måndag, juli 30, 2007

Förbannade bil... Vilken hemresa...!


Vi har varit i Stockholm i helgen och haft det jättekul och alldeles underbart trevligt med alla kära vänner o bekanta. Jättekul att träffa er alla, såväl nya som gamla bekanta! Tusen tack för en trevlig helg, foton o berättelser om utställningen kommer såsmåningom...
Glada i hågen (Bruce 2 cagcib samt ett Biv, Bixie cert i konkurrens bägge dagarna och Hippy Ex 1 i konkurrens bägge dagarna, finfina resultat!) satte vi oss i bilen för att åka hem, hyfsat tidigt tack vare Järva kattklubbs snabba arbete.. Jag o Marie, som hade gått assistenter hela dagen, somnade ganska omgående, och strax innan Norrköping vaknade vi till liv både röksugna o hungriga. Vi stannade vid Max i Norrköping, åt gott och gick ut till bilen... som inte ville vara med längre.. Så fort Stefan gasade så bara dog den!!! Herregud, vad gör vi??? Vi väntade en liten stund, kollade på motorn, och sen försökte vi starta bilen igen, YES! Den gick i gång! Körde några hundra meter, sen dog den igen... Fan, fan, fan... Vi fick knuffa ner den till en parkering och ställa den där, medans vi stod som handfallna och undrade vad vi skulle göra.. För att hitta en handy-man på söndagskvällen var inte att tänka på. Stefan ringde sin kompis här i Kalmar, som har en bärgningskår. "Du har ju sån tur mannen", sa hans kompis, "gå ni o ta in på hotell så hämtar jag er i morgon, jag ska leverera en MC till Norrköping i morgon bitti klockan halv sex kör jag från Kalmar, så tar vi din bil med hem till verkstaden.." Jojo, men barnen då? Våra ungar väntade hemma och likaså Maries.. Hyrbil!! Skänkte en tanke åt Rosmarie o Peter, vars bil pajade i Söderköping och som fick åka buss till Norrköping o hyra bil.. Nåja, gps:en hittade mackar dit vi ringde o kollade och jodå, 1 km från vår position fanns hyrbilar, så Marie o jag skickade såklart männen dit för att hyra bil. Innan dess hade jag ringt mamsen, så hon lovade stanna hos barnen tills vi närmade oss Kalmar. Både Marie o jag var GRYMT kissenödiga, så det var bara att trava ner längs gatan, grabbarna skulle ju vara borta i säkert en timme innan allt med hyrbil mm var klart.. Hehe, vi hittade en servering med fullständiga rättigheter ca 250 meter från bilen. Uteservering, toa och öl, kunde det bli bättre väntan? Visst, kanske inte så kul för killarna, som fick gå och hämta hyrbil, menmen.. Så vi satte oss sonika o tog en öl i glad förvissning om att det skulle dröja tills grabbarna kom åter.. Hmmm.. Trodde vi ja! Hade precis hällt upp ölen när telefonen ringde o de undrade vart vi var?

Marie o jag tittade skräckslaget på varandra och började tokfnissa hysteriskt! Men bil? Det hade fixat sig enligt grabbarna... Redan?? David o Stefan kom, skakade på huvudet åt kajorna som drack öl, och berättade att när vi hade gått ringde min mamma o berättade att brorsan var i Kolmården med sin tjej! Han erbjöd oss sin bil hem, å så skulle Stefan köra tillbaka den samtidigt som bärgarkompisen hämtar vår! Hallelujah, vilken sabla tur i oturen! Bara att sätta sig o vänta på brorsan då!

Ringde brorsan, som irrade runt i Norrköping o inte hittade oss, men till slut så var han framme och Stefan skjutsade tillbaka honom till Kolmården o vi... drack öl o väntade... ;o) Vår värd vid stället där vi satt var hur gullig som helst, hämtade filtar när vi frös och var jätterar, men vi var ju också hans enda kunder den kvällen... ;o)

Stefan kom tillbaka efter utflykten till Kolmården, in med all packning (tack o lov har brorsan köpt hund för ett tag sedan o bytte då sin lilla bil mot en kombi!)och sedan bar det iväg igen.. Vilket härj! Och dumma dumma bil! Själv sov jag hela resan hem, helt utmattad, och männen fick turas om att köra... Kom sen äntligen hem, en bra massa timmar försenade, men det var en härlig känsla att komma hem efter allt strul!

Och imorse var det bara för stackars Stefan att kliva upp och ge sig iväg kl. 5.30 för att åka till Norrköping, Kolmården o sen bärga hem vår bil... Stackars man! Vår bil är nog det mest hatade tinget i nuläget! ;o)

Nu ska jag ner o gosa med kattbarna, som fått ypperlig omsorg av Petra i helgen! Jätteskönt att ha så snälla kattungeköpare, tack! Foton kommer på onsdag.. Håll tummarna att inte bilen har pajat totalt!

Hej så länge!

1 kommentar:

Anonym sa...

Men jösses vilken hemresa ni fick!!! Men också vilken lyckosalig tur att ni fick lite öl på kvällskvisten.