söndag, januari 21, 2007

Söndagsmorgon...

Idag är en alldeles underbart trevlig söndag att vakna på! Wilmisen ska på kalas, Maja ska till stallet och Stefan, jag och Sacke ska montera ihop lite grejor och Linn ska förhoppningsvis hjälpa till.... Igår uträttade vi lite småärenden på fm, jag skulle köpa lite kattmat o frukt på Nilsson&Lindblom (frukt- och grönsakshandel som Stefans barndomskamrat äger. Det är viktigt att gynna små, bra butiker!) Under tiden som vi åkte ärenden lämnade vi Wilma och Maja ute, för de skulle grilla korv med våra grannar o deras lilla dotter (Wilmisens kompis). Vi åkte väl vid strax innan tolv och lämnade av Linn med kompis på ridskolan och sedan in till stan för
att uträtta alla ärenden. Köpte en present tillWilmisens kompis (som hon ska på kalas hos idag, eller rättare sagt på Mc Donald's), handlade kattmat, handlade frukt & grönt och sedan skulle vi bara in en snabbis på IKEA för att kolla de billiga plåttunnorna som de hade.. Gick in på varuhuset o tunnan var givetvis för liten för det jag hade tänkt använda den till, så två paket små batterier och glödlampor gled ner i varukorgen, sen fortsatte vi mot utgången.. Precis innan utgången så har IKEA en fyndhörna.. Givetvis måste ju snålvargen o fattiglappen Holgerssonskan in där o snoka runt lite.. Å där var den!!! Våra drömmars soffa!! Den vi har sneglat åt i flera år, men tyckt var lite dyr och det är ju så mkt annat som också behövs.. Men istället för 10 900kr kostade soffan "bara" 7000kr! DET var billigt.. Lite snåltänk och lite funderande, men sedan bestämde vi oss! Soffan skulle bli vår! Precis när vi gick i velartankar så kom en kompis till oss förbi, som vi inte har träffat på ett tag. "Behöver ni hjälp med soffan o sånt?" frågade han. Japp! Lite garderober o annat smått o blandat lades till, för om vi ändå skulle shoppa så kunde vi ju ta allt på en gång. Mannen ilade iväg för att hämta Linn o kompisen på ridskolan, o för att hyra ett släp, jag vaktade soffan! När mannen kom tillbaka fick vi hämta fler vagnar o sen in o rota bland "ta själv"-hyllorna efter alla delar till garderoberna mm.. Jisses, jag fick ont i armarna (men det får jag ju efter en kort stund eftersom jag inte bara är otränad utan även har lite problem med nacken) men tack o lov så har man en stark o rekorderlig man! ;-) Han o vår kompis stretade o jobbade och jag plockade in dynorna. Kom hem och soffan passade PERFEKT! Och eftersom soffan är en hörnbäddsoffa så har numera Wilmisen ett eget rum! Är det inte faaaaaaaaantastiskt!!!?? Så gårdagseftermiddagen o kvällen ägnades åt att skruva garderober och fixa med både det ena o det andra och det var så KUL! Jag har aldrig köpt en ny soffa i hela mitt liv tidigare! Visserligen drar väl soffan åt sig katthår, men men... Man kan inte få allt.. Den är helt ok att sova i också, och den är sååååååå skön att sitta i när vi kollar på tv! HELT underbart!



På IKEA träffade vi, förutom vår underbare o hjälpsamme kompis Janne, också Blossas uppfödare, Marina och Pär! Jättekul, vi har inte setts på länge! Jag träffade också min älskade jobbarkompis och vän Emma! Hon är helt underbar den människan, godare och snällare person finns nog inte i denna värld! O dessutom är hon hiskeligt rolig också!

Hela kvällen ägnades ju sedan åt detta skruvande o pillande... Sacke var en klippa, han skrivade och hamrade och monterade och var jätteduktig. Han fick ett jättebra snickarbälte med verktyg av Stefans mamma o pappa i julklapp och det var han mycket stolt över, för verktygen var kanonbra och han tyckte det var så kul att få hjälpa till! Men mycket arbete återstår.. Så dagen lär gå åt i ett rasande tempo! Kanske bästa man sätter igång då, och inte sitter här..

Bilderna är från Donnie & Edward, och det är jättekul att deras ägare skickar bilder o mail och berättar att grabbarna är underbara! Sååå härligt! Jag är så glad över att ha hittat så fina och goa ägare till alla våra avkommor, och det är jätteroligt att få bilder som visar deras utveckling. Ska försöka masa mig iväg o hälsa på framöver också, både Corpse Bride och grabbarna! Men tiden tycks aldrig räcka till.. Måste ner till mina hemtrakter där jag är uppvuxen också o hälsa på farmor o farfar och pappsen.. det är eeeeeeeeevigheter sedan.. :-(

Ha en bra dag! Kramar o hälsningar från Meckar-Malin

5 kommentarer:

Malin sa...

Är det bara jag som saknar bild på soffan? *fniss* O när är du färdig med garderoberna så vi kan få sem? *hihi*
Kramar
Malin

Zarkeshas sa...

Här är en till som väntade på att få se bild på soffan när jag scrollade mig neråt.. :/ Visserligen var motiven på bilderna som var på plats inte alls illa, men soffan då!? ;)

Kram,
Carro

Anonym sa...

Japp, bild på soffan önskas. Håller med om att det var snygga bilder på grabbarna, men halllååå soffan...nyfiken ju...
/Marie

Anonym sa...

Hejsan
ja,vart är bilden på dina drömmars soffa ?? är den skön att sitta/ligga i!!!
vad fina kidsen blivit
vet du Malin vi har också shoppat i form av en ny bil så nu kan vi äntligen komma
kram Annette (Maximus hälsar kramar till kidsen)

Anonym sa...

Ja in med en bild på Ektorp? nu snarast!!!!!