fredag, augusti 25, 2006

Fredag och feber..

Idag har Wilma o jag tillbringat dagen hemma, eftersom liten Wilmis hade feber o skrällhosta. Hela natten har hon snufsat, vänt och vridit sig och eftersom hon alltid kommer upp till mig om nätterna så innebär det att jag har sovit därefter.. Dvs inte särkilt bra.. Men vi har pysslat lite här hemma, sånt där roligt som dammsugning, disk o tvätt, och jag har även bakat en päronpaj som jag ska bjuda min vapendragare, kattsamarbetspartner, hjälpbarnmorska, organisatör och kompis Marie Bazooka på i eftermiddag.. Nytt recept i ICA-tidningen, hoppas den är god. Jag har också ilat förbi affären (det var en prinsesstidning man bara måste ha när man är sjuk..) o köpt vit dajm.. Den ska jag hacka och pilla ner i chokladmuffinsarna som jag tänkte baka i helgen.

Sonen kom hem störttjutande och vansinnig. Spanskaläraren var dock oskyldig, men jag skyldig! Hans syster frågade tidigare i veckan om hon fick åka med sin kompis till Barnens gård utanför Karlskrona i helgen. Mmmmmm, svarade jag, och de hade fixat skjuts med kompisens morfar så det var lugnt. Vad jag inte kom ihåg var att sonen hade frågat detsamma för ungefär en o en halv vecka sedan och svaret hade då blivit nej eftersom vi ursprungligen skulle åkt på en annan utflykt på söndag. Vad JAG hade glömt var såklart brorsans födelsedagsmiddag, så hastigt o lustigt fick vår utflykt ställas in i början av denna veckan och det var därför dottern fick ja på sin förfrågan... Låter det snurrigt? Hehehe... Nåväl, nu fanns det inga platser i någon av bilarna till sonen och då kommer dessutom näst yngsta o vrålar att hon minsann också vill åka till Barnens gård om alla andra ska åka dit.. Pust! Stackars Stefan ska därför på söndag stiga upp tidigt, åka till Barnens gård med hela familjen, köra oss till morsan (för födelsemiddagen) åka hem till stan själv, åka taxi till flygplatsen och flyga till Stockholm för att sedan gå på kurs i dagarna två.. Stackars man... Vi får skjuts hem av andra brorsan, som väl är.. Nåja, vad vore livet utan lite vardagsdramatik...?

Här händer annars inte så mycket, måste bara komma ihåg den där förbannade bokplasten.. Har ringt o tjafsat med Tele2vision om varför jag måste betala för kanaler (alla utom barnkanalerna) som inte funkar. Den tålmodige mannen i luren förklarade då för en något irriterad frk Holgersson att man måste kolla antennsladdarna innan teknikern kommer, annars måste vi betala teknikern ur egen ficka.. Jaha.. Då vet man vad Blossa har sysslat med.. Knaprat antennsladd.. Den katten lever stundom farligt, det vill jag lova. Glömmer aldrig när Stefan hade glömt sin batteriladdare i sängen en morgon. När vi kom hem på eftermiddagen låg den prydligt uppdelad i ungefär en miljon småbitar och Blossa var jättenöjd.. När vi hade bredband i vår förra lägenhet så var vi tvungna att byta söndersmaskade nätverkskablar med jämna mellanrum.. Kanske därför Blossa har ekorrsvans? Hon har helt enkelt fått sig en j-la kyss när hon har tuggat på nån elkabel.. Fniss..

Bruce Viggesson skulle nog helst krypa ner i bolådan med de små bebbarna och tutta, men si det går inte för sig säger mamma Dompan! Han får sig en däng bara han sträcker fram trynet.. Han ser helt förnärmad ut och går därifrån med ledsen hundblick.. Loppan bevärdigar inte de små med en blick och Blossa o Candy har tillstånd att titta in i lådan, men inte mer. De små är feta och tjocka som små julgrisar! Och de är så söta! Tänk att vår Dompa har fått en kull i vårt namn nu! Jättekul! Visserligen känns den andra kullen som vår också även om det inte är på pappret, men det var ju trots allt en foderkull.

I helgen är det SW. Spännande, många man känner som ska dit! Hoppas det ågr bra för alla och att det blir en kul tillställning!

Nu ska jag plocka upp snuv-Wilma från badkaret! Tack o hej från mej!

torsdag, augusti 24, 2006

Torsdag o snart helg..


Jisses vilket surr det är i vårt hushåll ständigt o jämt! Ikväll var det tjat från sonen om jag hade köpt hem bokplast för att svepa in hans spanskaböcker. Nix, det hade dåliga mamman såklart glömt.. Hysterin låg nära, så det var väl inte annat att göra än att skriva en lapp till herr spanskalärare och förklara att vi får slå in böckerna under helgen istället.. Herre jesus.. Ibland blir man så trött på lärare.. Jodå, jag har ALL tid i världen och ja, jag hinner med en dags varsel både slå in böcker och läsa läxor med de tre stora, lyssna på Wilmas dagissurr och dessutom laga god o näringsriktig mat samt följa med samtliga barn på deras aktiviteter och glöm för guds skull inte den sk kvalitetstiden.. Vi måste ju PRATA med våra barn.. Japp, någon som kan stanna jordklotet, för jag hinner inte riktigt med...? Nåja, skaffar man fyra barn utan att vara så pass ekonomiskt välbärgad att man kan jobba typ 25 % så får man väl skylla sig själv.. Och så värst näringsriktigt vet jag inte om korv med bröd o pulvermos är, men det var i a f vad vi åt i kväll.. ;-) Å jag har t o m hunnit handla både mat och kattfoder! Yihaa!! Konstigt bara att min son alltid tar upp alla sina "måsten" ungefär när det passar som minst..? Vet inte hur många gånger jag har stått klockan sju på morgonen o stekt pannkakor för att ungen kommit på att han visst skulle ha heldagsutflykt o matsäck för hela dagen med sig till skolan samma dag? Typ hundra gånger känns det som. TROTS att man frågar honom på kvällen om han har lappar eller annan info med hem, nääääe då... Sedan på morgonen kommer kallduschen.. Jaja, alla är vi olika, och det gäller att vara flexibel. Det tror jag att jag är, men det är skönt att gnälla av sig här. ;-)

Kattbebisarna är så söta! Helsöta! Jag är kär i dem alla!! Det är så spännande att se hur de utvecklas, det händer massor bara på en dag tycker jag! Tjocka som köttbullar är de också! Mumsebebisar! Imorgon kommer gudmor o klämmer o känner på dem, spå jag får väl köpa hem nån god fika att bjussa på som tack för all hjälp! ;-)

Annars händer det inte så mycket, jag ska jobba imorgon å jag får absolut inte glömma att köpa omslagspapper och födelsedagspresent till brorsan o Wilmas kompis imorgon (eller på lördag..). Vi har uppdaterat hemsidan med lite bilder också..
Nattinatti!

onsdag, augusti 23, 2006

En sömnig onsdag..


Idag har jag varit så trött att jag nästan svimmar.. Troligtvis en reaktion på de senaste dagarnas spänning och brist på sömn.. Jag har jobbat och sedan hem för att förbereda dagisfest (fika med alla de andra föräldrarna på dagisavdelningen), mannen har tagit hand om Wilma och dataproblem hos de stora kidsens maskiner, dammsugit samt vikt BERGET av torr tvätt, så han har varit effektiv som vanligt. Själv har jag diskat, bakat kakor med hjälp av Maja, tömt kattlådorna, pillat på de små barna och även mamma Dompan (som är rätt trött hon också av digivning och att bli fyrbarnsmamma efter sin långdragna förlossning), matat katterna med mumsig mjukfodermat (spetsad med vitaminer till Dompis), diskat igen och packat matsäck samt fyllt i alla miljoners lappar som skolan måste ha om allt möjligt.. Allt i från kontaktuppgifter till vaccinationsmedgivande och bokkvitteringar.. Pust! Wilma lyckades med bedriften att hälla ut sin skål med mannagrynsgröt över sin fåtölj.. Nice... Livet går sin gilla gång med andra ord.

Har pratat med lilla mamsen, hon har numera en kal hjässa. Som väl är har hon fått en peruk som sägs vara snygg, men jag lider ändå med henne. När hon berättade om sin cancer så vet jag att jag reagerade över att hon mest verkade förtvivlad över att hon skulle tappa håret. Jag tyckte hon borde varit mer bekymrad över sin sjukdom än håret, men nu förstår jag, efter lite tankeverksamhet.. Dock har hon tagit det hela med fattning och åkt till frissan o klippt ner de testar som var kvar till snagg, men jag har fruktansvärt svårt att se mamma utan hår. Det skär i hjärtat.. Nåja, allt handlar om att ta en dag i taget och hon mår ju ändå hyfsat väl trots cellgifterna och det är ju positivt. På söndag ska vi hem för att fira min brorsas 25 årsdag och det ska bli trevligt. Stefan måste åka till Stockholm på uppdrag på söndag och blir borta ett par dagar, men han hinner i a f vara med på födelsedagsmiddagen. Sedan är ju frågan vad man ska ge brorsan i födelsedagspresent. Han är så rar och god att han blir glad för allt, men just därför vill man ju att han ska få något riktigt fint.. Nåja, jag kommer väl på nåt...

Kattungarna är så fina! Jag är kär i alla fyra! Edward är så cool i sin teckning! Shantaram har helt underbart vackra sidolinjer och små tofsar på öronen, undras just om de sitter kvar (säger tofsfixerade Malin... ;-))? Skorpan (Corpse Bride) är så vacker med sin lilla mjölkmustach och sin fina haka. Å Donnie... Uhhhhh... Det skär i hjärtat, för han är en dröm som blivit sann! ÄNTLIGEN har jag en svartsmoke utan vitt!! Han är så oerhört underbar att det gör ont att tänka på att han måste säljas.. Den mannen kommer att bli riktigt vacker, åtminstone tror jag det! Han är dessutom värsta tungviktaren och SMASKAR enormt mycket när han får tag i tutten.. Sötnosarna, de är helt ljuvliga! SKorpan har gått upp 27gram, Edward 14g, Donnie 37g och lilla Shantaram har gått upp 30gram sedan de föddes. Känns skönt att de får i sig vad de behöver! Imorgon kommer nya bilder på de små och då hoppas jag vi lyckas få helfigurerna på alla o både profil o framsidor också. Men jag lovar inget, det är fasicken inte lätt att fota de små larverna!!

Ha det gott o godnatt på er allihopa!

Å du Lotta (S*Långängens, se länken Lottas blogg), det var en hiskeligt rolig bild på Bazooka! Du MILDE tid!! HAn ser ju verkligen ut som ett slan! :-D Men de i galleriet var ju kanonfina, de stjäl jag gärna... ;-))))

tisdag, augusti 22, 2006

Bilder i a f...



Tog ett par bilder på Edward när jag lånade honom av mamma Dompan och eftersom han är en synnerligen cool kille så sa han inte ett pip... Till skillnad från syskonen.. ;-)) Så här är han; Edward Scissorhands!

Hujedamej så trött o glad jag är..

Jag har sovit nästan hela morgonen och fm. Vaknade av att dottern skulle ha papper påskrivna klockan 7.50, in i sängen igen och sov sedan till strax efter 11 då telefonen väckte mig och jag gav nog ett rätt förvirrat intryck eftersom det var från jobbet och min jpbbarkompis flera gånger undrade om jag verkligen mådde bra.. *fniss* Marie var förbi på lunchen o spanade på kattungarna, återigen är hon ju gudmor till en av våra kullar. Helt underbart att ha henne som stöd o hjälp, hon är betydligt mer organiserad än jag, som är en virrpanna, och det var jättetryggt att ha någon som uppmuntrade när jag lipade o trodde att både Dompan o kattungarna skulle dö! TACK, Marie, du är GULD värd!!

