söndag, juni 21, 2009

Små bebisar är underbara!


Idag har jag sovit, jobbade ju i natt. Kom hem, vägde de små grynen, och alla hade gått upp bra i vikt.. Från födelsevikt till dagsvikt har de ökat mellan 34-52 gram på 3 ½ dag.. Verkar som om Sharin har grädde i tuttarna. Sharin är fortsatt duktig, äter bra, och vilar utanför bolådan då o då, men mest är hon med sina bebisar. Hon är lugn o trygg och det är jätteskönt!

Alla håller på att få ögon, det är väldigt tidigt tycker jag?! Det får mig att klura på om Sharin har smyglöpt flera dagar innan och att kattungarna är sent födda? Jag vet inte.. Jag var i o för sig hemma väldigt mycket innan påsken, men man vet ju aldrig..

Lilla Irmelina har fått lite var i ena ögat i samband med ögonöppningen, så vi kommer att behandla henne med ögonsalva. Annars är hon pigg o glad med enorma röstresurser. Hennes svanstipp är väldigt vit och hon är väldigt mörk på kroppen. Blir nog vackert tabbymönstrad så småningom.

Lufsa Lurvfot är väldigt lurvig, och väldigt misstänkt silver.. Vi får väl se, blått kan ibland se mer silvrigt ut än det egentligen är.. Lufsa är jätterar och har bra vikt, trots att hon vägde minst vid födseln (84 gram, idag 132gram).

Pellegrina Proppmätt är, som namnet kanske visar, en riktig tjockis! Hon har tittat på världen ända sedan födseln, aldrig har jag sett en nyfödd kattunge med redan vakna ögon tidigare!

Murkla Mys är den som gått upp allra mest i vikt, och leder ligan tillsammans med brorsan på 144g. Hon har dock lång kropp och ser inte lika knubbig ut som Pellegrina. Vacker tjej med sin fina bläs, den som mest ser ut som pappsen i samma ålder..

Filiokus Fjant är tjock o rekorderlig. Han äter o äter o äter och har ena ögat helt öppet sedan dag 1 och numera kisar han även med det andra. En go kille!

Krumelura Knuff har en häftig teckning och den som visar minst ögon hittills, m a o mest normal.. ;o) Jättefin färg, kanske t o m hon visar sig bli blåsmoke? Vi får se.. Knuffas o buffas gärna med syskonen till bästa tutten..

Det var allt för idag, mannen jobbar hårt med hemsideuppdaterandet, och själv är jag rätt slö efter två nätter vakna med jobb. Så jag säger tack för idag, slut för idag, ha det gott allesammans!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Men vad är det här för tema?? Barnprogram som inte jag fattar....
Helt bedorande vackra är dom ialla fall!!
/Kattis

Susanne sa...

Så underbart roliga namn! Jag vill också ha blå bebisar!!! ses på fredag!
Susanne

virvla sa...

Lufsa Lurvfot var nog det sötaste namn jag hört på länge! Nästan så att jag blir lite avis för att jag inte har kommit på det själv.. ;) Åh vad jag vill att tiden ska gå snabbare (??) så att jag får se hur de utvecklas. Tycker att de ser mycket lovande ut.

Zealous sa...

Vad fina bebisar!
Och så trångt och mysigt det ser ut i bolådan (kan bara tänka mig hur trångt det är om några veckor... :-)).

Anonym sa...

Roliga namn.. Annorlunda... men säger som Kattis..TEMA; barnprogram??? Men, men man kan ju inte "hänga" med i allt... ;)

Vi ses snart
Kram Jane