lördag, juni 20, 2009

Midsommardagen!


Pappa Cuties relaxade stil får illustrera vår midsommarafton. Lugn, trevlig och mysig. Vi käkade hemma och satte oss sedan i bilen för att köra ner till släkten i Kristianopel. Min kusin o hennes familj bor där, och varje år brukar vi ha en mini-släktträff med moster som normalt bor i Thailand, andra mostrar o morbröder o en hel drös med kusiner. Vi brukar äta, fika, grilla, spela brännboll, ha tipsrunda osv och det är jättetrevligt på alla de sätt o vis. Wilma brukar normalt sett ligga i poolen mest hela tiden, och så även igår. ;o) När vi varit där några timmar var det dags att köra hem och mannen lämnade av mig på jobbet. Natten var mycket lugnt, och jag hade god mat och en bra bok som sällskap. Kollade lite priser på DNA-test av kattungarna. Det är inte så hiskeligt dyrt faktiskt! I Frankrike kommer de ju att införa att katterna ska ha ett eget DNA-kort för att undvika felaktiga stamtavlor, och det visar sig på de franska labbens numera förmånliga priser. Runt 3300kr skulle det kosta för mig att testa kattungarna, Sharin, Cobra, Ushki och Cutie. För säkerhets skull tar jag med Ushki också, varför inte liksom? Underligare saker har ju hänt i genetikens värld än att icke vitfläckiga katter fått vitfläckiga barn, och jag vill verkligen vara helt och totalt säker på stamtavlorna. Ushki vet vi ju har varit instängd med Sharin dessutom. Så vi gör så. Problemet är att kattungarna inte får äta på en halvtimme innen testet tas, så vi får vänta tills de blir lite äldre med att ta proverna. Nåja, det är ju inte någon större brådska, vi vet ju att det med största sannolikhet är just Cutie, och Cobran har samma stamtavla, men Ushki är minst skyldig o därför blir han ju testad bara för att vi ska vara komplett säkra. Som väl är så funkar det med svabbprov, jag gillar inte tanken på att försöka dra blod från små bebisar. Så det är också bra. Tillkommer gör ju såklart veterinäravgiften, men ändå så blir summan av kardemumman ungefär som en hankattsavgift, och det är man ju van vid att betala. Känns skönt!

Tack för alla grattis till våra bebisar!! Härligt att ha så många vänner o bekanta i kattvärlden som bryr sig och som stöttar och visar det! Tusen tack!


Alla kattungarna har gått upp mycket bra, vikterna ligger på mellan 118g till 128 g. De är oerhört jämna i sin viktuppgång, vilket tyder på att Sharin har gott om mjölk till alla. Hon får också fortsatt extra näringsrik mat med jämna mellanrum, och hon äter med god aptit. Det är skönt med avelshonor som äter bra och tar väl hand om sina bebisar, Sharin gör oss mycket stolt!! Duktig mamma! Cobran är så förtjust i de små, han måste pussa på dem varje gång de vägs.. Så söt kille! Cutie är fortsatt ointresserad. Coco tittar till dem då o då, men är inte nämnvärt intresserad än så länge och Ushki har kikat in lite på dem, men bryr sig inte särskilt o de andra katterna är så vana vid kattbebisar så att de är som vanligt. Utom farfar Bruce. Han ligger helst nära bolådan och håller sitt vakande öga över den. Gulle-Bruce, han är numera morfar till 11 barn, fem i Spanien och sex här hemma! Sedan hoppas vi ju på Shirley och Pipen, att de ska få fina barn! Det ser jag fram emot mycket!

Linn åkte till Frankrike idag. Känns lite läskigt samtidigt som jag tror att hon kommer att få det så mysigt! Maja bor i stort sett i stallet och sonen med man spelar Wii sports. Wilma leker. Så vi har en skön midsommardag, och jag håller tummarna att Linn o hennes grupp får en fantastisk vistelse i Frankrike! Vi kommer dock att sakna henne!


Bruce has also got a message from his better look alike grandchild in Spain, Cobalto La Peyre! He is so beautiful, but I do like all of the babies a lot! Look at the legs, I guess Cobalto have inherited the great boning from granddad. But his father Pica has also nice boning, so I guess it is probably the combination. Well, I can't help it, but Cobalto touches my heart just like Bruce did and still are doing.. Thank you, Lorena and Anne for the lovely pics, you are wonderful! I just adore the kittens! I really hope that I can make a trip next year to Spain to visit Minnie and some of her kittens! http://lapeyreweb.blogspot.com/2009/06/camada-c-7-semanas-c-litter-7-weeks.html

Ha det gott allesammans, inatt jobbar jag igen, sen är jag ledig från nattjobb i tio hela dagar! Det ni! Visserligen har vi vår årliga utställning nästa helg, och då blir det baluns med goda vänner, katter o massa mys, men det är ju inte något "jobbigt", det är ju blott o enbart nöje! :o)

Nästa helg fyller dessutom sonen 15 år, på lördagen! Stackars unge, då är vi på utställningen hela dagen! Jag tror vi får fira honom på fredagen istället.. Men å andra sidan bygger vi utställningen då.. Å sen ska vi på grillkalas.. Nåja, han är en synnerligen godmodig kille som blir nöjd med bara det lilla i livet, han är van.. Men ett litet sting av dåligt samvete blir det i mammahjärtat.. Jag ska handla presenter till honom i nästa vecka, dock är jag inte helt säker på vad.. Nåja, vi får se vad det blir.. Han blir glad i vilket fall som! Sötungen!

Kramar o hälsningar till er alla, från oss alla..

1 kommentar:

Anonym sa...

Härliga Malin... Int, ska Du blänga på DIN bebis.. Inte heller på Mannens Cobra... Du får väl "tänka" "elaka tankar.. ;);) på killarnas pappa istället.. Han ser ju inte Dina blickar..och behöver därmed inte fjäska x-tra mycket för "mamma"... (ja, kanske nästa helg då... Du får "inte" vara Sirpa *Fniss* assistent... Nej, jag skojar bara... Jag vet att Du gillar vår kille... Kattungarna är så fina.. önskar att Kalmar inte låg så j....ans långt bort... Det räcker att bara att få kika genom fönstret... Inte egentligen.. men det får duga.. Kul, att ses igen nästa helg.. Måtte dagarna gå fort nu.... Krama alla från oss. Kram Jane