lördag, november 10, 2007

IDP-utställning i Smedby.


Idag var det tidig uppgång, för kosan styrdes mot IDP-utställning i Smedby. Gandalf, Salamander och Bruce skulle med och vi blev hämtade av Petra o Peter (som har Gandalf o Salamander) klockan 7 på morgonen.. Allt gick bra, och vi kunde konstatera att alla tre killarna såsmåningom skulle tävla mot varandra i BIG (Bäst I Grupp), men att de var ensamma i sina klasser.

Först ut var Gandalf, som skötte sig strålande! Gandalf är en välmående kille med benstomme som en vuxen stor katt, och med ett stort ego.. Han är gärna den som styr o ställer, så viss oro kändes inför hans utställningsdebut.. Jag fick skämmas för min oro, för SJÄLVKLART skötte sig Gandalf strålande och han fick jättefin bedömning av den italienske domaren Massimo Picardello. Nästa katt ut var Bruce, som fick sitt IDP-CAC utan problem och omdömet "BEAUTIFUL temperament!!" av domaren! Härligt Brucen! Att han kelade o gosade som en liten kattunge med domaren trots att han ju är en superfertil hane kanske kan ha med det att göra... ;o) Salamander var tredje ut, och han fick också en ex 1:a. Sedan var det dags för Salamander och Gandalf att tävla mot varandra om vem som var bäst av de två. Idag tyckte domaren att Gandalf var bäst med sin enorma benstomme och sin päls! Det ni! Brorsan Salamander var också en synnerligen lovande katt enligt domaren, och han tyckte det var synd att han var tvungen att välja bara en av dem... Bruce och ytterligare två katter blev senare slagna av "lille" Gandalf i BIG:en, och Gandalf blev även NOM. Jättekul!! När det blev dags för BIR (Bäst I Ras) stod det främst mellan Gandalf och en vuxen välmeriterad hane, och hanen tog hem den segern! Både Petra och jag jublade dock när domarens slutord i den striden var att Gandalf skulle bli bättre än den vuxne hanen i slutändan, det värmde gott att höra, men att han för dagen fick däng! :o)

Marie och Louise som har Edward, Donnie och Kitty/Delfinia kom förbi och kikade en stund, jättetrevligt att träffas som vanligt!

I panelen blev Gandalf slagen av en snygg maine coon-hane, men han knep en av de tre rösterna i a f, och det kändes jättekul!

Tusen tack för en trevlig dag, Peter & Petra, jag är jättetacksam för att ni tar så väl hand om småpojkarna och de är så goa o mysiga! Tänk vilka underbara kattungeköpare vi har, jättestort tack för det, alla ni!

Ha en fortsatt trevlig helg!

kramar från Malin

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett tag trodde jag att det var Bruce på bilden för katten såg så stor och grov ut :-)

Pappa Vale hälsar så gott.

Anna Kattfarmare