lördag, juni 10, 2006

HURRA!!!!




Ja, ett par snabba ord innan det är dags för dusch och domarmingel!

Nemo Lillbatting & Anemenone af Vigge är två underbara syskon till Bruce, vars underbart gulliga ägare tog med sig katterna och det resulterade i att Nemo blev Ex 3 av tre (men vi vet ju vem som är finast ändå.. ;-)), Anemenone Ex 1 av 2. Brorsan Bruce The Boss fick strålande bedömning av Lee Selassa och blev Ex 1 (ja, jag lipade!), BIV och Nom med en röst i panelen. Med lillmatte Maja vann hann dessutom Sveland Cup för ungdjur!! Tack Häxan o alla andra för grattis, jag blev jätteglad!!! Fast... Mandel HAR vassare öron! ;-)) Candy tog sitt cert trots konkurrens, och blev BIS avelshona. Candys dotter Jaffa Blå blev med cert (1 av 2) och dessutom BIV kastrat!! Hurra, hurra, hurra, vad jag är glad. En bild på Candy som bebis får ni se här och tack alla för en trevlig (men stressig dag!)
Kramar! Skriver mer en annan dag!

torsdag, juni 08, 2006

Storstädning o lite funderingar..



Puh! Det GICK att ladda in bild idag! En fin bild på Loppelina, hon är helt bedårande den kattan!

Idag har dagen gått fort, och eftersom kvällen lär bli mer än fullspäckad eftersom Bruce The Boss ska badas o fönas och tårtan bakas och allt ska fixas inför skolavslutningen imorgon också... Idag har jag storstädat, ajajaj, inte bra för nacken! Lär väl få käka piller ikväll, men ibland bara MÅSTE man göra saker. Jag fick hastigt o lustigt möjlighet att ta semester idag, gissa om jag gjorde det? Japp! Så jag började morgonen med att plocka allt bråte som alltid samlas överallt på nedervåningen från tutor, "Leif den Fine", diverse hårsnoddar o spännen, kläder från alla ättlingarna spridda lite varstans och alla kattsaker som ska packas ner o användas under helgen... Vilken röra! Vem "Leif den Fine" är??? Det är ett kramdjur som funnits i familjen några år nu. Maja fick en jättefin kramdjurshund av mig o sambon när vi storhandlade (Maja var vid tillfället fem år) och hon blev sådär riktigt andäktig över hundens skönhet (det var en berner sennen-kopia) och djupt tacksam. "- Det är den finaste hund jag har sett och han ska heta Leif!" säger ungen!! Jag o sambon skrattade gott och undrade om det var BingoLotto-Leif Loket hon menade? Ungen stod helt oförstående o fattade nada.. Så vart namnet Leif kom ifrån har jag inte en susning om.. Dagen efter kom mormor på besök o vi åkte in till stan med Maja. Då fick hon ytterligare en kramdjurshund (hon har två svarta sopsäckar med kramdjurshundar i förrådet...) som OCKSÅ var oerhört underbar och om möjligt ÄNNU vackrare än Leif. Både jag o mamma skrockade lite o frågade vad nu den hunden skulle heta? "- Åh, den är så vacker, så vacker så den får heta Leif den fine!" säger Maja, och vi nästan dog i skrattattacker! Såsmåningom tillkom även "Leifina" (mor till Leif den fine) till samlingen och nu har Leif o Leif den fine övergått till lillasyster Wilma. Men det är en härlig historia att minnas! Efter allt småplock åkte jag o sambon till centralförrådet o handlade storpack med tvättmedel o alcogel. Sedan hem o dammsuga samt torka golven, för mannen ska på fotboll i kväll och lär väl jobba över, så han får vila från storstädandet idag. Möjligtvis att jag tvingar honom att klippa gräset för det börjar närma sig midjehöjd nu på sina ställen... Undras just vad grannarna tycker om det, har en känsla av att fyrbarnsfamiljen med fem katter ligger risigt till på bonusfronten när det gäller ordning o reda i området... :-O

Rice Crispies-tårta ska bakas till kvällen, och sonen var helt förstörd eftersom han tyckte att jag skulle baka minst två tårtor då ingen annan verkade vilja baka... Vi har en tradition på skolan att efter skolavslutningen så dukar vi upp tårtbuffé i ett klassrum sedan mumsas det ordentligt... Barnen går ju integrerat, dvs f-2 i en klass, 3-4 i en och 5-6 i en klass, och vi äter alla tillsammans. Jag får väl baka två långpannor med bottnar antar jag, för vi är ju många i vår familj men två tårtor har jag inte någon lust att bidra med... Det hinner jag faktiskt inte! Sedan måste jag iväg o köpa jordgubbar till garneringen o vispgrädde. Annars tror jag att allt är fixat o förberett till morgondagens plock inför utställningen. Eller nästan allt i alla fall.. Lite burskynken som ska strykas o en sista finputsning på puffarna som har donerats av S*Vildhjärtas till utställningen som pris också...

Nu har nog golvet torkat där nere så att jag kan gå ner..

Ha en trevlig kväll så får vi se om jag hinner skriva nåt imorgon, annars återkommer jag när jag kan... Kramar till alla snälla själar som roas av mina skrivförsök!

onsdag, juni 07, 2006

Sliten som ett gammalt sämskinn!

Idag är jag trött o sömnig till max.. Var uppe halv sex och hittar morgontrötte sonen sittandes vid köksbordet!! Frågade hur i hela fridens namn det kom sig att han satt där och ungen berättar att han har suttit där sedan kvart över fem... Jaha... Hade väl inte nåt bättre för sig än att sitta vid köksbordet o vänta på att jag skulle vakna antar jag?! Hektisk morgon, insåg att jag hade stekt kycklingen (både klubbor o filé), köpt hem allt till matsäckarna men glömt ta ut pengar!! Som vanligt hade jag alltså glömt nåt! Ibland blir jag så trött på mig själv, jag borde ha en extra hjärna... Packade ner allt, och sedan fick mannen stiga upp o skjutsa mig till Berga för att ta ut pengar, och trots sin morgontrötthet hoppade han upp relativt kvickt.. I den här familjen finns det bara en morgonpigg, nämligen minstingen Wilma. Linn stiger upp själv och är väl den som kommer näst på tur i morgonpigghet, och Maja är hyfsat pigg vissa mornar, men vi andra är hopplösa fall! Nåja, ungarna kom i väg i tid till sin utflykt och ikväll är det bara de två yngsta hemma. I morse hittade jag dessutom Bruce Viggesson instängd i transportburen! Hmmm... Mannen klev nämligen upp imorse o muttrade över frukostbordet att Bruce nog inte skulle åka på fler utställningar, för han är sur eftersom han inte har legat i vår säng o gosat under natten. Gissa om han blev snopen när jag berättade att kattstackarn suttit instängd i sin transportbur (som visserligen är riktigt stor, men ändå!!) hela natten?!

Jobb hela dagen, allt har varit ok, förutom att jag har varit seg som ett tuggummi. Kom hem och möttes av Bruce, Dompan, Loppan o Blossa i hallen. Suckade lite när jag insåg att Domino Törnbladh (ja, hon får ha sambons efternamn när jag är sur på henne. När hon är en snäll katt heter hon Holgersson i efternamn...) återigen har skvätt ut nästan allt torrfoder utanför matskålarna. Hon är helt hopplös! Antingen hittar man dödade pälsmöss i vattenskålarna eller en massa mat utanför.. Hon kan nämligen inte äta normalt! Hon fyller munnen med torrfoder, spottar ut det utanför skålarna och sen kan hon äta det! Om inte den metoden passar för dagen så krafsar hon ut torrfodret med tassen... Fattar inte att jag inte ger upp med skålar, kan ju lika gärna hälla högar med torrfoder direkt på golvet!

Nu ska jag gå o lägga mig på soffan i fem minuter, sedan bär det antagligen iväg till Jaffa för bad... Återkommer med rapport från badjävlarna... ;-))))



Så. Nu har jag bestämt i samråd med Jaffas ägare att vi inte ska bada henne! Hon är så fin i pälsen och har inte något vitt, så vi kör en "duvning" med lite talk istället... Fuskjobb, jag vet... Det var det däremot inte med Candy, som nu är nybadad o fräsch. Inte poppis, men hon är ändå så medgörlig att det inte är några som helst problem att bada henne och föna henne torr. Pälsen är dock inte i topp efter kullen, och jag vet ju att hon har konkurrens, men jag har gjort så gott jag kan i a f. Hon fick ju mest följa med för att tävla i avel, tävlingen om certet är bara en liten bonus. Få se hur väl den slår ut... ;-))) Fetsvans har hon också fått, hoppas den håller sig i schack tills på söndag i a f...

Blossa fick ett frispel, hittade den gamla kattmyntaleksaken och rullade runt på bordet som en fåntratt. Ingen av de andra katterna får sån eufori som Blossa över kattmynta! Bruce har försökt invadera tvättmaskinen hela kvällen, kanske man skulle bada honom i den? ;-) Skojar bara... Annars var det en hyfsat ok kväll som mest bestod av pälsvård för Candy, attans vilken tid det tog att föna henne torr! LAgen om alltings jävlighet är att Loppan är i full pälskondition och det är så synd att hon inte är anmäld! Hon är ju så söt!

Snipp snapp snut, så var onsdagen slut! ( o inga bilder gick det att ladda upp...)

tisdag, juni 06, 2006

Varför går tiden alltid så fort?



Tiden rusar för fullt och jag har varit på styrelsemöte mest hela dagen, på kvällen ilfart ner till landet, grillkväll med mamma, styvfar och två yngsta bröderna. Jättemysigt att träffa familjen, alldeles för lite tid för sånt nu, det känner jag, men snart blir det ju liiiite lugnare i alla fall... Som väl är... Dagen har gått i 190 och jag är sluuut! Dessvärre måste ungarnas favvisbrallor tvättas, kycklingklubbor grillas och kycklingfilé stekas.. O klockan är snart tio på kvällen... Blir en lååååång natt! Imorgon är det upp vid halv sex, fixa matsäck för deras cykelutflykt, packa matlådorna o se till att de har allt med sig (de ska ha cykelutflykt med skolan till Haga Park på Öland och kommer hem på torsdag klockan 12..) Sedan jobba hela dagen och hem o vända för att bada Bruce o Candy, vidare till Jaffa Blå och bada henne och sedan blir det sängen... En tårta ska jag baka också, men det gör jag väl innan jag går o lägger mig på torsdag.. Ska nog försöka ta ledigt den dagen vid närmare eftertanke.. Usch, nu känner jag mig riktigt stressad... Gissa om jag får problem med min stressmage nu, springer på toa AKUT... Bäst att ta det lugnt.. Andas...Djupt... Lugnt... Och tänka på att ALLT ordnar sig... ;-)

Har pratat med Nemos o Anemenones ägare ikväll, usch så slarvig jag har varit som inte hört av mig mer än en gång tidigare! Men tiden går fort och det är fullt upp hela tiden så man glömmer.. De mådde bra och trivdes i sina hem o hade vuxit jättemycket! Jag kunde inte låta bli att tjuvkika på konkurrensen idag när jag var på styrelsemötet... ALLA mina katter har konkurrens, i Bruce klass o färggrupp var de hur många som helst... Nåja, det ska bli skoj och man får väl leva med att det blir Ex 2:ornas dag eller nåt! Kansek t o m Ex 3:ornas dag... Skitsamma! Det ska bli KUUUUUL ändå!!! Jag ska njuta av att få träffa o klämma o känna på Anemenone o Nemo igen! Gullpluttarna!

