söndag, juni 08, 2008

Tre dagars bebisar!



Alla bebisar mår ok, lill-Vit har tappat lite i vikt, så igår stödmatade vi för första gången. Det gick bra, han suttade o sög på sprutan så att det smackade!! Han fick t o m tag om mitt finger och gjorde idoga försök att skapa sugmärken.. ;o) Lill-Vit har valt framtuttarna som sina, och där finns minst mjölk, så vi ger honom en skjuts på traven... Det verkar uppskattas, dock stödmatar vi inte fullt ut, utan bara några ggr per dag så att vi ser att han får kraft o ork och går upp i vikt. Han gick upp bra första dygnet, sedan var det besök på Djursjukhuset och då rasade lillen och det har fortsatt.. Dompan har varit rätt off, och fått service i boet med olika maträtter samt stöd i form av vätska. Det är VARMT nu, och även fast vi har alla persienner nerdragna i vardagsrummet (där Dompan o barna bor) så är det fortfarande hett.. Operationssåret är fantastiskt fint och Dompan ligger mest i bolådan hos sina små.. Mannen åkte till Citygross för att köpa hennes favvisrätt, grishjärta, och när han började skära så kom Dompis ut till skärbrädan o tiggde precis som vanligt. Då lipade jag nästan av lycka. En del fick hon i sig, som väl var, innan kattungarna ropade och hon ilade in till dem. Vilken supermamma hon är!!! Nyopererad, tvångmatad med vätska och penicillin, men ändå är ungarna prio ett.. Jag är tacksam för att ha en så underbar katt och än mer tacksam att hon lever och verkar vara på bättringsvägen! Sedan får jag ju onda ögat eftersom jag ger penicillin o dryck via spruta, men det kan jag ta. Bara Dompan blir frisk o välmående igen! Alla de andra ungarna, förutom Lill-Vit, går upp i vikt ordentligt och är nästan dubbelt så stora som lillemannen...


Kossan 1, en ivrig individ vars största intresse är mat, mat och åter mat. Han är en kille, trots att han är en ko, och växer så det knakar. 122 gram imorse. Ser helt ok ut, och har fin haka med svarta fält.



Lill-Vit, vår lille kämpe. Pigg som ett troll och aktiv som få, ser mest ut som en metmask när han ålar o krålar sig in under alla andra bröder. Lill-Vit är också en kille och hade imorse vikten 69 gram.. Men han ökar stadigt med hjälp av mattes mjölkspruta.. ;o) Svårt att se nåt på lill-Vit om typ osv när han är ens hjärta när.. Man vill ju bara att han ska växa..



Trean, även kallad Tjockis, äter och äter han också, ser nästintill oförskämt fet ut i jämförelse med de andra. Har dragit vinstlott i livets lotteri i form av bästa tutten, och ser faktiskt riktigt trevlig ut typmässigt! Grov kille på 140 gram.



Kragen kallad, min önskan om att Kragen var en tjej gick dock om intet, han är o förblir en kille, snyft... Snygg bebi, helt i min smak! Kommer nog att bli enormt stilig som stor! 115 gram tung. Coolast av dem alla, hetsar inte upp sig för något, för han vet att allting ordnar sig.. ;o)



Stor-Vit, även kallad Svartskallen, är ett pälsmonster med blivande cool frilla. Förvånar lite typmässigt, kan inte påstå att jag känner igen någonting direkt...? Varifrån kommer han måntro? ;o) Ska bli OERHÖRT spännande att följa utvecklingen på! Solklar kille, 125 gram tung.



Kossan 2, ett ivrigt matvrak till kille.. Cooooooola färger och helt ok typmässigt, ser ut som Dompanbarna brukar göra. Läcker! 127 gram tung.



Snyggingen, även kallad Hermafroditen tidigare, som även han är en kille...Ser ut att få enormt fina sidolinjen och är väl igenkänd från foderkullen typmässigt... Dock med Drakborgsgener, för den mannen kan definitivt inte vara stilla och skriker som en gris när man tar honom från tutten... Vägde 130 g imorse.


Så, det var det hela.. Ungarna ser fina ut, men kom i håg att jag är GRYMT partisk... ;o) Känner igen en del, men andra inte.. Nu jobbar vi vidare med att få Lill-Vit upp i vikt och mamma Dompan pigg o fräsch igen.

Kram o tack till alla er som bryr sig, jättegulligt, vi är så tacksamma!

5 kommentarer:

Zealous sa...

Fina! Och vad duktig Dompan är, en riktig hjältinna!

Kram,
Nina

Zarkeshas sa...

Så skönt att allt går bra och att de små tar för sig av Dompans resurser precis som de ska. Inte lätt att vara liten och kämpa mot sex brorsor ju...
Tror nog att tjockisen # 3 är min favorit för stunden. :)
Kram,
Carro

Anonym sa...

Oh så fina de blivit allihop. Håller tummarna för lill-vit, att han snart kommer ikapp bröderna och blir en stor och vacker pojke. Kram, kram /Lilly

Anonym sa...

Vi håller tummar och tassar att allt går vägen och mamma Dompan repar sig med sina små. Läste det tråkiga inatt när vi kom hem ifrån Örebro.
Ha det gott
Veronica & Co

Anonym sa...

Dom är så fiiina allihop!
Men just nu ligger Kossorna 1 & 2 + kragen i favorittoppen...
Hörde av Jane att Lill-vit hade gått upp i morse. Vi fortsätter hålla tummarna.
/Kattis