torsdag, juni 12, 2008

Bebiskillarna 1 vecka!!!

Idag är bebisarna en vecka gamla! Det har varit en intensiv och turbulent vecka, men jag är glad att säga att allt har gått bättre än förväntat ändå! Lill-Vit vägrar flaskan numera, mamma Dompans mjölk är mycket godare, och han går upp precis som de andra! Dompan är pigg o matglad, vilket förmodligen gör att hennes mjölk är mer näringsrik och bebisarna äter och växer i rask takt. En del har fått öppna ögon, andra väntar på att få se världen..Kossan är en matglad liten individ som är alldeles bedårande söt!Lill-Vit är bara så snuttig att man nästan dör när man ser hans svans rakt upp i vädret som en färdpekare!Trean alias Tjockis äter o äter o äter och är en riktig tjockis jämfört med de andra.. Han är så tjock att han inte orkar bry sig om annat än mat..Fyran är vår alldeles egen lille Alien!Femman alias StorVit har snyggaste frillan i stan tycker jag!Sexan alias Kossan 2, är en pipsill som lider av svår svindel.. Stackars liten! När man lyfter upp honom GALLSKRIKER han...Sjuan, alias Snyggingen, har längst huvud, men lider också något av svindel..Å så har Linn slutat skolan idag för ett långt välförtjänt sommarlov!

Imorgon em åker Minnie Moose o jag tåg till Kastrup för att sedan flyga hela vägen till Madrid. Där ska vi på kattutställning hela lördagen, sedan flyger jag hem på söndagen. Hoppas flyget är stadigt och att Minnie o jag får en trevlig resa..

Kram o gonatt!

tisdag, juni 10, 2008

Hejja Sverige, och kattbebisarna 5 dagar!

Herregud så fort tiden går! Idag har Dompan knaprat torrfoder (men får ju fortsatt sin fetmat!) och känts piggare även om hon fortfarande ser ut som klippt o skuren ur filmen Corpse Bride... Mager! Lill-Vit äter fortfarande bra och har idag den mastodontiska vikten 102 gram! Han är pigg o gosig och har tittat på fotboll i kväll i famnen på mig, snuttandes på sin vällingflaska så att öronen fladdrade. Ser så myskul ut!! De andra killarna väger mellan 150g och 176g, inte illa för en så stor kull under så kaotiska förhållanden som varit, jag är jättenöjd! Kragen har fått ögon, så han tittar numera nyfiket på världen! Såååå snuttesöt! Idag blir det inga bilder, fotbollen har tagit över familjen och glädjen står högt i tak nu när Sverige vann o Zlatan äntligen gjorde mål i landslaget igen. Å sen Petter Hanssons mål, vojnevojne.. Om Zlatans mål var kanonsnyggt så var Petter Hanssons mål så dråpligt att det var alldeles underbart!! Hejja Sverige!!! Grekerna å andra sidan var så dåliga att det var pinsamt, och deras fulspel kan de ju stoppa upp nånstans.. Feg-Grekland!

Nu blir det sängen!