Imorse var jag tvungen att skriva ut lite dokument o ta med mig på styrelsemötet, bl a om Sveland Cup, alla assistenter som är klara osv.. Min vanliga kompanjon vid datorn är Dompan... Hon är helt sanslös den katten! Precis när jag hade fått min nya skrivare så skulle jag skriva ut ett foto o testa, gissa vem som satt på första parkett framför skrivaren? Jo, Dompan.. När skrivaren började arbeta (och därmed ge ljud ifrån sig) så satt hon på helspänn och när pappret började matas fram så körde hon in hela tassen i skrivaren innan jag ens hann blinka!!! Hon satt fast i några sekunder och slet sedan ut tassen och skrivaren dog... Den var helt stendöd! Jag började nästan lipa! Min nya fina skrivare!! Och vad skulle jag göra? Ringa firman o säga att katten har kört in tassen så att den har gått sönder?? Knappast! Min sambo är lyckligtvis IT-snubbe så han fick ett par timmars jobb med att fixa skrivaren, men fru Domino har ögonen på sig när vi ska skriva ut saker, det vill jag lova!

Nix pix, nu har jag inte tid med detta, nu ska kycklingklubborna fixas o pastan kokas.. Bara en liten tackhälsning till alla er som ger så snälla ord om vår blogg! Jag blir nästan generad av allt beröm!! Kramisar till er alla!

måndag, juni 05, 2006

Örebrorapport


Idag har jag o grabbarna på jobbet varit på heldagsutflykt, jättehärligt!! God mat, ute hela dagen och solat på varsin filt, ibland bara ÄLSKAR man sitt jobb. Underhållning i form av fotboll och kapplöpning har vi också fått, de är helt underbara killarna!!

Jag kom hem sent igår från Örebro, med två Ex 2:or i bagaget och en superlekfull Bruce Viggesson. Kameran hade jag inte glömt, men eftersom jag gick assistent (och det var inte något latmansgöra eftersom det var en assistentutställning... Hujedamej, mina fötter blir nog aldrig sig mer lika! Och frågan är om de någonsin slutar lukta...? ;-)) så hann jag givetvis inte fota något... Eller hann o hann, men den lilla tiden man inte jobbade så ville man ju gulla med Bruce eller mingla med andra kattokiga! ;-) Vi bodde hos Raggarbjörn med ägare och det var helt underbart att återse denna gosekatt! Och vad STOR han är!! Jättehög, jättelång och jättegrov!! En superkille! Dessutom är han ju en underbar katt, kärvänlig och gosig och mysig på alla de sätt och vis! Raggarbjörns ägare Janne och Carina är supertrevliga och vi hade det underbart som gäster till dem! Vi fick god mat, trevligt sällskap och varsitt "eget" rum, så det var ett perfekt boende mitt ute på landet utanför Örebro! Gud så skönt det var som motpol till sunkiga vandrarhem o sånt som man brukar få sova på.. Tur att man känner lite gästfria människor runt om i Sverige så att man kan få sovplats när man flaxar runt med sina katter! ;-)

Så till ex 2:orna då... Hmmm... Jag kan absolut inte säga något om det egentligen, Bruce skötte sig ypperligt och fick strålande bedömningar, men den där Mandel hade både vassare öron och bättre päls för dagen, så vad kan man göra? Jo, vi grattar Mandel, Häxan o Lotta för en god match och hoppas att vi får revanch!! Och jag blev inte ens sur över att domarna satte Bruce som Ex 2!! Domareleven satte dock Bruce som etta på söndagen och det var ju lite skoj och fick mitt hjärta att klappa lite extra stolt! Nåja, Bruce har gott om tid på sig att utvecklas och han är allt jag har önskat (förutom att han inte har tofsar på öronen då, det stör mig!) så jag är glad och nöjd för att domarna ser honom som mycket lovande och fin och att de ser samma kvaliteter som jag tycker mig se i honom! Jätteroligt!

