torsdag, juli 02, 2009

Alger och värme, hujedamej!


Jobbnatt två, och sen är det paus i ett par dagar innan nästa pass på söndag. Alla boende har nu semester, vilket innebär i stort sett semester för mig också! Alla har sovmorgnar, en del åker hem till föräldrar o blir borta och jag går här o tomtar nattetid. Nåja, man ska inte klaga på att man har lite att göra, det finns alltid saker att göra! Inatt ska spisen storstädas, och ett berg av stryktvätt väntar.. I hettan.. Phui! Fläktarna går på högvarv och jag är ändå helt kokhet! Vilken värme alltså!



Ikväll kom en god vän förbi med sina små döttrar. De skulle kika på kattbebisarna, leka med de stora katterna och så skulle vi gå ner o bada. Närmast har vi båtbryggan (ca 5 minuters promenad dit), där det är relativt djupt, men helt ok att bada. Lite längre bort ligger handikappsbadet Koudden (tar ca 7 minuter att gå dit), som är en udde med jättefint bad, brygga och ramp ner i vattnet. Ännu lite längre bort (ca 10 minuters promenad.. I Wilma-takt, dvs med diverse stopp för att kolla blåbär, insekter o annat..) ligger den stora badplatsen Norrlidsbadet, med två bryggor och ganska djupt, plus en liten vik med lite lägre vattenstånd för småttingar.. Dessvärre var alla dessa tre badplatser invaderade av geggig alg-sörja!! Uuuuuuuurrrrk! Återstod då fjärde platsen, Pierinas gränd, också ca 10 minuter hemifrån, fast åt andra hållet än de andra badställena. Pierinas gränd är allmänt kallad Pillerinas gränd i vår familj, eftersom trotsiga tonåringen hade vissa svårigheter att tåla rättelser gällande uttal o liknande och vi själva tyckte namnet var roligt! På samma vis hette korv stroganoff "Kastavánás" vääääldigt länge i familjen.. ;o). Där var vattnet ljuvligt fint fortfarande, algerna lyste med sin frånvaro och jag tog mitt premiärdopp för i år. Jag är o förblir en badkruka, men idag var det HÄRLIGT med ett dopp! Lilla Semlan döpte också om Pierinas gränd till "Ballerinans gränd", det var skojsigt! Wilma är på g att börja simma nu, inte långt ifrån i a f. Hon kan simma fint under vattnet och även ta sig fram med stressade armtag ca 5 meter. Så innan sommaren är slut hoppas jag att hon kan simma, det vore bra.



När vi kom hem grillade vi korv som avnjöts med kokt färskpotatis och två kalla såser (vitlök o mango chutney-såser), drack en kopp kaffe o sen var det dags för mig att åka till jobbet.

Tidigare idag hade vi målarna hos oss. Hujedamej. Cutie stack hemifrån för en minut och infångades av äldsta dottern, Coco Bängan försökte gömma sig så att hon skulle kunna hjälpa målarna lite, men si den gubben gick inte! Resten av katterna skötte sig fint, vi turades om med att måla på bottenvåningen o ha alla katterna på övervåningen o sen bytte vi. Målarna var coola o snälla, så det gick smidigt. Så ÄNTLIGEN börjar jag se slutet på måleriet. Det har pågått lääänge nu, och visst blir det fint, men man kan liksom aldrig slappna av. Än ska de måla här o än där och än ska man flytta möbler hit o sen dit osv. Men nu är det klart, jihaaaaa! Ska bara ta ett snack med lille broren o se om han kan komma hit o lägga altandäck snart... Förhoppningsvis kan han det.



Bebisarna fortsätter växa som små tjockisar! Filiokus och Irmelina ser ut som två brunbjörnar, Pellegrina är en sötplutta, Lufsa är en gaphals (man ser mjölken hon åt till frukost nästan!) och tillsammans med fina Murkla den som ser mest ut som en husalf, och lilla söta rara Krumelura är så gullig o söt att man bara dånar! Knallblå ögon och blåsmoke med vit haka, är det inte snuttepluttigt så säg?! Ögonfärgen kommer ju säkert inte att fortsätta vara blå, men ändå! Allt går bra med mamma Sharin, även hon tycker att värmen är jobbig, men vi serverar en hel del blötmat och mjölktillägg till henne. Hon ser ut som skinn o ben, men bebisarna går upp fint i vikt. Duktiga Sharin! Hon är en fin mamma!

Imorgon bär det så iväg igen. Hässleholm. Ska bli skönt att komma bort ett par dagar o bara pyssla med katter, jag har ju inte varit iväg på så mkt sånt på ett bra tag.

Ha det gott allesammans, tag hand om er o alla ni känner och kramar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Aj aj aj så fina dom är bebisarna. Sötisar allihop! Men lilla Murkla står sig fortfarande som min speciella favorit.

Malena sa...

De är ju så bedårande underbara de små! Jag blir alldeles till mig i trasorna..

Ha det så mysigt på kattutställningen i helgen. Skönt att åka iväg och få lite omväxling hemifrån. Det gör gott.

Tack för söta hälsningen och lyckönskningar inför semester. Ja det ska bli så skönt nu i 4 veckor. Ladda om lite och få vara ute i luften på dagarna, inte luftkonditionerat.

Kram!