onsdag, mars 25, 2009

Tranans dag... o vart är hon??


Vår i Kalmar! :o) Visst är det underbart? Just nu silar det ner lite snöflingor på den soliga himlen också, helt underbart! Hoppas bara inte att de eländiga få tulpaner jag egenhändigt odlat från små knölar kommer att dö i all kyla! I morse var det 6 grader kallt när jag cyklade hem från jobbet i strålande solsken! Helt ljuvligt! Skänker ändå en tanke till alla er som längtar efter våren, jag tycker synd om er!! Fast själv är jag tramsigt nöjd med att våren ännu inte har anlänt, förlåt...

Hjälpte mannen lite att jaga fart i en styck eländig tonårsson.. "Morsan, jag hittar inga tröjor med lång ärm och kan jag få lite nya tröjor, tack!" Mamma aka jag svarar: "Japp, när du slutar växa ska du få massor med tröjor!" och sen tänker jag på Sveriges dåliga ekonomi och hoppas att sonen växer i åtminstone tre år till så att jag hinner bli rik innan min lovan går i uppfyllelse.. ;o) Det är dyrt med växande tonårspojkar som byter storlek minst en gång i månaden.. Så hans garderob är faktiskt aningens ynklig för stunden, men faktumet kan också bero på att kläder knölas in i garderoben och därför inte hittas.. Märkligt. Han har ju trots allt inte så mycket kläder som passar, ändå är hans garderob full av klädknölar...? Tur att min son inte är en kille som måste ha "allt" Döttrarna var pigga och Wilma kunde konstatera att tranan nog inte varit hos oss, för kakan hon lagt som färdkost till tranan var kvar o strumpan var tom.. Undras om tranan också har mycket att göra.. Snilleblixten for genom huvudet och jag berättade för min troskyldiga sexåring att tranan nog sett i almanackan att Wilma just i dag ska till tandläkaren, och därför inte ville ge henne godis i strumpan för att Wilma skulle äta det innan tandläkarbesöket. Sen skickade jag upp äldsta dottern, som skulle ha matsäck med, att hämta kakan o packa ner, här slängs minsann inga dyra köpekakor! ;o) Mannen såg hur klockan klämtade iväg och skjutsade de tre tonårsbarna till skolan, innan han kom hem o hämtade Wilmisen för tandläkarbesöket. Själv låg jag då nerbäddad i sängen under täcken, jädrars vad mysigt! Vilken duktig man jag har!! Han är världens bästa!


Vaknade vid 12.30 av att hungrig Blossa stod på mitt vänstra bröst (aj!) och formligen vrålade! Hmmm.. Klev upp, lätt yr i mössan, och insåg att jag glömt En Mycket Viktig Sak.. Fru Blossom Törnbladh ville bara berätta att som den usla matte jag är hade jag glömt fylla på mat till dem innan jag sussade sött.. Ett kort tag, medan Coco installerar sig, så glömmer vi alla kattbantningar och låter alla kissarna äta tjock-mat. Sen ska jag se effekten när jag väger alla kissarna den här månaden! Min lilla tanke är att den feta, goda maten gör de stora katterna vänligt instämda till Coco ("Tänk att sen den lilla kom så får vi alla bara god mat - m a o positivt med nytillskottet!"). Gick in på mailen o kollade att cellprovskontrollen var ombokad (kändes inte fullt så spännande att inte sova idag, efter tre nätters jobb.. Tiden var vid strax efter tio...:oO) o sen till "Fattigbloggen".. Hon som skriver fattigbloggen har fått sin egentliga lön idag.. 30 000kr i fickan.. efter skatt.. Holy shit liksom.... Nu blev jag lite avundssjuk... Visserligen har hon ju bestämt sig för att leva på socialbidragsnormen, men mer som ett projekt, det är säkert svårt att uppmana "rätt" känslor när man vet att det är tillfälligt och summorna betalas in på ett sparkonto.. Rent konkret så blir det ju bara så att hon sparar lite pengar o får en riktigt intressant story och intressanta insikter.. Förhoppningsvis.. Å andra sidan är jag säker på att hon har jobbat för sina pengar, så avundssjukan försvinner relativt snabbt.. Lite synd bara att inte fler får ett sånt lönekuvert. Mitt lönekuvert är ganska minimalt just nu, helst när man jobbar mindre tid. Å andra sidan orkar jag med livet just nu, och jag är inte på bidragsnormen. Jag är faktiskt ganska lyckligt lottad som ö h t har ett jobb.. Idag blir jag grymt skrämd av übermänniskan som kommenterat o skriver följande:

"Jag tycker att fler socialbidragstagare borde utnyttja den myckna tid de har på händerna till att lära sig någonting nytt och utnyttja Internet. Istället för att betala TV-licens och dagstidning, satsa på ett Internetabonnemang! På Internet kan du läsa nyheter, söka jobb, networka, se på TV, se på film, göra bokningar, söka kurser, skaffa nya vänner och stödpersoner som stöttar dig när du har det svårt, hitta ny kunskap, lära dig nya språk, lära dig programmera hemsidor, lära dig ett affärssystem eller redovisningssystem... möjligheterna är både oändliga och fria. Och kostnaden är låg - man kan få ett abonnemang för 99 kr/mån utan att ens behöva leta. Har man inte en egen dator kan man använda bibliotekets – eller spara ihop till en enkel begagnad modell (finns ofta fullt fungerande och riktigt okej datorer på Blocket för 500 kr, och en tjockskärm får man för femtio spänn). Var inte dumsnål – att ha en dator och ett Internetabonnemang är som en livlina för alla som ligger illa till i samhället. Offra TV-licensen, tidningen, nya skor eller (*host* *host*) cigaretterna i ett par månader så får du råd!"

Jodå, välkommen till världen, lille vän... Tror inte att hopp o framtidstro är det som fattiga människor har mest av, inte heller tror jag att alla har möjlighet att bli internetfantomer.. Alla människor har olika förutsättningar, och de starka klarar sig, men de svaga far oftast illa.. Just därför är det extra tråkigt att läsa att tips till alla socialbidragstagare finns det i massor.. Samtidigt som det existerar pensionsavtal för andra på 50 miljoner.. Phui... Livet är väl rättvist, så säg?! Själv blev jag överlycklig för en bonuscheck från H&M på 50 kr som damp ner i postlådan idag..



Bilden ovan är av Wilma o Chessie. Chessie har växt upp i ett hem utan småbarn och kom genast fram till Wilma o gillade henne. Chessie är släkt med våra killar Cobra o Cutie.. o med Bruce.. o Sharin också, vid närmare eftertanke.. Hon är såååå vacker, men framför allt så oerhört trevlig! Tack för lunch, fika o trevlig sällskap i lördags, Sussie o Thomas på S*Eärfalas!



Å bilden ovan är inte på en välpälsad Cutie, utan på farfar Alfons! Han är såååå mysig även han! O likheten finns där.. I stora mått...

Idag ska jag vara tacksam för att jag har fyra friska ungar, och massor av saker som är vackra och/eller funktionella plus en massa annat. Vi är en lyckligt lottad familj, även om man knappt vågar skriva det, än mindre säga det högt i rädsla efter alla tråkigheter som hänt nära o kära på sistone. Lagen om alltings jävvlighet kan ju sända en blixt av tråkigheter när man minst anar det..

Vi är inte någon fattig familj, och för det är jag tacksam. Vi är rika på kunskaper, kärlek, omtanke, värme, katter (!), vänner, saker (hur många ungar är bortskämda som våra med varsin dator t ex? En fördel med en datakunnig man som kan fixa ihop en dator av en massa reservdelar o dessutom hålla dem funktionella under flera år tack vare idogt underhåll, tack mannen!) och vi har en framtid (hoppas jag...).. Undrar just hur många familjer ute i världen som är lyckliga nog att kunna säga detsamma???

I dagens blogg vill jag skänka en tanke åt alla dem som har det värre än t ex mig, som ibland gnäller över sånt som jag inser är småsaker.. Och jag hoppas verkligen att det finns en himmel som liknar Malin-världen, där alla människor o djur kan få glädje o lycka, om inte i livet så i a f efter döden. Fast krasst inser jag att det nog inte funkar så, men man kan ju alltid hoppas!

Ha det gott allesammans o tänk på allt vi trots allt har och inte på allt som vi inte har! Å så lovar jag att våren kommer, även om jag hoppas att den dröjer i a f liiiiiiite till.. Förlåt! ;o)

2 kommentarer:

Zealous sa...

Vem är Tranan och varför ger ni henne/honom kakor? :-)

Malena sa...

Får jag gissa att 25 mars är Kalmars officiella första vårdag, och det är antagligen då som den första tranan anländer. Och då firar man det genom att hälsa henne/honom välkommen med lite gott i en strumpa!

Am I right Malin????