kram från Malin

måndag, juni 09, 2008

4-dagars killar!Idag har jag varit tvungen att jobba, och det kändes ganska ok eftersom Dompan ätit i natt och imorse ordentligt. Lill-Vit fick frukost, sedan var det bara att cykla till jobbet. Lill-Vit är så duktig på att äta, han äter ur flaskan så att hela öronen liksom fladdrar! Sötungen!På förmiddagen ringde de från Djursjukhuset, vi var ju inne med Dompan på fredagen då det var helgdag, och eftersom direktregleringen inte funkar då så skulle vi betala kalaset idag.. "Hej" sa tjejen, vi har ringt ditt försäkringsbolag, men tyvärr hittar de ingen försäkring i ditt namn.." Jag vill lova att mitt hjärta bultade i hundranittio innan jag lyckades väsa fram "VAAAA?" Hon förklarade än en gång att de försökt direktreglera betalningen med försäkringsbolaget, men att de inte hittar ngn försäkring på mig... För er som känner mig så kommer väl inte detta som någon överraskning, och jag, som känner mig själv ganska bra, rådbråkade mitt sinne och undrade vad i hela fridens namn som inte stämde... Inse liksom hur fattig man skulle bli efter Dompans sjukhusbesök, jag vågade inte ens fråga vad det kostade!! "Men jag pratade ju med Agria i fredags" sa jag, för jag ringde min försäkringsrådgivare när vi var på Djursjukhuset för att kolla om jag skulle anmäla att Dompan åkte in eller hur jag skulle göra.. "Agria?" sa tjejen från Djursjukhuset, "Jag har uppgift om att du har Sveland, så det är dem jag har pratat med." PHUI! Det visade sig att när jag skrev in Domino på Djursjukhuset när hon flyttade till oss, så hade jag ju Svelands bolag, men bytte till Agria såsmåningom. Och eftersom jag aldrig utnyttjat försäkringen innan, Dompan har ju bara varit inne på Djursjukhuset för hjärtscanning, provtagning, vaccineringar och sånt, så hade de och jag inte ändrat bolaget.. Men jag var ursvettig innan hon ringde tillbaka o bekräftade att Agria ersatte och att vi skulle komma dit o betala resten efter jobbet.. Försäkringar kostar, men är oerhört bra att ha! Egentligen skulle vi betalat drygt 5800kr för Dompans besök, men vi landade på 1674 kr, och då köpte vi ändå särskilt energifoder till Dompan för en slant... Helt ok tycker jag!Kragen har idag öppnat sina ögon, tidig kille! Han är så söt och mysig, men det är de ju förstås allihopa. Alla vikter är på 138, 139, 148, 149 och så Tjocko på 157 och Lill-Vit på 87gram.

Jag kan sitta i evigheter o bara kika på de små griskultingarna! Sååå söta!Dompan är på bättringsväg, men oj så smal hon är.. Stackars Dompa.. Jag får onda ögat vid medicindags, men eftersom hon ätit bra idag (mjukfoder från Hill's, A/D) så behöver jag inte tvinga i henne särskilt mkt. Lite modersmjölksersättning morgon, middag o kväll bara. Grishjärta är fortsatt poppis och äts med aptit, och flera portioner med mjukfoder har slunkit ner, så det känns som hon är på väg tillbaka. Bara det att hon blir arg när jag ger penicillin är ju ett friskhetstecken! Och hon är så mån om sina småttingar! De är hennes små allt! Så fort hon hör minsta pip så rusar hon tillbaka till bolådan. De andra katterna nonchalerar bolådan, men Ushki håller just nu på med uppvaktning av frk Sharin Foo, så han har väl inte tid.. Candy slickar i sig alla små rester från Dompans smörgåsbord och glider runt bolådan enbart o frosserisyfte.. Det är varmt nu, men alla persienner får vara nerdragna dagtid på bottenvåningen för att undvika att solen ligger på o hettar upp mer, men nu får det gärna bli lite svalare! Nu är jag trött på värmen! Inte för egen skull, utan för Dompan o barnas!

Nu blir det lite surf o sen sängen! Nattinatti o tack för allt stöd o uppmuntrande ord från er alla! Gulle-er!

söndag, juni 08, 2008

Tre dagars bebisar!Alla bebisar mår ok, lill-Vit har tappat lite i vikt, så igår stödmatade vi för första gången. Det gick bra, han suttade o sög på sprutan så att det smackade!! Han fick t o m tag om mitt finger och gjorde idoga försök att skapa sugmärken.. ;o) Lill-Vit har valt framtuttarna som sina, och där finns minst mjölk, så vi ger honom en skjuts på traven... Det verkar uppskattas, dock stödmatar vi inte fullt ut, utan bara några ggr per dag så att vi ser att han får kraft o ork och går upp i vikt. Han gick upp bra första dygnet, sedan var det besök på Djursjukhuset och då rasade lillen och det har fortsatt.. Dompan har varit rätt off, och fått service i boet med olika maträtter samt stöd i form av vätska. Det är VARMT nu, och även fast vi har alla persienner nerdragna i vardagsrummet (där Dompan o barna bor) så är det fortfarande hett.. Operationssåret är fantastiskt fint och Dompan ligger mest i bolådan hos sina små.. Mannen åkte till Citygross för att köpa hennes favvisrätt, grishjärta, och när han började skära så kom Dompis ut till skärbrädan o tiggde precis som vanligt. Då lipade jag nästan av lycka. En del fick hon i sig, som väl var, innan kattungarna ropade och hon ilade in till dem. Vilken supermamma hon är!!! Nyopererad, tvångmatad med vätska och penicillin, men ändå är ungarna prio ett.. Jag är tacksam för att ha en så underbar katt och än mer tacksam att hon lever och verkar vara på bättringsvägen! Sedan får jag ju onda ögat eftersom jag ger penicillin o dryck via spruta, men det kan jag ta. Bara Dompan blir frisk o välmående igen! Alla de andra ungarna, förutom Lill-Vit, går upp i vikt ordentligt och är nästan dubbelt så stora som lillemannen...


Kossan 1, en ivrig individ vars största intresse är mat, mat och åter mat. Han är en kille, trots att han är en ko, och växer så det knakar. 122 gram imorse. Ser helt ok ut, och har fin haka med svarta fält.Lill-Vit, vår lille kämpe. Pigg som ett troll och aktiv som få, ser mest ut som en metmask när han ålar o krålar sig in under alla andra bröder. Lill-Vit är också en kille och hade imorse vikten 69 gram.. Men han ökar stadigt med hjälp av mattes mjölkspruta.. ;o) Svårt att se nåt på lill-Vit om typ osv när han är ens hjärta när.. Man vill ju bara att han ska växa..Trean, även kallad Tjockis, äter och äter han också, ser nästintill oförskämt fet ut i jämförelse med de andra. Har dragit vinstlott i livets lotteri i form av bästa tutten, och ser faktiskt riktigt trevlig ut typmässigt! Grov kille på 140 gram.Kragen kallad, min önskan om att Kragen var en tjej gick dock om intet, han är o förblir en kille, snyft... Snygg bebi, helt i min smak! Kommer nog att bli enormt stilig som stor! 115 gram tung. Coolast av dem alla, hetsar inte upp sig för något, för han vet att allting ordnar sig.. ;o)Stor-Vit, även kallad Svartskallen, är ett pälsmonster med blivande cool frilla. Förvånar lite typmässigt, kan inte påstå att jag känner igen någonting direkt...? Varifrån kommer han måntro? ;o) Ska bli OERHÖRT spännande att följa utvecklingen på! Solklar kille, 125 gram tung.Kossan 2, ett ivrigt matvrak till kille.. Cooooooola färger och helt ok typmässigt, ser ut som Dompanbarna brukar göra. Läcker! 127 gram tung.Snyggingen, även kallad Hermafroditen tidigare, som även han är en kille...Ser ut att få enormt fina sidolinjen och är väl igenkänd från foderkullen typmässigt... Dock med Drakborgsgener, för den mannen kan definitivt inte vara stilla och skriker som en gris när man tar honom från tutten... Vägde 130 g imorse.


Så, det var det hela.. Ungarna ser fina ut, men kom i håg att jag är GRYMT partisk... ;o) Känner igen en del, men andra inte.. Nu jobbar vi vidare med att få Lill-Vit upp i vikt och mamma Dompan pigg o fräsch igen.

Kram o tack till alla er som bryr sig, jättegulligt, vi är så tacksamma!