fredag, oktober 30, 2009

Influensavaccin och besök hos stora kissar!

Idag har jag tagit influensavaccin mot svininfluensan. Förhoppningsvis växer det inte ut något större tryne på mig, och jag slipper gärna knorr också. Och slipper gärna influensan. Sticket o vaccinet kändes inte alls, trots att jag hade Wilmisens tryne upptryckt i armen samtidigt (vem vill missa när någon ger sprutor o sjukvård? Inte W i a f!!)... Bara satt o väntade på att hon skulle stöta till sjuksköterskan eller nåt.. Men icke, hon höll sina lemmar i styr och jag fick vänta i tio minuter efter sprutan innan vi kunde cykla vidare. Tror nog att Wilmisen skulle kunna bli en ypperlig veterinär, hon fascineras av ALLT som har med sjukvård att göra och älskar djur. Så nu har vi fostrat en blivande veterinär också, förhoppningsvis.. Yrkesvalen är annars aningen spridda i familjen.. Äldsta funderar på att bli psykolog (!!) eller möjligen jurist, och det passar nog henne bra. Hon är duktig, noggrann och smart. Sonen vill bli dataspelsutvecklare... Skulle nog passa honom också ypperligt, men jag har svårt att se min snälle son som någon som pushar sig fram i livet, så hans framtida yrke blir svårt att förutspå.. Han är snäll och godmodig, men någon dataspelsutvecklare kanske han inte kan bli.. Jag vet inte, men jag ska stötta honom i vad han än önskar! ;o) TT (som är en förkortning på Trotsiga Tonåringen) vill bli ridproffs. Tyvärr finns nog inte de cash som behövs för en sådan sport i det här hushållet, så jag antar att hon förmodligen slår sig på en karriär inom hästvärlden.. Det kommer säkert att passa henne bra! Å så ska Wilmisen bli veterinär, har jag bestämt! ;o)

Efter vaccinet tog vi en cykeltur lite längre bort, till Marie o Claes med familj o katter. Där bor ju finaste Edward, snyggaste Donnie, raraste o pälsigaste Kitty/Delfinia och lilla vackra Murklan! Alla kissarna hade utvecklats en hel del sedan sist vi var på besök, och Edward är enormt i sina längder.. Cheeezes!! Han är ung, och inte helt färdig, men ojojojoj vilken storlek! Donnie är heller ingen liten kille, och han är också helt outstanding! Man blir stolt! Finaste Kitty är en raring, kanske fortfarande liten anings dominanta ögon, men så fin ändå!! O även hon är... stor... Spikrak profil!! Lilla Murklan har trots förkylning växt jättemycket, och verkar växa väldigt harmoniskt! Helt ljuvligt härlig trots att hon är i en utvecklande fas. Me like!! Tror att hon kommer att bli ett kalasexemplar när hon väl är färdig! Sötflickan!

Sen bar det hem, och så har vi handlat lite.. Mannen slutade faktiskt riktigt tidigt idag, hurra, så vi handlade i lagom tid! Kom hem, och fick desperat samtal från jobbet. Vikariepoolen kunde inte lösa morgonnatten, så det får bli en jobbnatt imorgon för mig. Fyra nätter i rad, men sen är jag ledig läääääänge, så jag tackade ja utan tvekan. Ibland måste man ju ställa upp, o man o barn är ju ändå lediga o hemma.. Bara aningens trist att inte få en helgkväll till hemma, men det överlever jag i o med att nästa helg blir helledig!

Nu ska jag laga kvällsmat, wok med lövbiff o massor av grönsaker enligt sonens önskemål! Ha det gott allesammans och trevlig helg!

Inga kommentarer: