söndag, juni 25, 2006

Dompan äntligen hemma!


Ikväll är jag trött och har ont.. En riktig gnällmåns är jag, armarna o nacken värker och inatt somnade jag jättesent pga det, MEN för att se det positivt så har jag klarat mig hyfsat utan att knapra tabletter och min vetekudde är nog det käraste jag har!! Anledningen till att jag har ont är förmodligen för att jag inte kunde låta bli att bära o kånka o rensa rabatter o städa garderober idag. Wilmeluttan har lekt med sin kompis mest hela dagen, vilket innebär att vi har kunnat jobba relativt ostört, mannen o jag. Så imorse började jag med vår garderob i hallen där alla jackor o skor samsas på en liten yta (vilket innebär att man får knuffa in det sista och hålla emot ordentligt för att kunna stänga dörrarna... :-D) men idag röjde jag ÄNTLIGEN ut alla onödiga par skor och kläder, så nu KAN man stänga o öppna utan rasrisk! Sedan var det bara att ge sig ut o rensa rabatter och klippa gräs och plocka undan alla pinnar, som av någon outgrundlig anledning ALLTID hamnar på vår täppa... Märkligt det där med pinnar... Sonen har i o för sig alltid haft en böjelse för att samla på sig pinnar och jag funderar på att göra som en av min sambos jobbarkompisar har gjort. Han har nämligen sparat sin sons stensamlingar i deras förråd och när sonen flyttar hemifrån ska han få dem i inflyttningspresent! Fniss... Så nu ser Beiruts utsida ok ut, i en vecka eller två kanske?! Vi får se... Imorgon kommer de tre stora hem från sin pappa och efter tio minuter hemma brukar täpporna fyllas med pinnar, skateboardar, bollar, skor, badkläder, cyklar, handdukar mm mm mm mm.. Mannen hade ju en rejäl röjning på midsommaraftons morgon och jag hjälpte till lite grand.. Så inomhus är det ok, men vi behöver nog en veckas röj för att få undan allt skräp. Får väl bli när de stora är i Danmark på semester en vecka med sin pappa. Då brukar tiden räcka till lite annat. Dagens jobb tog sina tunga timmar, så man får väl skylla sig själv om man har ont nu.. Mannen har varit JÄTTEDUKTIG, slittit och släpat som ett djur hela dagen. Ps. Kolla in snyggve i fönstret på baksidan... Jag är verkligen ingen större hit på att ta kort, men ni får hålla tillgodo ändå... ;-))) Ds


Ikväll kom Dompelina hem och jag hade via besked från Marie & Annette fått veta att hon både spytt och förmodligen skitit i transportburen... Så när mannen kom hem med transportburen i högsta hugg så satt där en ganska ynklig katt med dregel hängandes från mungiporna.. Dompan blir nämligen lite åksjuk, och eftersom hon dessutom är lite lätt bulimiker o hetsäter med jämna mellanrum så gör ju inte det saken bättre.. Bara en resa till veterinären fem minuter bort kan få henne att kräkas o tugga fradga, men inte alltid. Andra gånger kan hon åka hela vägen till Stockholm utan att må dåligt alls.. Hon klarade sig alldeles ypperligt hem till Maximus, men nu kanske hon är lite extra känslig eftersom jag ju faktiskt hoppas att hon är dräktig! Kanske lite väl tidigt att må illa?! Stackars Dompan o stackars David, som ju var hennes ressällskap.. Nåja, det känns jätteskönt att hon är hemma igen, hon är ju min ständiga sovkamrat och det har varit väldigt tomt utan denna stora personlighet, som Dompan ju är.

Roligt att IC S*Vildhjärtas Sun King (kallas Vincent) äntligen blev IC idag i Norge! Grattis!!! Vi är så stolta o glada!

Har kikat lite lätt på skandalmatchen Portugal-Holland ikväll, gud så jag hatar Holland. Ett skitlag! Jag vet inte varför jag avskyr just det laget, jag har absolut inte något emot Holland eller holländare annars, men jag minns deras fula spel i den matchen (var det EM månntro?) när Sverige förlorade på straffar för några år sedan.. Skit-Holland! Rätt åt er att Portugal gick vidare, även om också Portugal körde lite tråkig stil.. Många heta känslor var det och det är ju lite spännande att kika på när det inte är ens egen nation som drabbas.. ;-)

Jag är lite orolig också, för imorgon åker min mamma in till sjukhuset för att opereras. Hon har lite otäcka cancerknölar och jag håller tummarna STENHÅRT för att de äntligen försvinner och att mamsen kommer att må bra snart!! Min mamma är världens bästa mamma och det har tagit hårt att hon har blivit sjuk. Men vi får hoppas på det bästa och att allt går bra, så mycket mer kan man ju tyvärr inte göra..

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej lilla Malin!

Äntligen kom det så en blogg, eller två till o med :) Vart lite orolig där ett tag... men nu har jag läst o njutit en stund som vanligt! Blev lite full i skratt igår när du vart så arg *HAHA* Hjälpte liksom inte med topp 5 för att flopp 5 skulle suddas ut en smula... men inte gör det nåt! Kul med känslor :D
Skönt att du fått hem din lilla skrivarmarodör igen, det är alltid skönt. Håller alla tummar för att det blir kattungar!! Måste ju uppdatera min aegna...hm... hinner ju inte... ändå har jag inte hälften så mycket som du att göra... prioriterar galet kanske *hihi* Nähä... nu får du ha det så jävligt ;) för nu ska jag skriv amin blogg!
Kram på sig

Zealous sa...

Håller tummarna för din mamma (och att det finns småhjärtan i Dompans mage också, förståss)!

Kram