tisdag, juni 23, 2009

Sommarväder!


Morgonens bebisvikter är mellan 165gram och 174 gram.. Alla bebisarna har tjocka, goa magar och lilla Irmelina Irrsvans öga är bättre. Hon är tvättad enbart med ljummet vatten ett par ggr per dag, och det har hjälpt bra, så vi har inte behövt salva än. Ibland kan ju bebisarna bli lite geggiga i ögonen i samband med att de öppnas, men kan man klara det bara med lite ljummet vatten så känns det bra.

Bebisen som illustrerar dagens blogg är Filiokus Fjant. Namnen är speciella, men det är en speciell kull också. Filiokus var väldigt nära att få heta Bosse Bastard, men tänk på den lille söt tjockisen, att ha ett sånt namn?! Harry Potter var ett hett tema, men aningens uttjatat. Så vi bestämde oss för att hitta på namn som skulle illustrera Harry Potters okända vänner o trollkarlar i samma värld som han enligt vår fantasi. Å sen blev det som det blev. Fast jag hade nog gärna haft en Stina Snorkråka också.. ;o)

Igår blev en städ o tvättdag. Det behövdes. Sonen har övernattande kompisar och dessutom har jag varit rätt loj tidigare med städeriet. Känns lite trist att städa när man har målare utanför fönstren och ingen ordning ö h t utomhus. Altanen gapar tom på möbler och mina plantor står längst bort vid häcken och väntar på att målningsarbetet ska bli klart. Det verkar som att framsidan på huset är i stort sett färdigmålad, bara fönstrens utsida som ska målas. Det blir spännande, för då ska fönstren öppnas.. Undrar hur många katter vi har kvar efter det?! ;o)

Igår kväll hade vi också besök av tre boende från mitt jobb. Då blev jag imponerad av våra katter. De är så rara! In dundrar två personal och tre boende, alla med mycket prat, yviga rörelser och minst sagt lite annorlunda beteende. Ingen av katterna brydde sig nämnvärt, utan gjorde stor succé genom att de var så keliga och lekfulla! Härligt! Bebisarna blev ivrigt beundrade och diskussion om huruvida man skulle kunna ha katt i boendet o gömma den i personalrummet startade.. ;o) Sötisarna! Visst kan det vara tungt att arbeta inom omsorgen, men jag måste ändå säga att det är mycket man får tillbaka också! Goa, rara individer med mycket värme och glädje till livet, ibland tycker jag att vi "normala" borde lära oss lite av det.. Vi är så fokuserade på materiella saker och värden och bekymmer så att vi ofta glömmer att bara vara.. De här människorna ligger sällan sömnlösa för finanskriser och elände.. ;o) Att få åka hem till en personal o titta på katter samt fika nere vid havet är en tiopoängare, och det var tre lyckliga individer som senare åkte hem igen för att berätta för resten av gänget hur de hade haft det! Mysmänniskor!

När vi fikade på jordgubbstårta satt vi nere vid vår båtbrygga o Wilma o hennes kompis K passade på att bada tillsammans med trotsiga tonåringen. Eller bada o bada.. Wilma stod på stegen, och doppade ansiktet, vilket innebär att man har doppat sig enligt hennes normer.. Nåja, alla värderar vi olika och jag hade aldrig ens gjort det.. Det är kallt!!


Idag ska jag städa på övervåningen, det hann jag inte igår. Bädda rent i sängarna, dammsuga, torka golv, städa toalett o sånt roligt.. Not! Nåja, efteråt känns det bra i a f, så man får nöja sig med det. Tänkte att jag skulle sätta på Motörhead ganska högt, det borde dessutom få fart på de sömniga tonåringarna.. Hehehehe...



Igår var det kamning o förberedelser inför utställningen. Cobran o Coco ska bada, liksom herr Ushki, men Cutie är så fin i pälsen att han slipper. Jag känner mig helt lugn inför lördagens utställning, trots att jag har varit pirrig för Cuties morr o fräs tidigare. Jag har liksom inga förväntningar ö h t, räknar kallt med att om vi har konkurrens så blir vi sist, även om jag tycker att våra katter är fina. Det är ju liksom inte riktigt Vildhjärtas flyt just nu, känns som att vi har extrem otur o oflyt allover.. ;o) Så det är bara att slappna av o ta det lugnt, det är inte hur man har det utan hur man tar det. Så mitt mål med helgen är att ha roligt, umgås med kattvänner o jobba för att utställningen ska flyta på bra, se till att katterna åtminstone är rena, fräscha och välpresenterade och sen blir det som det blir! Efterso jag antar att konkurrensen blir extremt mördande i Cuties klass så hoppas jag att han kanske kan vinna över någon av konkurrenterna och att han sköter sig bra. Senast vi tävlade var det sju killar i öppen klass. O Cutie blev trea till min stora stolthet eftersom han och Maddox (som blev fyra) var klart yngst i klassen. Cobran hoppas jag är lite mer avslappnad och cool, han håller på att byta päls och har ganska litet huvud i förhållande till sin kropp just nu. Han behöver lite mer tid helt enkelt, så är han ensam kanske han kan få cert, har han konkurrens av äldre så blir det säkert svårt. Coco hoppas jag visar upp sig så fint som bara hon kan, hon är i en långsmal fas utan päls, och konkurrensen brukar vara stenhård. Nåja, Coco är fin, så jag är nöjd, och hon behöver träna. Ushki har inte varit ute sedan World show, så för hans del hoppas jag att han slipper draget cert, han har ju sällan konkurrens. Fast jag tycker att Ushki faktiskt är värd cert, han har stabiliserat sig rätt bra, även om han fortfarande inte har breddat i huvudet. Kroppen är stabil och massiv trots att han faktiskt inte är så jättestor. Han går i klass 7 och borde rimligtvis uppnå poäng för det?

Nåja, det är ju inga världsproblem precis. Och det ska bli så jätteroligt att få träffa alla som kommer från La Familiga. En del av dem är ju inte med, och det är synd! Men vi får hoppas att det blir fler tillfällen..

Ha det gott allesammans och ta hand om er! Imorgon blir det nya bilder på smågrisarna!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan knappt bärga mig till dom nya bilderna!!
kramis vi ses snart
/Kattis

virvla sa...

Stina Snorkråka? Haha, du är min idol Malin! =D
Ser fram emot nya bilder!

Anonym sa...

Jo, men alla kanske inte har tid för att ta den där fikan nere vid havet, eller klappa katter och bara "va".

Vissa måste verkligen slita för att ens ha råd med mat och att mätta sina yngre.


Men klart. hade jag haft den möjligheten hade det nog varit en 10-poängare som du sa.

Anonym sa...

Sötisen Cobra.. vet att de små är sköra små ting.. Goingen.. Längtar till På fredag för att då ev. få se barnbarn till vår älskling, längtar till LÖRDAG få träffa Xeke`s killar igen.. Längtar till att det äntligen blir helg; få träffa Er o resten av Familjegänget... Varför går tiden sååååå sakta???

Kramar Jane