lördag, juni 16, 2007

Lördagsslö!


Idag har jag varit så slö att jag inte har gjort många knop... Mannen har jobbat mest hela dagen och jag har... läst... Andra gången jag läser "Lyckans land" av Frank Mc Court, fortsättningen på "Ängeln på sjunde trappsteget". De där böckerna är bra för mig, får mig att reflektera över livet, universum o allt.. Man inser inte hur bra man har det egentligen.. Tänk om man hade levat på Irland under svälttiden.. O här gnäller man för att man inte har platt-tv och ny cykel.. Man ska vara tacksam för det man har och det är jag. Man ska ta tillvara på livet också, det består inte bara av att städa och plocka, utan man ska leva också..

Under min eftertänksamhet kom jag på att Blossa blir 6 år i vinter! Oj, så fort de åren har gått! Vår kära, kära Blossa och vår älskade Loppa får inte alltid så mycket omnämnande i bloggen, men de är guld värda i familjen! Två helt underbara katter som förgyller våra liv något alldeles oerhört! Loppan hade ju en downperiod ett tag när vi var oroliga för att hon inte trivdes med de andra, mycket bråk mellan henne och Dompan, men nu har allt lagt sig och Loppan funkar alldeles utmärkt i kattgruppen. Loppan blir 4 år i vinter.. Tänk så fort tiden går!


Delfinia är en rask och pigg liten dam som verkligen tar för sig numera. Hon sprattlar allt som oftast på rygg och knuffar lätt bort brorsorna från den tutten hon vill ha.. "Girl Power"! ;o) Jag skulle nog inte bli ledsen om det skulle visa sig att hon blir osåld.. Ser fortsatt lite misstänkt silvrig ut i pälsen, men agouti o blått lurar gärna ett silversökande öga.. Så vi får avvakta och se..

Demonius är och förblir en charmör! Han är så oerhört vaken och pigg och en livlig liten herre som lätt lurar av Gandalf tutten.. De två fajtas ofta om samma tutte, men inte så sällan är det Demonius, som trots att han är mycket mindre än Gandalf går segrande ur den striden. Demonius går sina vändor i bolådan varje dag och är en liten pratsam kille. Jag tror ärligt talat att han är smoke.. Härligt!!

Gandalf är Gandalf.. En tjock o vällustig herre som inte bryr sig nämnvärt om annat än mat. Inte ett knyst när man lyfter upp honom ur bolådan, han finner sig i det mesta. Mycket godmodig kille som är så stor o tjock att han redan vid 2 veckor har sprängt 400 gramsgränsen med råge... Var ska denna lille tjockis sluta viktmässigt tro?

Salamander är den vackre.. Han är en estetisk fröjd för ögat med fina linjer och en bedårande herremans uppsyn. Salamander är kraftig och ser på världen med ett milt överseende. En riktig snygging!


Ikväll kom mamsen med man förbi för att titta på kattungarna och för att träffa oss alla. Jättemysigt! Vi fikade lite och givetvis charmade Blossa dem som vanligt! Stefan har lagt ut nya bilder på kattungarna och nu blir det sängdax. Jag har fått hem den andra dvd:n med "Kalla fötter" och den drar i mig.. får nog bli ett avsnitt i kväll innan John Blund infinner sig..
Ha det gott allesammans och kram! En alldeles särskilt stor kram till Lotta Långäng, som fått "Volvo-allergi" i sina händer och jag hoppas hon snart kryar på sig!

Inga kommentarer: