torsdag, juni 08, 2006

Storstädning o lite funderingar..



Puh! Det GICK att ladda in bild idag! En fin bild på Loppelina, hon är helt bedårande den kattan!

Idag har dagen gått fort, och eftersom kvällen lär bli mer än fullspäckad eftersom Bruce The Boss ska badas o fönas och tårtan bakas och allt ska fixas inför skolavslutningen imorgon också... Idag har jag storstädat, ajajaj, inte bra för nacken! Lär väl få käka piller ikväll, men ibland bara MÅSTE man göra saker. Jag fick hastigt o lustigt möjlighet att ta semester idag, gissa om jag gjorde det? Japp! Så jag började morgonen med att plocka allt bråte som alltid samlas överallt på nedervåningen från tutor, "Leif den Fine", diverse hårsnoddar o spännen, kläder från alla ättlingarna spridda lite varstans och alla kattsaker som ska packas ner o användas under helgen... Vilken röra! Vem "Leif den Fine" är??? Det är ett kramdjur som funnits i familjen några år nu. Maja fick en jättefin kramdjurshund av mig o sambon när vi storhandlade (Maja var vid tillfället fem år) och hon blev sådär riktigt andäktig över hundens skönhet (det var en berner sennen-kopia) och djupt tacksam. "- Det är den finaste hund jag har sett och han ska heta Leif!" säger ungen!! Jag o sambon skrattade gott och undrade om det var BingoLotto-Leif Loket hon menade? Ungen stod helt oförstående o fattade nada.. Så vart namnet Leif kom ifrån har jag inte en susning om.. Dagen efter kom mormor på besök o vi åkte in till stan med Maja. Då fick hon ytterligare en kramdjurshund (hon har två svarta sopsäckar med kramdjurshundar i förrådet...) som OCKSÅ var oerhört underbar och om möjligt ÄNNU vackrare än Leif. Både jag o mamma skrockade lite o frågade vad nu den hunden skulle heta? "- Åh, den är så vacker, så vacker så den får heta Leif den fine!" säger Maja, och vi nästan dog i skrattattacker! Såsmåningom tillkom även "Leifina" (mor till Leif den fine) till samlingen och nu har Leif o Leif den fine övergått till lillasyster Wilma. Men det är en härlig historia att minnas! Efter allt småplock åkte jag o sambon till centralförrådet o handlade storpack med tvättmedel o alcogel. Sedan hem o dammsuga samt torka golven, för mannen ska på fotboll i kväll och lär väl jobba över, så han får vila från storstädandet idag. Möjligtvis att jag tvingar honom att klippa gräset för det börjar närma sig midjehöjd nu på sina ställen... Undras just vad grannarna tycker om det, har en känsla av att fyrbarnsfamiljen med fem katter ligger risigt till på bonusfronten när det gäller ordning o reda i området... :-O

Rice Crispies-tårta ska bakas till kvällen, och sonen var helt förstörd eftersom han tyckte att jag skulle baka minst två tårtor då ingen annan verkade vilja baka... Vi har en tradition på skolan att efter skolavslutningen så dukar vi upp tårtbuffé i ett klassrum sedan mumsas det ordentligt... Barnen går ju integrerat, dvs f-2 i en klass, 3-4 i en och 5-6 i en klass, och vi äter alla tillsammans. Jag får väl baka två långpannor med bottnar antar jag, för vi är ju många i vår familj men två tårtor har jag inte någon lust att bidra med... Det hinner jag faktiskt inte! Sedan måste jag iväg o köpa jordgubbar till garneringen o vispgrädde. Annars tror jag att allt är fixat o förberett till morgondagens plock inför utställningen. Eller nästan allt i alla fall.. Lite burskynken som ska strykas o en sista finputsning på puffarna som har donerats av S*Vildhjärtas till utställningen som pris också...

Nu har nog golvet torkat där nere så att jag kan gå ner..

Ha en trevlig kväll så får vi se om jag hinner skriva nåt imorgon, annars återkommer jag när jag kan... Kramar till alla snälla själar som roas av mina skrivförsök!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hallo Malin!
Ser verkligen fram emot helgen och Bruce Viggessons och Mandels möte, det blir spänning på hög nivå.
Ha det bra tills vi ses och kram till dig från Häxan och Co!

Malena sa...

Du är min vardagshjälte Malin!
Glöm inte att pyssla om dig själv ibland bara...
Ser fram emot mera blogg. Blogg blogg blogg... det är så härligt att läsa!

Kram och lycka till i helgen.
BRUCE THE BOSS RULES!!!!!

Malena & grabbs

Anonym sa...

Halloj Malin!

Hoppas du kommer att ha lite krafter kvar i morgon efter allt slitgöra... Å som sagt, Mandelbarnet dyker upp i ottan! =) Men den här gången får ni dock klara er utan mig... fast det suger lite i tarmen att oxå åka med. Men jag vet att jag behöver vara hemma o slappa mellan alla resorna... Men jag ska hålla tummarna för er båda så får vi se vem som går hem med segern den här gången... *LER* Kanske blir någon helt annan... =) Som sagt var det ger sig i morgon! Jag hoppas jag får snabba rapporter under dagen!
Ha det nu så himla trevligt i morgon!!!!
Kram Lotta som får vara hemma...

Anonym sa...

Hej hopp!! :)

Har nu på inrådan av Häxan läst dina bloggisar/bloggs (eller hur man nu skriver). Jätte skoj att läsa dem, å bra skrivet!!
Skickar även iväg "lycka till klapp" inför utställningen. Blir spännande att se hur det går :)

Må bäst!!
Mia & ett gäng katter