda ner skivor, filmer och liknande från internet för att det finns tillgängligt så är det kanske upp till skivbolag och filmbolag att göra en motaktion som inte kränker dem som vill lyssna/läsa/titta, utan som uppmuntrar dem att investera i produkten. Det är ju potentiella kunder som man kränker.

Ytterligare en aspekt är den otroligt dåliga kunskapen hos Svensson, och alla trådlösa nätverk som därigenom finns helt fria ute i cybervärlden. Dessa gör att jag som klipsk användare faktiskt inte behöver använda mitt eget abonnemang när jag laddar ner, jag kan ladda ner via grannens nätverk.. Och vem åker då dit när skivbolaget knackar på dörren?

Själv är jag bokmal. Jag läser enormt mycket böcker. En del lånar jag på bibliotek, andra köper jag i bokhandeln, oftast pocket av fysiska och ekonomiska skäl. Fysiska för att en inbunden bok gillas inte av min nacke, jag får ont av att läsa tunga böcker. Rent ekonomiskt har man som kommunanställd med fyra barn inte råd att lägga så mycket pengar på böcker att man har råd att köpa alla man vill läsa, så jag lånar en del på bibblan. De böcker jag tycker hemskt mycket om vill jag ofta läsa om såsmåningom. Så de köper jag förr eller senare, om jag har lånat dem på biblioteket. Det är likadant med musik o filmer. Det man tycker om köper man. Simple as that! Och med tanke på försäljningssiffrorna från t ex filmen Mamma Mia så borde rimligtvis människorna bakom denna produktion få betalt med råge för sitt arbete. TROTS att jag är säker på att Mamma Mia fanns för nedladdning redan innan den släpptes..

Sverige är dessutom unikt eftersom vi faktiskt lägger en hel del statliga pengar på kultur. Bl a till författare som inte kan försörja sig på sitt arbete. Och utbudet av skådespelare och musiker är större än efterfrågan, därför finns det många arbetslösa inom dessa genrer. Vem betalar deras inkomst? Skattebetalarna. Så jag tycker nog att det svenska samhället verkligen bidrar med en hel del till våra kulturarbetare. Kanske inte tillräckligt, men å andra sidan så finns det andra grupper i samhället som inte heller får tillräckligt, så det är bara att konstatera att pengarna inte alltid räcker till allt..

Rent konkret så tror jag att skiv- och filmindustri står inför ett stort problem. Och det problemet består av att man inte har hängt med i utvecklingen. Man förstår inte problemet och tar därför till drastiska och rätt dåliga åtgärder för att komma till rätta med det man tidigare har missat. Och som verktyg använder man politiker som skapar fåniga lagar. Om någon har stulit min cykel och jag ser den på stan, får jag då ta tillbaka den? Nej! Då bryter jag mot lagen, likväl som den som snott min cykel. Istället får jag göra en formell anmälan till polisen, som sedan kanske kan ta tillbaka min cykel. Om någon/några har laddat ner min låt/film/bok kan jag anställa någon som jagar rätt på ip-adressen som laddat ner det. Sedan dokumenterar jag det, går till rätten och kräver att internetleverantören ska lämna ut personuppgifter om vem som haft denna ip-adress. Därefter åker jag hem till personen, och säger till denna att genast sluta med att sno mitt material och/eller väcker talan i domstol. Visst är det konstigt?

tisdag, december 09, 2008

Fåniga lagar och giriga människor!Bilden ovan föreställer en Wilma som är bara ett par månader gammal, iförd blond peruk. Hon får illustrera dagens blogg då jag inte har några nytagna bilder att ploppa in.. ;o)

Jag har följt debatten runt den nya lagen som komma skall och blir alltmer uppgiven.. Vi har en hel generation av människor födda på 90-talet som tillhör datagenerationen. För all del de som är födda senare o tidigare också, men just de som är födda på 90-talet känner jag till väl, eftersom tre av mina egna ungar föddes under detta årtionde. Och dem o deras kamrater känner jag väl. Mina barn är strängt förbjudna att ladda ner musik o filmer till sin stora förtret, men eftersom vi inte vill ha en massa virus och skit på datorerna så är det bara så.. Men tillbaka till mina tankar om den nya lagen, som heter IPRED, och den ska i praktiken fungera enligt följande:

1. En rättighetsinnehavare – exempelvis ett skiv- eller filmbolag – får kännedom om att fildelning sker från en viss IP-adress.

2. Rättighetsinnehavaren dokumenterar fildelningen och IP-numret.

3. Rättighetsinnehavaren väcker talan mot den misstänkte fildelarens internet-operatör i domstol (tingsrätten).

4. Internet-operatören får yttra sig till domstolen.

5. Om rättighetsinnehavarens bevisning anses tillräcklig tvingas internet-operatören att lämna ut information om vilken person som står bakom IP-adressen (vem som tecknat abonnemanget).

6. Rättighetsinnehavaren kan sedan ta kontakt med personen och kräva att fildelningen upphör eller väcka talan mot personen – alltså kräva ersättning i domstol.

