torsdag, december 24, 2009

Julafton 2009

Julafton idag! God Jul alla bloggläsare!

Jag vaknade tidigt i morse, inte så konstigt med en galen vit jävel som råmar i trappan! Grrrr... Cobrans kulor hänger vääääldigt löst i mina ögon. Eftersom vi inte kan lämna eländet hemma, råmandes som en idiot, så får han o Cutie följa med ner till landet.. Risken finns annars att han råmar oavbrutet och hur trevlig blir då julafton för grannarna?? Så inte nog med att julklappar, julmat o annat ska med, nu ska vi dessutom släpa med två galna kattpojkar också... Men å andra sidan, vem har någonsin påstått att livet som kattuppfödare ska vara enkelt? ;o)

Resten av familjen, förutom liten nyvaken Wilmis, sover. Och tankarna går osökt till mamma idag. Julafton brukade vara en av hennes högtider, enormt präglad av att hon älskade att köpa presenter plus att laga mat till oss alla. Julafton skulle vara trivsam med god mat och gott umgänge, och det har den varit i alla år. Det blir nog så i år också, fast vi kommer att sakna lilla mamsen.. Jättemycket! På något vis blir det nog ändå en god jul, mamma blir ett fint minne som vi ska göra vårt allra bästa för att minnas med glädje och lycka, och inte enbart med sorg och saknad! Och jag längtar efter att få umgås med mina brorsor o deras sambos o barn. Två av brorsorna firar dock på annat håll, som vanligt, men det brukar vara så, så vi är vana vid det. Huvudsaken är att alla mår bra, har det bra och att vi har det trevligt tillsammans.

Julklappsbestyren igår gick utmärkt, trots farhågorna innan! Allt vi ville inhandla fixades och det var inte särskilt mycket köer eller folk! Skönt! Dock missade jag att köpa godis till kidsen, men det blir en snabb vända till Citygross, som har humana öppettider för butiksfolket i dag, 8-14. Annars är jag nöjd med att Maxi o Coop håller stängt både i dag o imorgon! Skönt för folk som jobbar där och bra att man återgår till "det gamla" i form av att bara fåtalet butiker är öppna på röda dagar.

Nu ska jag plocka lite i ständigt belamrade Beirut, sen blir det ihoppackning av saker och avfärd mot landet! Ha en riktigt god jul och en härlig dag, allesammans.

Inga kommentarer: