lördag, november 07, 2009

Dåliga och bra nyheter..

Det finns bara en Bruce Viggesson, och han är the Boss, the Man och the Best. I fredags ringde veterinären, Bruce "spruckna klo" med var, var inte vad vi trodde. Det var en tumör. Tumörer som sitter på kattår är ofta aggressiv cancer. Ridå.

Bruce har opererat bort en av sina baktår, och nu ber vi innerligt att hans tumör dels är godartad, och om det inte skulle vara det så ber vi än innerligare att cancern inte sprider sig. Innerligt. För Bruce är oss så kär. Det var den första kattungen från egen kull vi behöll, det är och förblir den goaste, snällaste och mysigaste katt som någonsin har vandrat på denna jord. Bruce Viggesson är godheten personifierad. Och jag vill inte mista honom också. Känner inte riktigt att jag orkar med mer negativa besked, det är så tungt. Men det blir att fortsätta, en dag i taget, en sak i taget. Bruce mår väl efter operationen, han verkar inte ha ont och även om han har tratt så verkar allt ok. Måtte det bara bli bra även fortsättningsvis. Fredagen var en lipdag, jag tror att jag grinade hela dagen, men framåt kvällen blev det bättre. Och vi kelade med Brucen, som i vanlig ordning var så go o snäll som bara han kan vara. Jag är glad att han vet att han är djupt älskad, och när vi hämtade honom hos veterinären så buffade han på min hand med huvudet, sådär som bara han kan. Allra finaste Bruce Viggesson.

Ner som en pannkaka, och idag upp som en sol.. Även om molnen låg där i bakgrunden och lurade.. Idag har vi haft klubbmästerskap i vår kattklubb. Goa glada kattvänner och några avkommor på plats, kul! Cobran blev BIV, Cutie blev BIV och NOM, Demonius Drakblomma blev NOM. Söte lille Filiokus blev etta i sin klass, men fick stryk av syrran Murkla Mys i jämförelsen hane mot bästa hona. Murkla Mys blev senare NOM också! Då slog hon ut sina syrror Lufsa och Krumelura, men Lufsa slog till och vann över farmor Dompan i BIV:en, det var roligt! Alla kattungarna har utvecklats fint och jämnt, bra allover! Och framför allt är de TREVLIGA! Coolast var nog Krumelura Knuff, hon var nästan blasé när hon hängde i utställningsposen! Lufsa var lekfull, och Filiokus ett riktigt yrväder!! Murklan kröp upp hos sin domare och lekte krage, där låg hon hela tiden när domaren skrev bedömning. Gissa om man blir stolt som uppfödare av dessa fyra gullungar!!? :O) Edward Scissorhands är ljuvlig, och väääääldigt pälsig! En mycket go o charmig kille! Jättefin! Han fick i vidare tävling stryk av Demonius Drakblomma, som slog till och blev NOM, vilken idolkille han också är! TUNG!!! Och jättefin även han! Men.. Helt otroligt nog, så fanns det en av våra katter som stod kvar genom alla olika moment, och blev Best of The Best allover av alla kategorier! Och det var min Cutie!! Cutie klubbmästare i stenhård konkurrens, helt otroligt!Vilka priser han vann! Massor med säckar av kattmat, leksaker, prylar o allt möjligt bra! Vår prisrums-Tine är verkligen fantastisk! Tack för en fin dag alla kattvänner och ännu mera tack för alla som håller tummarna för Bruce!

Nu är jag helt slut.. Men jag har haft väldigt konstiga dagar. Jag grinade av glädje när Cutie vann, och jag grinade av oro, sorg, förtvivlan när Bruce var värre däran än vi trodde. Märkliga dagar.. That is life.. Fast nu tycker jag faktiskt att vi har fått en massa skit, är det inte dags för allt att vända snart? Jag hoppas verkligen det.

Ha en fortsatt trevlig helg, och glöm inte att hålla tummarna för att finaste Brucen får vara pigg o frisk i många herrans år till. Trots att han bara har tre tår på ena baktassen...

Kramar!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Gratis Malin till dina katters framgångar idag ,och Cutie är en mycket snygg katt ,önskar av hela mitt hjärta att allt går väl med Bruce kram Annette

Johan sa...

Idag vann rätt katt, jag blev så glad när Cutie vann;) Det är både han och ni väl värda. Vi håller tummarna för Bruce, en sådan goding som han fixar det. ”Efter regn kommer solsken”.

Kramar Johan, Lotta (och Electra som lämnar över titeln till en väldigt värdig vinnare:-)

RosaMilton sa...

Grattis till alla fina resultat! Håller oxå tummarna för eran Bruce...

Anonym sa...

Härliga resultat för Vildhjärta idag... :D:D:D.
Håller tummarna för att det inte blir något mer nu med Brucen...
Kramar i massor Jane

Therese Siverbo sa...

Beklagar verkligen, förstår precis hur du känner det. Vi håller tummarna för dig, hela gänget! Kramar, Tessan, Bamse, Ebba och Berra (och tvillingarna...)

Unknown sa...

Så sorgligt att läsa om Bruce tå:( Hoppas innerligt att det ordnar sig och att historien tar slut där. Håller tummarna hårt för honom!
Men som sagt, efter regn kommer solsken och det var roligt att Cutie blev klubbmästare=) Så vacker så det är mycket välförtjänt! Grattis till alla avkommornas fina resultat! Men speciellt till favvon Cutie;)
/Sylvia