lördag, maj 19, 2007

Kattvakt & lördagsmys!

Här kommer bild på brorsans fina Maja som fick 6 små bebisar för drygt en vecka sedan. Brorsan har varit duktig o redan hittat hem till de små, förutom två små knattar. Vid en noggrann koll kunde vi se att det var två små pojkar och 4 flickor. Brorsan tyckte att kattungarna var såååå häftiga i färgen och blev smått besviken när jag berättade att de var frostade och att deras färg var svart & vit och att det gråa skulle växa bort.. De två hanarna var minst frostade, men jag fick en ok bild på den honan som var nästan mest frostad. Vilket fenomen frostning är egentligen! Omvänd silver liksom.. Vi lämnade vitaminer o kattmat till mamma Maja och om två veckor ska vi dit igen och hjälpa till att mata de små. Så mysigt, även om jag fortfarande hade önskat att Maja blivit kastrerad utan att ha fått kattungar.... Candy ÄR tjock! Hon ska föda om tidigast 13 dagar om jag har räknat rätt och hon har ju haft ganska bra födelsevikter på sina tidigare ungar, så jag misstänker att det inte är så många, däremot stora bebisar.. Pappa Vale är ju heller inte ngn liten kille, så det bådar ju gott för kattungarnas framtida storlek. Lite orolig är jag, jag vill ju så gärna att allt ska gå bra med förlossning o sånt och att de små liven ska må bra.. Ibland händer det ju saker vid förlossningar som man inte kan förutspå och även om Candy vid tidigare förlossningar har skött sig ypperligt med den äran så är jag ändå orolig...

Idag ska jag vara kattvakt åt S*Simzonites & S*Offsides! Så mysigt att få kela med de små européebarna o perserkatterna plus huskatt o skogis! En härlig kattfamilj och jag ser nästan fram emot att få passa dem!
Drabbades i morse av tillståndet "Lamus filurus".. Ett tillstånd av nästintill katatoni... Man vet att man har tusen saker att göra och att Beirut borde städas ordentligt (igen) men man kan liksom inte bestämma sig för var och vad man ska börja med och blir därför komplett handlingsförlamad och gör ingenting istället.. Känner ni igen det? Man blir liksom som deg i kropp o skalle... Nåja, jag har eftermiddag o kväll på mig.. Mannen ska ner till landet o hämta de övernattande tre (Wilma, Sacke & Maja) och då får jag ta tag i Beirut. Ikväll ska mannen på releaseparty för sin kompis bands skiva, och jag o barna ska vara hemma o mysa! Härligt!
Ha det gott allesammans! Och tummarna hålles för såväl Mandel som Ozzy, som tävlar på SVISS utställning i helgen. Imorgon ska mannen Bazooka och Lottas perserkatter tävla, då håller jag tummarna även för dem!
Uppdatering:
Har fått höra att både Mandel & Ozzy tog sina cert, supermegagrattis till dem!!! Tror att Ozzymannen blev Champion också om jag inte har räknat fel! Härligt!!!
Här hemma har jag känt på Candy och kan konstatera att kattungarna rör på sig i magen, men inte så aktivt.. Antingen är det få och stora barn eller många som slåss om utrymmet! :oO Hoppas att det är typ fyra med tjocka magar... ;o)
Har matat söta små europékattungar, ta gärna en kik på S*Offsides hemsida.. Kattungarna är så söta att man nästan svimmar.. T o m lille perserkillen Foxy är en liten hjälte och supersöt!! Trodde väl aldrig att JAG skulle säga så om en perser, men så är det... Foxy finns att beskåda på S*Simzonite's hemsida.. Kan tillägga att Lotta som har S*Simzonite's & Johan som har S*Offside's är sambos, så jag ränner inte i varje kattägares hem här i Kalmar.. På ett o samma ställe finns dessa 6 godingar att beskåda! ;o)

3 kommentarer:

Malena sa...

Får man gissa på FYRA jättebebbar? ;-) Kramissar!
Rock on!

/Malena

Anonym sa...

4 är du tokig!! :-))
Allra minst 6!
/Kattis

Anonym sa...

Hahahahahahaha!!!

Lamus filurus :D
Ja den åkomman känner jag igen allt för väl!!

Känns som om jag har den just nu oxå... de sista garderoberna står här o väntar på mig ännu... *suck*

Kram Lotta