lördag, januari 30, 2010

Dagsläget...

Näjj, Beirut är inte välstädat precis efter mina hittills två jobbade nätter, och det är en kvar. I natt. Sen väntar långledigt, och DÅ har jag tid att städa. Tills vidare är det kompisförbud för samtliga i hemmet, dock har TT redan lyckats bryta det. Konstigt va? Sonen har fått order om att städa sitt rum, och sköta sina läxor, innan dess inga pengar! Eftersom han suktar efter påfyllning av sitt WoW-konto a 150kr så misstänker jag att han snart gör en drastisk insats och läser på såväl islam (som han torskade i på provet! IG i religion är inte acceptabelt för en funktionsduglig son i sina bästa år med hyfsad intelligens, t o m mer än hyfsad!) som städar sitt rum. Äldsta har organiserat sina garderober, vilket säkerligen innebär att jag kommer att få bära mycket ut i förrådet. Säkert sånt som jag tycker är "bra att ha", men Gud vet till vad? Jag måste släppa mina hamsterfasoner och RENSA i förrådet, i år är det dags! Big Time! Vi har områdets största förråd, och mäklaren som värderade för några år sedan konstaterade att om all bråten plockades bort så skulle vi kunna ha en arbetsbod där minsann.. För en snickare eller annan händig. Nu funkar det ju inte riktigt så i vår familj, där mannen är datanörd och jag personligen föredrar staplade lådor på varandra utifall att bistra tider skulle komma och jag kanske skulle behöva den där handlingslappen från 1999... Eller nåt annat som jag inte kunnat låta bli att spara på utifall att... Datorer går inte att stapla i förrådet, inte heller får man förvara onödiga saker som mannens stereo från 80-talet (som numera står oanvänd, oinkopplad och tar plats! i vårt sovrum, eftersom den inte överlever i förrådet.. So what, who cares? Mannen, uppenbarligen...), gamla LPskivor som man inte lyssnar på och inte heller alla miljoners datakablar, databöcker och annat som jag personligen benämner med "bråte".. Alltså, förrådet är Beiruts numera värsta krigszon, eftersom TT:s och Wilmis rum är städat. Mission impossible? Vi får se, i år SKA det ske! Förrådet ska rensas!

Mannen har lagat sin andra paradrätt, tacos ikväll. Jag gillar inte tacos. Efter att ha ätit tacos en gång i veckan sedan det introducerades i Sverige och man insåg att kidsen gillade det OCH att det är hyfsat bra för att få i dem grönsaker så är jag trött på tacos. Men jag kan säkert mula i mig lite, bara för att.

Idag har det varit stor kattutställning i Örebro. Vi var inte där, men barn till min bebis Cutie var det. Kattis Drakborg rapporterade. Inget särdeles intressant som hände, men kul att höra att pappa Cutie kändes igen i barna. Tilltänkta fästmön till honom inspekterades också, och allt föll till belåtenhet. Visste jag väl! Hon är fin, tjejen han ska få träffa! Och jag tror att hon och Cutie kan få fina bebisar! :o)

Två jobbade nätter, en kvar. Lugna nätter med få larm. :o) Skönt! I natt tittade jag på en film, PS.I love you. Söt film. Jättesöt. Men knappast realistisk. Ibland vill jag också vara i en hollywoodfilm. Då blir allting så bra. Där finns inga Trotsiga Tonåringar (eller kanske en stund, men sen blir det bra!), ingen röra och bara en massa bra saker som händer. Om man gjorde en film om mig o min familj så skulle det förmodligen bli en dramadokumentär i syfte att avskräcka folk.

Nu ska jag mula tacos, ha en trevlig kväll o natt, själv hoppas jag på detsamma!

Inga kommentarer: