lördag, april 07, 2007

Glad Påsk allihopa!

Jaha, så är det halvtid på påskfirandet.. Eller för vår del börjar det nu... Idag är det middag o övernattning nere på landet hos mamsen med hela tjocka familjen och imorgon är det middag hos svärföräldrarna. Nice! På skärtorsdagen satt vi o spelade kort hela kvällen och igår hade vi besök av Fairyheartsarna för de hade lite dataproblem. Hela gårdagen var vi hemma o softade och det var superskönt! Beirut hade fått sig en duvning på torsdagseftermiddagen och idag är det bara lite av den dagliga dammsugningen som krävs, sen är det hyfsat fräscht! Hallelujah! Sonen har haft två kompisar på övernattning och de har skött sig ypperligt! Wilma gick påskkärring i torsdags, och när allt godis hade plockats ur korgen så besöktes den av såväl Bruce som Dompan.. Tydligen mysigt att ligga i korgar, kan inte riktigt förstå det men det är bara så med katter..
Hoppas alla ni andra har en mysig o härlig påsk, med god mat o trevligt sällskap. Själv ska jag nu bada Wilma klart, hon vill inte att Snuskas ska hämta henne.. Snuskas? Ah, det är en läskig, skitig gubbe som bor i en kojja ute i skogen och som hämtar alla barn som inte tvättar sig o borstar tänderna, för han gillar smutsgrisar.. Wilma vill inte bo hos Snuskas, så sedan hans skrönor har berättats så är det inga problem alls med att tvätta hår och ibland fäller hon själv kommentarer som får en att nästan skratta på sig.. I morse hade hon supersmutsiga händer efter att ha geggat i frukosten och sen i sitt påskägg (med chokladpraliner i...).. "Nu du mamma, nu skulle Snuskas se mig! Bäst att jag badar va?" säger ungen då.. Fantasi är bra och synnerligen användbart i barnuppfostran..
GLAD PÅSK PÅ ER ALLIHOPA!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Glad Påsk önskas er också!

Jag kommer tillbringa den större delen av påsken här hemma hos mina två skogisar (Black Forest Chess, och Gaston). Det blir ingen inlagd sill till dom, men lite räkor sitter nog aldrig fel =).

När det gäller barnskrämsel så kom mina föräldrar på en bra idé. Vi ungar tyckte det var spännande att springa i källargångarna, så dom berättade om "Långnäsa", en äcklig kärring som låste in barnen. Detta spreds som en löpeld bland ungarna på vår gård och gårdarna runt omkring... Visst höll vi oss därifrån. Men dock inte alltid, barn är barn ;).

Men din dotter är förnuftig som tvättar sig så att hon inte hamnar hos Snuskas, det lät definitivt inte som ett trevligt öde! ;)

Anonym sa...

Anton har farbror Klippen i ventilen, Klippen bryr sig inte om snälla barn men är de stygga kryper han fram och tar dem!
Det går väl an när man "skrämmer" barnen med låtsas gestalter, men när de skrämmer barn med Polisen tycker iallafall JAG att gränsen är nådd! tror INTE att Wilmis någonsin hinner bli såååå skitig att Snuskas tar henne, det ser noh hennes ömsinta moder till om jag inte helt felbedömer henne!/Kram

Zealous sa...

Glad Påsk i efterskott!

Snuskas låter som en användbar prick, jag lägger det på minnet... ;-)

Kram,
Nina