fredag, mars 05, 2010

Små konstigheter och "Farmhands" wanted !


Jag är fortfarande sjuk, snorig, huvudvärk o värk i hela kroppen inklusive huvudet. Jag hatar att vara sjuk, allra helst eftersom jag blir fruktansvärt rastlös. Men livet stannar inte för att mamman i huset är sjuk, oh nej, och saker finns hela tiden att göra, även om man egentligen mest borde softa o vila. Så jag tycker synd om mig själv och leker lite martyr. Tvätt som måste tvättas, fast man knappt orkar stå upp. Tvätt som måste vikas, fast man har ont i hela kroppen o knappt orkar lyfta en strumpa. Katter som måste ha omsorg, fast man helst vill krypa ihop som en liten boll under sitt täcke o bara sova. Ungar som måste jagas upp ur sängen o till skolan, disk som måste diskas, golv som måste torkas rena från senast uppspydda hårbollen, kattpäls som måste dammsugas bort och toaletter som måste torkas o skuras. Suck. Fan ska vara sjuk alltså.

Cobra Starship aka Skatan, som han numera får heta, har brölat redan sen klockan sex i morse. M a o kunde man fetglömma sin morgonsömn, bara att stiga upp. Coco Bängan ägnade sin morgon åt att krafsa ur hela papperskorgen på toan uppe, i jakt efter ett styck bullpapper som låg längst ner i papperskorgen. Sen var hon TVUNGEN att ställa sig mitt framför tv:n när lillsnigel i godan ro skulle titta på barntv o käka frukost. Snacka om att den katten har uppmärksamhetsproblem! Men hon är alldeles förfärligt rar o söt, så man kan inte låta bli att älska henne! För övrigt har katterna skött sig, och vår gäst bor numera i Äldstas rum. Äldsta har delat säng med raringen, och jag måste säga att vår gäst är en fantastisk gäst. Snäll, rar o go på alla sätt o vis, det kommer att bli lite tomt efter henne när hon åker hem!

Ushki har flyttat hem till en dam på prov. Förhoppningsvis trivs de ihop. Det känns väldigt sorgligt, men huvudsaken är att han lever o mår bra och har det gott. Hoppashoppashoppas att det kommer att funka!

I spelet Farmville på Facebook har man en bondgård/farm. Man kan ha djur, träd, byggnader, odla grödor, skörda osv o hela tiden stiger man i rang om man sköter sin gård. Man får också hjälp av sina vänner, som gödslar ens grödor, och givetvis försöker man göra detsamma. Gåvor utbyts och man samlar kollektioner som byts in mot värdefulla saker såsom bensin till sin traktor osv. En av de senaste nyheterna är att man kan få "Farmhands" från sina grannar o vänner! Farmhands gör att man med ett endaste litet klick på sin farmhands kan mjölka alla kor och skörda alla djur! Fantastiskt! Nu önskar jag att jag med ett endaste litet klick kan få farmhands här hemma. KLICK! Så är all tvätt vikt o inlagd i garderober, givetvis tvättad, torr o klar. KLICK! Så är all ren disk åter i sina skåp! KLICK! Så är alla katters bajslådor tömda, maten påfylld och vattnet fräscht! KLICK! Så är huset nystädat o fräscht och sjuka mamman kan med lättnad lägga sig i sängen och känna sig nöjd. Visst vore det fantastiskt med "farmhands" även IRL?!


Idag har jag slängt min sunkiga pyjamas i tvätten, efter att ha hasat runt i den mest hela gårdagen. Skulle byta till joggingbrallor och fick tag i mannens. Alla joggingbrallor jag köpt till mig har försvunnit. Puts väck. ALLA i familjen har joggingbrallor utom jag, för jag har lånat ut mina till "någon". "Någon" bor här i huset och är den som ALLTID tar sista mjölken utan att säga till, så att jag får dricka mitt kaffe svart. "Någon" ställer in tomma förpackningar i kyl, frys och skafferi istället för att slänga dem. Möjligen att det kan finnas fyra små flingor kvar i flingpaketet när "någon" ställer in dem i skåpet.. "Någon" äter upp mitt godis. "Någon" har ätit upp nästan alla mina läkerol som jag köpte när jag kände att jag förmodligen kommer att bli sjuk. PASSA DIG, "någon", JAG HAR DIG PÅ KORNET O NÄSTA GÅNG DU TAR MINA LÄKEROL SÅ BLIR DET SPÖSTRAFF!!!!

Nu ska jag försöka vila en stund. Om jag kan. För risken finns väl att herr Skata Cobra Starship börjar yla så fort man närmar sig sängen. Kanske det finns en trigger som utlöses varje gång någon lägger sig i sängen? En trigger som gör honom gapig o skrikig? Jag vet inte, men han är ett synnerligen jobbigt exemplar av katt. I eftermiddag får han besök av sin tilltänkta fru. Måtte allt funka och han få till det så kanske det väntar några lugna dagar.. Håller tummarna för det i a f, för nu känns hans kulor väldigt i riskzonen för snippsnipp! Cutie, å andra sidan, sköter sig som vanligt! MIN katt! ;o)

Kramar o ha det gott, måtte ni slippa min influensa..

1 kommentar:

RosaMilton sa...

Hihi... Bra lapp i asken! Jag brukar tänka på harry Potter, när morsorna kan laga mat, diska och stöda med hjälp av trollspöet och sitta och snacka samtidigt. Jag skulle vilja vara häxa!