Bebisarna mår bra, Shantaram är en pipsill, Skorpan (Corps Bride) är ett matvrak, Edward är bara så cool och Donnie är ett än värre matvrak! Alla står kvar på vikterna utom Donnie, som har gått upp rejält! Alla fyra är rejält livfulla o pigga och går långa rundor i sin stora bolåda och mamma Dompan är så stolt över sina små. Just nu har jag inte någon favvis, alla är favoriter för de är så olika! Jättefina!! Men jag är ju partisk såklart! ;-) Jag tar inte så mycket bilder av dem än, vill att Dompan ska ha lugn o ro och kunna slappna av efter sin mastodontförlossning, men då o då kommer jag att lägga ut lite bilder på dem här. OCH DET ÄR SÅ SKÖNT ATT DE BARA ÄR FYRA!! Jag känner att jag verkligen kommer att ha tid med var o en och att det är så lagom! Perfekt, tack Dompan o Maximus!! Alla kattbarnen har jättemycket päls, riktiga raggarfrillor, men klart coolast är ju Edward! Han ser riktigt fräck ut, men är han 02 eller 03?? Tips o råd mottages tacksamt, för det där är jag inte så haj på...

Kullen kommer att heta "A tribute to Johnny Depp" eftersom min äldsta dotter (som är Dompans egentliga matte) är ett Johnny Depp-freak! Hon har fått bestämma namnen helt själv, men lite vägledning har jag gett. Och jag är också jättenöjd, tack Linn, det blev PERFEKT!

Nu ska jag ner o städa, igår gick hela dagen åt att häcka vid bolådan så det ser förfärligt ut... Dammsugning och disk och plock står på schemat o ikväll ska vi iväg på ytterligare ett möte.. Pust!
Tack för allas snälla ord om vår fina kull o än en gån tack för alla lyckönskningar!!

måndag, augusti 21, 2006

Fyrlingarna mår väl o mamma likaså..


Här kommer ett smakprov på kullen. Nu är jag så trött (har hunnit med ett föräldramöte under kvällen också..) att jag nästan dööööör.. Bilder på de små kommer på vanliga hemsidan under kvällen.
Tack o gonatt! ;-)

Är det klart nu?

..vi tror det.. 4 stycken, två killar o två tjejer..

Kl.13.29 föddes en svart-vit tjej som vägde 123 g.
Kl.14.21 föddes en svart-vit kille (mycket vitt!) som vägde 138g.
Kl.16.08 föddes en svartsmoke kille som vägde 136g &
16.36 föddes en svart-vit tjej som vägde 105g.

Vi är helt slut och Dompan alldeles särskilt efter vak hela natten.. Alla bebisarna verkar må bra och jag känner ingen kvar därinne, men man vet ju aldrig..
Kattbebisarna är så fina och söta och alldeles olika. Vi tror att tjejerna är smoke, men det får vi se..

Tack för alla grattis o alla tum- o tasshållningar, det känns jättehärligt!

Tyvärr tog inte bloggen emot bilder, så de kommer såsmåningom...

Två ute...

Dompan har haft det jättejobbigt, misstänker att det var två som slogs om att komma först ut.. Det har tagit lååång tid, men hon har varit jätteduktig trots att Bruce försökte sätta på henne vid ett tillfälle.. Dum-Bruce..

En svartvit hona och en svart-vit hane hittills, honan troligtvis silver och hanen med massa vitt.. Det finns dock fler kvar därinne.. De ser fina ut och de är jättelivfulla o tjejen hittade tutten innan moderkakan var avkapad..

Tack för tum o tasshållningar, vi återkommer! //Barnmorskorna Malin & Marie Bazooka

Ps Honan vägde 123g och hanen är inte mindre... Stora bebbar.. Ds

Måndag, kommer de idag tro?

Igår kväll vid 22-tiden trodde min stackars sambo att Dompan var död! Hon låg utslagen på hallgolvet, helt inne i sin egen lilla värld.. Verkade inte bry sig om något mer än sig själv och sina värkar. Hon är totalfokuserad! Hela natten har hon haft värkar, men bara öppningsstadie-värkar. Inga riktiga krystvärkar. Hon är helt innesluten i sin egen lilla bubbla, verkar inte bry sig överhuvudtaget om omvärlden. Hon har också kräkts lite. Nu vid halv nio är hon gulslemmig därbak och slickar sig mer frenetiskt, men är ändå väldigt loj och seg.. Allt går i slowmotion. Hoppas det händer något snart! Ungarna rör sig inne i magen och jag hoppas att de mår väl! Återkommer med rapport under dagen..

söndag, augusti 20, 2006

Just nu...


..har vi inga kattungar till salu, men återkom gärna om en månad, då kanske de föds.. Börjar misströsta och är lite orolig för att något ska vara fel med Dunderklumpa Dompansdotter, som jag hoppas ligger inne i magen o sprattlar.. Inser att man nog ska vara lite försiktig egentligen, jag vet ju faktiskt inte om kattungarna mår bra.. Så nu oroar jag mig inte så mycket över att de inte kommer utan mer om det är fel på dem eller nåt.. Dompan är cool som alltid, har haft ont till o från idag, det märks på hennes stundom plågade blick och på andningen.. Men av erfarenhet (från mina egna barns födslar) så vet jag att man kan ha förvärkar lååååångt innan ungen verkligen ploppar ut. Jag har gått över tiden flera veckor utom med Wilma, som föddes på exakt utsatt dag.

Idag har Beirut fått sig en uppröjning, mannen har vikt ett ton tvätt och fixat all stryktvätt plus en massa annat som dammsugning mm. Jag har plockat o plockat o plockat o diskat o tvättat o en massa annat. Så vi har varit ohyggligt effektiva. Bruce Viggesson har gjort idoga försök att sätta på sin mamma idag, men det går hon ju inte med på, som väl är.. Loppis har varit på kelhumör o gosat, och Blossa o candy har varit som vanligt..

Tack o hej, från mej...

Sssssssssöndag...


Steg upp klockan åtta och serverade liten fröken Törnbladh en tallrik med Rice crispies o mjölk, sedan blev det morgontv för hennes del. Är lite sur, för inte f*n kunde jag se "Into the west" igår.. Nädå, digitalboxen flimmrade bara på både 3:an o 5:an och jag är verkligen skitarg på tele2vision!! Här betalar man för tv och de få program man vill se kan man ändå inte se för då är sändningen katastrof.. Dåligt! Stefan ska ringa dem på måndag.. Gick o lade mig sent igår, halv två somnade jag och vaknade idag med..träningsvärk.. Jag visste det! Så går det när man ger allt i små spurter i brännboll o fotboll utan vare sig uppvärmning eller stretching. Så det är bara att skylla sig själv.. Bruce Viggesson var uppe i sängen inatt och körde sina små hångeltricks, han är en myskille! Blossa har ägnat morgonen åt att riva ner dotterns golvlampa (det FINNS ingen klumpigare katt, troligtvis är det pga hennes svans som hon inte har riktig balans, men den borde hon ju rimligtvis ha vant sig vid nu tycker man...) Loppan häckade här på min datastol och var klart missnöjd med att jag ville att hon skulle flytta på sig, så det var bara för mig att sätta mig på yttersta kanten o försöka att inte trilla av stolen. Candy sover.. Nu ska jag gå ner o ta hand om min disk och plocka av lite. Blev så besviken på att inte kunna se sista delen av min favvisserie igår att vi tittade på en film istället. Den var ganska kul, men kunde på intet sätt uppväga Sitting Bull o grabbarna i "Into the west".. :-(
Dompan? Vet jag inte vem det är?? Dräktig katt? Har vi ingen här... Hon är bara tjock.. Apropå tjock så har jag en barndomskamrat som till o från har varit ganska överviktig, men ändå trivts med sin vikt och det tycker jag är bra (så länge man inte mår dåligt fysiskt alltså, för då är det ju en annan femma..). När en kille en gång sa till henne att hon var fet, så utbrast hon: "-Fet?? Jag är inte fet, jag är gulligt rund!" Jag tycker att man ska vara nöjd med sig själv (även om jag själv aldrig är det.. fniss..) och ägna sig åt mindre ytligheter och kanske inte lägga så stor vikt vid hur folk ser ut och är klädda eller vilka prylar de har. Man blir ju helt enkelt inte en bättre människa för att man är snygg, eller hur? NEJ, vi har inte fått några kattungar och NEJ, vi kommer säkert inte att få några heller, och JA, jag kommer troligtvis att få ta ledigt hela nästa vecka och sedan har jag inte en endaste semesterdag att ta ut det här året.. Så nu tänker jag fokusera mig lite på att röja i Beirut och sedan ska jag... läsa en bok! Så! Ha en trevlig dag allihopa!

Ps. Och för övrigt vill jag säga att man hittills aldrig har hört talas om kattbebisar som stannar kvar inne i magen på kattan, men någon ska ju bli den första, eller hur? Ds