På lördagen gick vi assistenter hos Hannah Jensen, jag o Marie. Det var Maries första gång som assistent och hon är ju bara så duktig!! Hon höll ordning o reda på allt, visade katterna jättebra och det var jätteroligt att jobba med henne!! Hannah är rolig att gå assistent för, eftersom hon pratar och förklarar så mycket om vad hon ser hos katterna och vad hon önskar att de hade. Jätteduktig domare! Om Bruce skrev hon: "Fin ung jämn kille.". Bruce blev ex 2 av 3. En massa folk träffade jag och jag orkar inte rabbla upp alla, men det var jättetrevligt att träffa både nya o bekanta ansikten igen! En del sura katter hade vi, men det gick bra trots allt. På kvällen åkte vi hem till Carina, Janne och Ragge och fick goda bakade potatisar med supergoda röror till.. MUMSIGT! Jag badade senare i deras jacuzzi... Mmmmmmm.... Det var en lisa för själen. Underbart trevliga och gästfria människor och Ragge har ett underbart liv hos dem, det är jag helt övertygad om!

På söndagen gick vi assistenter hos Raymond Alessandro Saetre, och det var också jättekul! Raymond är ju också duktig på att informera om vad han tycker om katterna så ur assistentsynpunkt hade vi en kanonhelg! Två duktiga domare som dessutom tyckte att vi var helt ok som assistenter, jätteroligt! Britt-Maria är ju också jättebra att ha som assistentansvarig och alltid så trevlig o rar! Henne gillar jag skarpt! Det var KUL att vara på Nerks utställning, jag har ju aldrig varit på någon av deras utställningar tidigare. Allt flöt på helt ok och det var proffsigt arrangerat med bra domare och jag är jättenöjd med vår helg! Ett minus var maten! Jag hade ganska höga förväntningar och det var helt fel, för det var inget vidare gott... Tyvärr, men det var nog ockås enda minuset på helgen! Vi hade en del surisar (katter), men trevliga och sympatiska ägare och allt flöt på ganska bra. På söndagen träffade vi våra favvisar, Annette, Göran o Malin från S*Stjärnskogens och det var ett kärt men alltför kort återseende. Tur att de kommer hit i helgen så att vi kan "tjata" lite och ha det trevligt. Aliosha Romero dömde Bruce på söndagen och han hade en domarelev som valde Bruce som etta före Mandelbarnet! Då var jag glad! Aliosha tyckte väl att Bruce var ok, han skrev: "Lovande vacker kille!!" och det var ju trevligt att läsa. Eftersom Mandel senare blev nominerad till panel så kan man ju säga att Bruce blev nom-2:a... Hehehehe... Synd att inte Mandel blev BIS, då hade ju Bruce blivit BIS-2:a!! Hahahaha!!! En annan som blev BIS var Terrie Viking, så TÄNK om tofsarna han hade skickat till Bruce hade passat (det funkade inte med superlim, tyvärr...), DÅ minsann... ;-))))

Nu ska jag ägna kvällen åt man och familj och så ska jag titta på "Bonde söker fru". Jag såg yttepyttelite av det nån kväll och det verkade jätteskoj, så nu ska jag se repriserna. Imorgon är det styrelsemöte och det lär väl ta hela dagen eftersom vår utställning är i helgen... Hmmm... Å sedan ska jag bada Jaffa Blå och sy klart puffarna och ringa en massa samtal och baka tårta till skolavslutningen och fixa barnens kläder inför tisdagen o så alla andra sysslor som tar sin lilla ti. Tur att man har en underbar sambo som gör minst hälften, det underlättar! ;-)