torsdag, september 03, 2009

Om våra 11-veckorsbebisar!

Jag tänkte passa på att skriva lite om kattungarnas personligheter idag, tyvärr har jag ju varit sorgligt dålig på uppdateringar de senaste veckorna, men här är lite om de små liven i a f!



Krumelura är kattungen som får alla att skratta! Hon är en bestämd tjej, en riktig "pojkflicka" med massor av energi och personlighet. Krumelura morrar så att hela huset dånar när hon får godsaker, och ve den som vågar närma sig av de andra katterna då! ;o) Hon är kraftig o rejäl i stomme o storlek. "Liten men tuff!" är ett motto som passar Krumelura väl. Sover gör man helst på soffryggen, där han man uppsikt över allt o alla och kan få lite kel. Och att kela gillar Krumelura, under förutsättning att hon själv bestämmer när, var och hur! Matglad och energisk, och alldeles bedårande gullig! Krumelura är en inte sällan sedd gäst på matbordet, och när vi äter så är hon enormt sugen och var femte sekund får man lyfta ner henne från det dukade bordet. För Krumelura tror såklart att vi dukat extra fint för henne, och inte för oss.. :oD


Filiokus har energi i massor och han springer runt, runt, runt och busar som en dåre! Duschdraperiet är extra skoj att busa bakom, då kan man passa på att skrämma även de stora katterna! Filiokus gillar att skrämmas, men är själv rätt lättskrämd.. ;o) Raketfart mest hela tiden, och att sitta i famnen har man definitivt inte tid med. Möjligen att man kan ligga still o kela när matte bär runt på honom, då spinner han o mjölktrampar o myser. Men så fort man sätter sig med honom i knäet så drar han iväg i raketfart! En buskille! Filiokus gillar hård och torr mat (torrfoder), mjukfoder är sisådär och grishjärta är direkt avskyvärt... ;o) Filiokus är redan hög o lång o relativt kraftig, jag tror att han kommer att bli en rätt stor kille när han blir klar.


Murklan leder viktligan med Filiokus och blir nog också en rejäl tjej. Fortsatt lite anonym i kattungegänget, men rar o trevlig. Håller sig gärna framme när god mat i form av mjukfoder och hjärta serveras, mums! Matglad och okomplicerad flicka som liksom brorsan gärna kelar när det passar henne, och helst om man går omkring med henne i famnen. Murklan har bästa huvudstrukturen och de bästa kvaliteterna rent tekniskt, och jag tycker om hennes utveckling. Hänger gärna med på bus med brorsan Filiokus, men är ändå mer "lagom" i busandet, så inget äkta överenergiskt exemplar.. ;o) Håller sig gärna lite vid sidan om i alla lägen, och spanar hur syskonen gör. Iaktar noggrannt, sen agerar hon. Intelligent tjej!


Gnistra är en raring. Kelig knäkatt som gärna går i fronten i syskonligan o hittar på bus, sedan när hon tröttnat på busandet går hon gärna till soffan o kollar om någon mänsklig varelse kan bjuda på lite kel o gos. Klättrar upp i knäet och gosar o myser mer än gärna. En riktig liten gullplutta! Lyckades dra med syster Lufsa på äventyr häromdagen, då de två rymde från ett fönster på andra våningen (!) och kom in till vår granne på besök! Hon blev mäkta förvånad över de två kattflickornas bedrift, och det var hon inte ensam om! Gnistra är full av påhitt, men ack så rar så att man förlåter alla hyss! Som väl är så har våra grannar minst lika bra koll på katterna i området som vi, så flickorna fick kela en liten stund med grannen innan de återbördades till en väldigt förvånad matte! Trotsiga tonåringen hade plasthaspen på yttersta läget i fönstret, och det går inte med smidiga o påhittiga kattungar, då kan de rymma! Nåväl, allt gick bra, som väl var, och det var två trötta kattflickor som sov nästan hela eftermiddagen efter sina äventyr! ;o)


Lufsa är fortsatt prinsessan i samlingen, och väldigt pimpinett trots att hon är full av bus och hyss! Leker o busar mycket, och är liksom syrran Gnistra en riktig knäkatt! Ligger gärna utsträckt på rygg i någon människas knä, och kelar o gosar i massor! Lufsa är lätt att ha att göra med och den som oftast poserar vid fototillfällena. Man bara sätter henne på stolen så börjar poserandet nästan omedelbart! Vacker o feminin, men lite tunn än så länge. Håller sig dock gärna framme vid matdags och äter det mesta med god aptit. Lufsa har utvecklat fina silverkontraster och kommer att registreras som blåsilvertabby med vitt.


Å så har vi mattes lilla goseklump! Irmelina Irrsvans har ett milt och godmodigt sätt som går hem hos de flesta. Hon hade en släng av magsjuka och halkade efter lite grand viktmässigt, något som hon med god aptit försöker ändra på! Irmelina är väldigt väldigt väldigt gosig och kelig, ligger nästan alltid i knäet på något barn eller någon vuxen och den som alltid blir allas kelfavorit! Hon är ju så rar! Busar lagom mycket och är så enormt söt med sina stora ögon och öron! Man smälter bara man ser henne! Älskar farbror Cobran, och om ingen människa finns tillgänglig för kel så kryper hon gärna upp till honom och gosar in sig! Irmelina är godheten personifierad, och alldeles ljuvligt underbart snäll!


Det var lite om kattungarnas nuvarande personligheter och attribut, och de är helt fantastiska alla sex!

Ha det gott allesammans och ta hand om er!
Kramar!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Beskrivningen av Murkla passar perfekt på gammelmorbror Donnie. Speciellt det där med att iaktta och tänka innan hon agerar. Det ska bli spännande att se dem tillsammans :-)

//Marie

Anonym sa...

Såååååå fina och vad jag har förstått var och en med stora egna personligheter..:D:D.

Pussa de små från "gammel-farmor" (usch, vilket ord egentligen.. ;))

Kramar från Jane