onsdag, juni 07, 2006

Sliten som ett gammalt sämskinn!

Idag är jag trött o sömnig till max.. Var uppe halv sex och hittar morgontrötte sonen sittandes vid köksbordet!! Frågade hur i hela fridens namn det kom sig att han satt där och ungen berättar att han har suttit där sedan kvart över fem... Jaha... Hade väl inte nåt bättre för sig än att sitta vid köksbordet o vänta på att jag skulle vakna antar jag?! Hektisk morgon, insåg att jag hade stekt kycklingen (både klubbor o filé), köpt hem allt till matsäckarna men glömt ta ut pengar!! Som vanligt hade jag alltså glömt nåt! Ibland blir jag så trött på mig själv, jag borde ha en extra hjärna... Packade ner allt, och sedan fick mannen stiga upp o skjutsa mig till Berga för att ta ut pengar, och trots sin morgontrötthet hoppade han upp relativt kvickt.. I den här familjen finns det bara en morgonpigg, nämligen minstingen Wilma. Linn stiger upp själv och är väl den som kommer näst på tur i morgonpigghet, och Maja är hyfsat pigg vissa mornar, men vi andra är hopplösa fall! Nåja, ungarna kom i väg i tid till sin utflykt och ikväll är det bara de två yngsta hemma. I morse hittade jag dessutom Bruce Viggesson instängd i transportburen! Hmmm... Mannen klev nämligen upp imorse o muttrade över frukostbordet att Bruce nog inte skulle åka på fler utställningar, för han är sur eftersom han inte har legat i vår säng o gosat under natten. Gissa om han blev snopen när jag berättade att kattstackarn suttit instängd i sin transportbur (som visserligen är riktigt stor, men ändå!!) hela natten?!

Jobb hela dagen, allt har varit ok, förutom att jag har varit seg som ett tuggummi. Kom hem och möttes av Bruce, Dompan, Loppan o Blossa i hallen. Suckade lite när jag insåg att Domino Törnbladh (ja, hon får ha sambons efternamn när jag är sur på henne. När hon är en snäll katt heter hon Holgersson i efternamn...) återigen har skvätt ut nästan allt torrfoder utanför matskålarna. Hon är helt hopplös! Antingen hittar man dödade pälsmöss i vattenskålarna eller en massa mat utanför.. Hon kan nämligen inte äta normalt! Hon fyller munnen med torrfoder, spottar ut det utanför skålarna och sen kan hon äta det! Om inte den metoden passar för dagen så krafsar hon ut torrfodret med tassen... Fattar inte att jag inte ger upp med skålar, kan ju lika gärna hälla högar med torrfoder direkt på golvet!

Nu ska jag gå o lägga mig på soffan i fem minuter, sedan bär det antagligen iväg till Jaffa för bad... Återkommer med rapport från badjävlarna... ;-))))



Så. Nu har jag bestämt i samråd med Jaffas ägare att vi inte ska bada henne! Hon är så fin i pälsen och har inte något vitt, så vi kör en "duvning" med lite talk istället... Fuskjobb, jag vet... Det var det däremot inte med Candy, som nu är nybadad o fräsch. Inte poppis, men hon är ändå så medgörlig att det inte är några som helst problem att bada henne och föna henne torr. Pälsen är dock inte i topp efter kullen, och jag vet ju att hon har konkurrens, men jag har gjort så gott jag kan i a f. Hon fick ju mest följa med för att tävla i avel, tävlingen om certet är bara en liten bonus. Få se hur väl den slår ut... ;-))) Fetsvans har hon också fått, hoppas den håller sig i schack tills på söndag i a f...

Blossa fick ett frispel, hittade den gamla kattmyntaleksaken och rullade runt på bordet som en fåntratt. Ingen av de andra katterna får sån eufori som Blossa över kattmynta! Bruce har försökt invadera tvättmaskinen hela kvällen, kanske man skulle bada honom i den? ;-) Skojar bara... Annars var det en hyfsat ok kväll som mest bestod av pälsvård för Candy, attans vilken tid det tog att föna henne torr! LAgen om alltings jävlighet är att Loppan är i full pälskondition och det är så synd att hon inte är anmäld! Hon är ju så söt!

Snipp snapp snut, så var onsdagen slut! ( o inga bilder gick det att ladda upp...)

Inga kommentarer: