söndag, augusti 15, 2010

En liten rapport, bland annat från Höganäs..


Mannen är stolt. MYCKET stolt! Men det är jag också! :o)

Vi har haft en väldigt intensiv tid i familjen Vildhjärta. Jobb, jobb, jobb, familj, familj, familj plus massa annat. Kvällarna har ägnats åt motion och nyttig mat för att överhuvudtaget överleva och dagarna har gått i rasande tempo. Man vet helt enkelt att man lever... ;o) O tur är väl det, samtidigt som det faktiskt gått aningens för fort för att man egentligen ska hinna med... Nåja, i helgen hade vi äntligen bokat in en utställning i Skåne, och som sällskapsdam fick vi med oss Pirkko, som föder upp o äger ljuvliga birmor under stamnamnet S*Meinkings och hennes birmakattkille Columbus. Men dessförinnan lyckades jag med bedriften att skala av ungefär hälften av mannens katt Cobrans svans... Cobran o Cutie har nämligen fetsvans, och mannen börjar ana ett mönster i preparering inför utställningar numera. Vi har ju en intern tävling mellan våra grabbar, Cobran är mannens o Cutie är min. Den som får flest "skalper" vinner.. Hittills är det ganska jämnt. Bägge har varsin BIS som ungdjur, och flertalet skalper som vuxna.. Med skalper menar jag att de slår ut katter som vi själva tycker är enormt fina. Cobrans finaste o största skalp var nog när han fick NOM i Stockholm på Alfas utställning och lyckades vinna över superläckra Conjak! DET var grejor det! Conjak är ju en oerhört vinstrik katt, men framförallt har han "det" som vi gillar, och att vår yngling Cobran lyckades ta nom över honom var en rejäl skalp! Cuties största skalp var när han blev BIS på Birkas utställning och slog ut en World Winnerkatt i BIV:en, och dessutom slog han till o blev BIS hane i kat II. Det var sabla stort också!! Så det har väl och är väl lite fifty fifty mellan våra grabbar enligt våra mått att räkna. Det absolut viktigaste är dock att vi själva är nöjda med våra killar och det är vi, räkna med det! OAVSETT skalper o utställningsresultat! Det är mest på skoj som vi tävlar o gnabbas om vem som är bäst, men roligt har vi! :O)

Resan mot utställningen förflöt utan större problem och Pirkko hade fixat kalasbra boende hos ett äldre par i Lerberget strax utanför Höganäs. Vi bodde prima med mycket trevlig värdinna o värd! :o)

På lördagen var det tidigt upp för att efter viss förvirring efter konstig gps-beskrivning anlända till kattutställningen, där vi skulle möta S*Djurbolagets Cathrin och Danne samt Cobrans bebisar och fru Honey. Attans, det hade blivit miss med Honeys vaccination, så hon fick stanna utanför! :o( Jättetrist för Honey o ägarna!!! Sånt händer dock ibland.. Men bebisarna var med och skötte sig under sina bedömningar med den äran. Dagens vinnare av kattungarna var Thymys som tog sig ända till panelen, men alla kattungarna fick jättefina omdömen för framför allt temperament och storlek. HÄRLIGT! Vi var mycket stolta över de härliga barna!!

Cutie hade tre konkurrenter om sitt cert, men eftersom han var i full päls så var det inte så mycket tvekan om att han till slut vann sin klass. Hurra!!! I Biven fick han dock stryk av fina In flames, grattis Iréne, han är jättefin!! Därmed var dagen slut för min katt. Cobran däremot föll sin domare på läppen! Han fick sitt cert (men han var ensam) och blev BIV vuxen och även nominerad!! Hallelujah moment! Inte illa med pudelsvans och bara babypäls! Han vann på sina tekniska kvaliteter, och ärligt talat så ÄR han faktiskt tekniskt väldigt fin. Ett noll till mannen på lördagen alltså! Extra bonus var att han blev uppmärksammad i lokalpressen och hamnade i tidningen! Å tack vare sina vackra bebisars deltagande blev han även BIS avelshane! GRATTIS, Cobran o mannen!! (*räknar i huvudet och inser att Cutie o Cobran har varsin BIS avelshane...Hmmmm...)



Somnade relativt tidigt och sen upp tidigt på söndagen igen.. Cutie hade samma konkurrens som dagen innan, men en ny domare. Hopp om certet fanns dock, då jag personligen tycker att han för dagen var och är i bättre form än konkurrenterna. Skrytigt kanske, men ärligt. MEN, sen skulle han upp i BIV:en och där räknade jag kallt med att vackre In flames skulle ta det igen. MEN CUTIE BLEV BIV OCH BÄSTA GRUPP 4 HANE!!!!! WAOWE!! Gissa två gånger vem som lipade ögonen ur sig av lycka?! ;o) MIN BEBIS! VANN!! BIG TIME hallelujah moment!!! Sen blev han fasicken nominerad till panel också, men då var jag ganska chockad och fattade nog inte mycket av det hela. STOR skalp, Cutie, STOR skalp!! ;o)

Cobran stötte på patrull då hans domare bannade hans frånvaro av täckhår. Kan ju liksom inte annat än hålla med, han har ju fortfarande babypäls o ull... Men vi blev väldans glada över hans i övrigt superfina bedömning, och domaren sa att den dagen han är i full päls, då.... Cobrans tävlan slutade med ett cert, men lika glada för det var vi.. eller åtminstone jag.. ;o)

Inför panelen hade jag noll förväntingar eftersom Cutie skulle möta hanen som vunnit Best of the Best dagen innan.. Han har mycket rakare linjer på öronen och bättre point än vad Cutie har, men tekniskt sett tycker jag bättre om Cutie. Cutie har bättre profil, haka och helhet. Dock är den andra katten flashigare och yngre. Jag fick rätt, den andra hanen tog helgens andra BIS, men Cutie fick faktiskt en röst, och domarna gick faktiskt o kikade på honom flera ggr! Fin skalp enligt mitt räknesätt, och jag var och är JÄTTESTOLT över min snälla, goa Cutie. För mig är o förblir han bäst av de bästa, men jag är såklart partisk. Cutie saknar point på öronen, just nu har han mest underull och få täckhår och dessutom spärrar han upp ögonen i panel så de nästan förlorar den vackra formen.. Grattis till BIS-hanen!

Allt som allt en mycket fin helg resultatmässigt och även rolighetsmässigt. Enda smolket i bägaren är vissa konstiga rykten som nådde mina öron, men de ryktena kan vi ju lätt slå hål på genom fakta. Önskar bara att ryktesspridare kunde ha ryggrad nog att säga sakerna öppet och till personerna det berör istället för att snacka dynga.. Nåja, jag tar inte så illa vid mig, jag blir mest förbannad o irriterad över att man inte kan vara rak och våga säga vad man tycker o tänker utan att sprida en massa konstiga rykten.??! Inte riktigt min tekopp, om man säger så...

Nu ska det bli natt för mig, nu är jag helt sabla slut! Natti natti o ta hand om er!

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Stort GRATTIS till era framgångar med katterna. Roligt att det går så bra. Skitsnack brukar oftast grunda sig i avundsjuka så det ska man inte bry sig om. Klart att man blir arg och besviken med bry dig inte om dessa sk "energitjuvar", dom mår sämst själva.
Kjamisar

Pirkko Meinking sa...

Tack för en händelserik och mycket trevlig helg. Grattis till era FINA killars prestationer i helgen.
Mycket bra och fint skrivet av dig om ALLT här på Bloggen. Öppenhet och Ärlighet varar längst.
Kram Pirkko Meinking

Malena sa...

Hur har jag kunnat missa detta.... voine voine... GRATTIS! Så roligt! Dina killar är så härliga. Och jag gillar upp och nerbilden starkt!

Kram Malin, du är bäst, det vet du