Suck.. Dubbelsuck... Trippelsuck.. Vi har fött upp barn som är vana vid att hitta all info på internet, och vana vid att ladda ner det som de vill lyssna på. Är det de laddar ner riktigt bra så köper de originalet. Oftast. För kvalitén på mp3 och nedladdade filmer är ju trots allt inte alltid den bästa. En del företag har anammat nedladdningens fördelar och lägger ut mp3:or o annat för nedladdning mot ganska hutlösa priser.. Och så piper o skriker artisterna för att deras verk blir nedladdade och de inte får betalt. Ursäkta mig, kära artister, men jag tror nog att ni tjänar tillräckligt ändå! Och de som inte tjänar tillräckligt kommer ändå inte att kunna anställa folk för att jaga fildelare på nätet, så oavsett IPRED eller ej så kommer de fattiga artisterna att fortsätta vara fattiga tills de producerar något som är attraktivt och pengabringande i form av stor publik som gillar det. Men de rika artisterna som t ex Per Gessle kommer att kunna ha ett eget litet hov av anställda som jagar fildelare och kommer därmed att lägga en förmodad stor summa pengar på att jaga dessa stackare. Vilka kommer då att bli infångade? Jo de "vanliga" Svenssonanvändarna som laddar ner för husbehov och som inte har alltför stor kunskap om vare sig datorer eller annat. Man vill bara ladda ner den senaste hiten eller filmen man vill se. De drivna datahajarna och fildelarna som vet vad de pysslar med kommer att gömma sig bakom dolda ip-adresser o utföra andra små trix och fortsätta sin verksamhet oavsett anställda fildelsjagare eller ej.. Så lagen är i praktiken ett stort skämt i mina ögon.

Vad är det då som får en girig människa (läs artist) att bli än mer girig? Jo, vetskapen om människor som inte "betalar för sig" och som inte respekterar deras "verk". När man köper en dagstidning och någon i familjen vill läsa den, ska jag då säga "Du får köpa din egen tidning!" ty annars går tidningen i konkurs? När jag köpt en bok och min jobbarkompis vill låna den och läsa den, är hon en tjuv då eftersom hon inte köper boken själv? Tänk på den stackars författaren, han/hon svälter förmodligen ihjäl för att vi lånar ut böcker till varandra... Förr i världen spelade man av radioprogram till kassettband, och redan då var det ett sabla tjafs om att radioprogrammen minsann inte fick spela hela låtar för de eländiga människor som satt med bandspelare redo och ville spela av låtarna.. Det betydde att i början o slutet av varje låt hade man en Kaj Kindvall som pratade.. Ganska kul minne faktiskt.. ;o)

Själv tycker jag att t ex Per Gessles årsinkomst är ett stort skämt för mig. Han tjänar så mycket pengar att han borde skämmas för att han vill tjäna än mer. Varför inte istället sänka priserna på cd-skivor och dvd:er? Om en cd-skiva kostade 50-75 spänn skulle nedladdningen minska drastiskt. Om en dvd kostade detsamma så skulle effekten där bli densamma. Men mycket vill ha mer och girigbukar tycks det finnas fullt av i mediabranscher och filmindustrier och nu även bland artister. Stefan Sauk skriver följande på Aftonbladet:

"Kära medmänniska, för det första är det aldrig OK att sno någons pengar, för det andra är det inte Madonnas pengar du snor i första vändan, det är pengar som ska betala löner till alla andra som arbetar i skiv- och filmindustrin. Det är pengar som ska gå till nya produktioner, och pengar som ska gå till att utveckla nya talanger. Pengar som ska göra att passare, elektriker, fotografer och alla de som pressar cdskivor också ska ha rätt att kunna leva på sina arbeten och få en lön som alla andra.

Om vi inte värnar om detta så är vi tillbaka i en tid där det fanns en uppfattning att man tyckte att konstnärerna skulle svälta; ”de skapar bättre om de är lite hungriga, de små liven. Skratta Pajazzo, här får du en allmosa… de kan få en slant vid ett tillfälle men sen är det allmän egendom”."

För det första så är det bullshit på hög nivå, för man snor inte pengar! Och de som håvar in mest pengar är de som behöver det minst. Och jag tycker inte att konstnärer och artister ska svälta, men man måste väl ändå sätta saker i relation till annat.. Och jag upplever det inte som att t ex Per Gessle svälter.. TROTS att hans verk blivit nedladdade till förbannelse, dock inte av mig, för jag tycker det är mediokert dravel och lyssnar inte gärna på sån skit. Inte nog med det, Per Gessle snor glatt inspiration från andra artister, men det kallas inte stöld?! Jag är ledsen, men jag har inte lust att köpa en Per Gessle-skiva för 179 kr bara för att han ska kunna köpa en porsche eller nåt annat.. Fast å andra sidan så skulle jag som sagt inte lyssna på eländet.. ;o) Stefan Sauk får säkert liksom andra inspiration från vardagliga händelser i livet, men betalar han för den? Skulle inte tro det.. Om han stöter på en komisk situation i vardagen så snor han den säkert, utvecklar den och spelar upp den i sin nästa sketch och håvar in pengar på den. Betalar han för sig? Knappast.. Så det är bara att inse att det endast finns en enkel lösning på problemet:
Artister, skivbolagsfolk och andra i mediabranchen, sluta vara så giriga!!!! Sänk priserna på dvd och cd och se hur ni dels säljer fler skivor och dels slipper ifrån "vardagsladdarna". För de som laddar ner skivor och filmer i stor skala kommer ni ändå ALDRIG att komma åt.. Och förmodligen så kommer skivor och filmer att bli än dyrare med IPRED-lagens tillkommande, eftersom de stackars fattiga bolagen nu också måste anställa it-folk som ska jaga fildelarna och det kostar minsann pengar! Enda fördelen är väl att arbetslösheten minskar...

Nu ska jag baka lussebullar så in i bombens, för jag är så sabla irriterad på alla "artister" och andra som gnäller o piper och skrattar hela vägen till banken där de plockar ut pengar i mängder för att de är så unika och fantastiskt duktiga skapare... Tänk på oss vanliga kommunanställda, inte faan betalar kommunen extra när vi kommer med idéer och tankar om hur verksamheterna ska spara pengar eller hur vi får människor inom omsorgen att må bättre för att vi kläcker goda pedagogiska idéer. Näe, vi går till jobbet o har vår lön och ärligt talat så är vi faktiskt minst lika viktiga som bortskämda artister! Men det är ingen jävel som tänker på oss, det får vi göra själva.. Vi ska i stort sett leva på att vi är så "goda" människor, och inte sällan får man höra följande "Jag tycker ni är hedervärda och jag fattar inte hur ni klarar av att jobba som ni gör!" Svaret är enkelt, vi gör det för att vi måste och för att hålla våra familjer vid liv. Visst trivs jag med mitt jobb, men jag skrattar inte hela vägen till banken, tvärtom..

måndag, december 08, 2008

Vecka 50 och måndag!Uuuusel kvalitet på bilderna och uuuuuuselt ljus, men här kommer i a f ett par bilder på småkillarna.. Eller.. Små och små.. Allt är ju relativt. Såväl Cobran som Cutie är rejäla i storlekarna, så jag är mycket nöjd med deras utveckling så här långt. Just för tillfället är jag ivrigt uppvaktad av Cutie, han vill helst ligga på tangentbordet och gosa o kela.. Han följer mig nästan som en hund, och Cobran gör detsamma med husse.. Märkliga individer de där katterna.. Men alldeles förfärligt ljuvliga!

Helgen har varit minst sagt hektisk! I fredags susade jag iväg till jobbet på kvällen och jobbade hela natten. Cyklade hem när arbetspasset var slut vid kvart över sju och sov fram till klockan 12. Steg upp, packade väskan och pratade en stund med Wilma o Linn innan jag susade vidare till stallet, för Maja hade stalljour. Hon sköter om en häst i stallet och får därför rida gratis flera ggr i veckan mot att hon tar lite extra stalljourer, och då måste ngn som är över 18 vara med o hjälpa till, dvs jag.. I stallet skulle det julpyntas, hästar skulle släppas in o ut och klubbrummet städas. Dessutom skulle vi fodra på kvällen, så klockan var drygt halv åtta på kvällen innan jag slapp därifrån. Men det var det värt för att se Maja in action, hon älskar verkligen att vara i stallet och jag märkte att det verkligen var hennes rätta element! Jättetrevligt att se! Kom hem, och då såg det ut som ett bombnedslag.. Plockade med disk o dammsög samt kastade mig in i duschen innan mannen fick skjutsa mig o cykeln till jobbet. Där var det tack o lov lugnt på natten, lagom med larm så att man inte behövde sitta sysslolös, och dessutom fick jag kroppkakor som de hade gjort på dagen. Men trött var jag framåt fyratiden... Cyklade hem efter en pratstund om böcker med dagpersonalen, och sedan somnade jag som en klubbad säl.. Sov ända fram till kvart över fyra på eftermiddagen. Linn och mannen hade legat i o städat, plus lagat mat, så det var en trevlig överraskning.. Lite plock o styr med tvätt på kvällen, sedan tittade jag på One Tree Hill och därefter lite mer städ o plock och pannkaksgörande till Wilma.. Det börjar arta sig lite i Beirut.. Jag har fortfarande inte fått upp julgardiner, men förhoppningsvis i kväll..Idag är det städ och plockdag. Kartonger som ska plockas ur o sorteras, the neverending story liksom..
I veckan som kommer är det luciafirande för Maja och Wilma på torsdag, och så jobbar jag onsdag, torsdag och fredag natt. Blossa ska badas i veckan och jag ska fortsätta mitt kartongröj.. Annars är det inga nyheter på fronten..Ha det gott allesammans!

Dagens bästa: att jag är ledig och ganska pigg, så jag kommer förhoppningsvis att hinna med utrensningar o gardinbyte under dagen.
Dagens sämsta: att det är så förbannat tråkigt att röja... ;o)