måndag, mars 01, 2010

Första dagen på "gamla" jobbet..

.. och jag är helt slut. Inte nog med att man varit på utställning i Nyköping hela helgen med diverse styrande o ställande o jobb, idag började jag jobba dagtid igen. Phui. Gissa om jag är trött?! Telefonen har gått varm och ändå har jag ikväll bara hunnit avverka hälften av det jag hade tänkt göra, maten skulle lagas och dessutom var det dessförinnan nödvändigt att fylla på förråden med just mat. Så idag har varit en mycket effektiv dag med massor av saker gjorda, dock återstår många.. Nåja, det ordnar sig väl.

JÄTTEMYSIGT att vara tillbaka på jobbet igen. Lite trist att jobba stadigt måndag till fredag varje dag, men å andra sidan är ju alla helger lediga, så jag överlever! ;o) Lite ringrostig med rutiner var jag också, men det är ju inte så konstigt, jag har ju inte jobbat där på 1½ år!

JAG HAR FÅTT EN UTMANING! Och innan jag glömmer den måste jag göra den, annars lägger jag den på min lilla "lista" o sen kan det ta lite tid innan jag fixar den! Jag utmanar
Malin Mindfields
Lotta
Malena
Nina
Lilly Miss Mikkus'
Susanne LingLing's

HÄR kommer utmaningen:

- varje "spelare" börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själva.

Underlig sak nr 1

Jag måste alltid ha något av hörnen (den där yttersta hörnkanten som är ihosydd o liksom är lite klumpig) på mitt påslakan mellan ena, eller helst mellan båda fötternas stortå och "pektå" annars kan jag inte somna. Sen ligger jag där o pillar med tossingarna på min lilla hörnklump och blir alldeles tillfreds o nöjd med att snart sova. Helt weirdo, jag vet! Sen föredrar jag styva, hårda lakan med gammaldags stuk (gärna manglade), som har finfina sydda kanter som jag helt enkelt måste pilla på med naglarna.. Ett lakanshörn under fingernageln och varsitt hörn mellan tårna på bägge fötterna är ultimat. Å så får man aldrig tvätta mina egna lakan med sköljmedel, då dör jag. Eller jag överlever, men hemma föredrar jag knastertorra, stela lakan! Det är gutt att pilla på med tår o naglar.

Japp. Jag vet. Det är nåt konstigt med mig.

nr 2

Som hobby ägnar jag mig åt att läsa stamtavlor på Norska skogatter och se vilka katter som ligger bakom dem. Kanske inte underligt i min bekantskapskrets, men något som de flesta "normala" brukar höja på ögonbrynen o himla åt.. ;o)

nr 3

När jag har extremt mycket att göra egentligen ( t ex när mitt hem ser ut som ett slagfält!) kan jag få ett tillstånd av fullkomlig passivitet och mitt i all röra bara lägga mig ner i soffan o läsa ett par kapitel i min bok.. Jag tror att det är en försenad trotsperiod möjligtvis... ;o) Jag läser väl normalt sett ungefär tre till sju skönlitterära böcker i veckan beroende på hur mycket lästid jag har. Det är tydligen också egendomligt enligt folk som vet vad som är normalt.

nr 4

Jag spelar Farmville på Facebook. Jag spelar annars på min höjd Nintendo Wiispel med mannen eller kidsen då o då, eller alfapet på nätet, och är inte någon som brukar gilla dataspel/tvspel.. Men Farmville har blivit mitt andra hem! ;o) Knasigt till max!

nr 5

Jag kan inte klia mig i öronen utan att säga "KRRRRRRRRRRRRRRRRR" med riktigt skorrande R, och så råkar det bli väldigt högt o plötsligt varje gång det kliar i örat, just för att jag inte tänker på att det kanske låter suspekt i andras öron... Då slutar det i sinom tid att klia i mitt öra, men med effekten av att jag nästintill skrämmer ihjäl hela min omgivning. Mannen har nu vant sig, efter tio år, men nya bekantskaper brukar hoppa högt de första femton gångerna jag gör det. Till saken är att det ofta kliar i mina öron. ;o)

---------------------------------------------------------------------------------
Tack till Rosa Milton, som utmanade mig! :o)


Murklan smällde till o blev Ex 1 av 2 i lördags o Ex 2 av 3 i söndags. Jätteduktig, jättefin och allra bästa Murklan var så rar o go! Gjorde mig mycket stolt.

Hennes snuskiga pappa har snuskat sig rejält med sin tjej, men hon vill ha mer o mer o mer. Det vill inte han, så han har bett om att få uppskov ett par dagar. Det var ok.

Cobrans tjeja verkar inte så värst löpig längre, men vi får ge det några dagar. Cobran har erbjudit sig att ha date med Cuties tjej under tiden, men vi avböjde vänligt men bestämt och fortsatte att låsa dörrarna. Då pinkade Cobran i trappan. Skitkatt!

Annars är det lugnt i Beirut förutom den ständiga lätta touchen av hankattspink som råder här. Spelar ingen roll hur mycket man skurar eller torkar eller kollar, de sprayar väggarna i toalådorna o sen stinker det i två dagar trots att man rengör hela tiden.. :o( Imorgon ska jag köpa ultraviolett lampa, sen ska jag spåra pissnissarna rejält! Så det så! Sprayen i ena handen o lampan i andra.

För övrigt är jag tämligen trött, sliten och seg efter att ha haft en dag i hundranittio. Bara att inse att ALLA dagar hädanefter kommer att bli så.. Cheeeezes, varför måste jag alltid överdriva...? Fyra barn, tio katter och dessutom infernaliskt nog tro att man ska hinna ha intressen utöver detta...? Antingen är jag total knas, eller rätt stresstålig.. Så nu ska jag lägga mig på soffan, mitt i all röra o läsa min bok. Den är skitbra!

Tack o hej, leverpastej! Ta hand om er, o kramar!

Å sen vill jag passa på att dela ut dagens guldpeng till mannen som tömt alla kattlådor o dessutom diskmaskin o diskat o jobbat hårt även han! Tack mannen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha ha du! Det där med tårna i lakanet testade jag i natt efter att ha lagt mej. Men det var ju galet äckligt alltså.
Visst antar jag din utmaning, men först ska jag fota kattungarna. Få se om jag skriver här eller på min blogg. Den är ju utomordentligt misskött. Så bara att ta tag i bloggen igen är en utmaning för mej.
Men.....det där var bara 5 egenheter du skrivit. Fuskis!