måndag, februari 01, 2010

Måndag - och jag är ledig i nästan tio dagar!!

Och här ovan har vi då en av The Big Fat Mama's som huserar i huset... Ligger inte hon på stolen (och tvingar mig med förebrående blickar att placera mig på de yttepytte lediga centimetrarna längst ut!) så huserar undertecknad på stolen. Men jag måste ärligt erkänna att Candy tar upp större plats än jag. Tror och hoppas jag i a f.. ;o) Wilma 7 år säger: "Mamma du ska jämt städa, och pappa är alltid så rolig." Ok.. Hur ska vi göra för att ändra på det då? "Ni får väl ändra om i era huvuden, sen får pappa bli mer flicka och du får jobba mer med datan." Tack Wilma, m a o så behöver jag sitta BETYDLIGT mer vid Facebook och farma! :o) Med andra ord så överlåter jag min lediga tid åt att sitta vid datorn istället för att städa...? Eller kanske inte.. Wilma 7 år: "Jobbar du inte i natt mamma?" Näj, jag är ledig några dagar nu!" "Vad bra, då kan du jobba lite här hemma, för jag tycker det är så stökigt nu när du har jobbat så mycke!" Wilma kommer att få sin första veckopeng när hon är 25. Inte en dag tidigare. Och dom där PetShop-djuren kan hon FETGLÖMMA!

Jag är nästan ledig i tio dagar då då.. Jag har faktiskt möte på onsdag, men det gills knappt.. ;o) Sen jobbar jag en natt innan vi åker till Stockholm. :o) TT backade ur Stockholmsresan igår, så det blir bara mannen, jag, lillgrisen och alla katter som ska med. Å så vår reskamrat Marie såklart. Det blir en mysig resa, hoppas jag!

Igår kväll orkade jag inte mycket. Jag lagade köttfärslimpa åt halva familjen, vegetariska köttbullar till Äldsta, och vanliga Mamma Scans köttbullar åt Sonen och Wilma. Lillebror med fästmö var här o hämtade lite babyprylar. I april ska jag bli faster igen. Kul! :o) Pratade lite i telefonen med kattkollegor, bland annat Cuties tilltänkta fästmös matte. Sen satt jag vid datorn. Och kollade Wilmisens senaste krämpor. Svinkopporna har torkat fint, men nu har hon fått nåt blemma på ena fingret som jag var tvungen att klämma lite på. "Dör jag mamma, dör jag!" Nej, det är inte vanligtvis så att man dör av en plupp på ena fingret, så jag tror hon överlever. Känner igen hennes beteende, jag var EXAKT lika feg o rädd som liten, så det kan jag inte skylla på mannen. Vanligtvis är barnens mindre goda egenskaper deras pappors fel. Solklart, eller hur?



Mannen har varit orolig ett tag för router o andra små dosor som ligger på hans fina datahylla. Loppan älskar nämligen värmen från dem, och alltsom oftast ligger lilla Häxan Surtant Loppan där, för att slippa beblanda sig med de övriga katterna i hushållet. Men nu, nu har han insett att det är dags att kattanpassa, så nu hänger dosorna på väggen och Loppan ska få en fin filt på hyllan istället. Det blir en Loppan-hylla, istället för en datahylla. Vårt hem är synnerligen anpassat för våra pälsklingar.. For better and worse.. ;o)

Bruce o Cutie är mina favvokillar, now and forever! Och de gillar varandra också! Cutie har noll päls och är synnerligen hanig, vi är fullt och fast inställda på sämsta placering för honom på nästa utställning. Men han får ändå åka med. Träning i fertil ålder är icke att förakta.

Veckans horoskop på Facebook:
Början av veckan innebär att något brinner i knutarna som rör ditt privatliv och hur du kan få på plats nya strukturer i din hemmiljö. Det gäller att du bestämmer dig för exakt vad det är du vill behålla och vad du vill kasta ut. Ditt mål bör vara en enklare livsstil utan grannlåt, eller för den delen onödiga relationer. Vad kärlek beträffar är detta dock en när din vilja till social aktivitet gör dig benägen att ge dig in i en dans utan minsta tvekan. På vissa av livets områden är du en stadig realist, men när det kommer till kärlek vill du kunna följa dina drömmar. Detta är också en utmärkt tid för eventuella barn. Tja, fler barn tänker jag fetglömma. Men resten lät väl bra. Förutom det där med kärlek? Vad menas med att kasta mig in i en dans utan minsta tvekan? Jag får väl strypkoppel av mannen..?!

Å så hela månadens horoskop:
Februari börjar med liv och rörelse rent socialt, och det är en utmärkt tid att komma ut bland goda vänner eller söka dig längre ifrån för att träffa nya människor från en helt annan miljö än den du är van vid. Film och musik kan utvidga ditt medvetande nu och du kan leva ut dina drömmar. Kärlekslivet känns bra när du upplever att det råder en särskild magnetism mellan dig själv och en annan, men det är inte lätt göra konkreta framsteg. När vågens planet - venus - rör sig in i fiskarna den 11:e, öppnar sig helt nya perspektiv i ditt dagliga liv, och på jobbet uppstår en mångfald möjligheter för dig att uttrycka dina drömmar och ideal. Kanske kan du slå dig samman med en kollega eller en organisation som har en idealistisk agenda där man vill arbeta med människor som har det svårt eller med miljön. Hemma är detta en utmärkt period för dig att leva ut dina ideal på ett sätt som märks på dieten och kanske även genom att du ser över dina motionsvanor. Till syvende och sist är det dock ett andligt tillnärmelsesätt som fungerar bäst nu. Allt handlar om att kunna vara snäll mot dig själv och andra. I denna intensiva och kraftfulla transformationsfas, där såväl din privata som familjens livsstil genomgår förändringar, är det viktigt att ha en daglig rutin där det mesta går som på räls, och att försäkra dig om att det förekommer så få störningsmoment och så lite tryck som möjligt. Har du en jacuzzi bör du tillbringa mycket tid i den! kanske behöver du som allra mest transformera en tendens att köra för hårt med dig själv.

Återkommer i mars om det stämt! Annars kan de stoppa upp sina horoskop någon annanstans.
Sonen har funderat på hur han ska klippa sig i ett år nu. Eller är det två? Jag vet inte vad ni tycker, men nu är det snart dags att klippa sig, eller hur?
TT har slarvat bort sin skåpsnyckel tre gånger sen hon började sjuan i höstas. Sonen går i nian, och har mot alla odds aldrig slarvat bort den. Men å andra sidan har han i stort sett slarvat bort alla annat som går att slarva bort. Inklusive två uppsättningar gympakläder med innegympaskor i stl.45.. I torsdags slarvade TT bort cykelnyckeln också. Jag hatar nycklar.

Nähä ni, kära bloggläsare, nu är det dags för Second Big Fat Mama att göra lite nytta. Jag måste gödsla mina vänners grödor i Farmville, o sen ska jag susa iväg till affären o köpa vitkål, och hämta lillsnigel på skolan. Hu, vad man har mycket att göra jämt.. :o)

Ha det gott, ta hand om er och kramar till er alla!

Inga kommentarer: